DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin nr. 146/2009 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului de stat, ministrul administratiei si internelor, nr. 389/2004 privind organizarea si functionarea Registrului National al Armelor


Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 500 din 20 iulie 2009

Avand in vedere prevederile art. 97 alin. (3) din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. IV din Hotararea Guvernului nr. 895/2008 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 130/2005,
in temeiul art. 7 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Administratiei si Internelor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 15/2008, cu modificarile ulterioare,
viceprim-ministrul, ministrul administratiei si internelor, emite urmatorul ordin:

Art. I
Ordinul ministrului de stat, ministrul administratiei si internelor, nr. 389/2004 privind organizarea si functionarea Registrului National al Armelor, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 107 din 2 februarie 2005, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 3, dupa litera g) se introduce o noua litera, litera g^1), cu urmatorul cuprins:
"g^1) gestioneaza evidenta sanctiunilor contraventionale aplicate persoanelor fizice si juridlce pentru nerespectarea prevederilor legislatiei referitoare la regimul armelor si munitiilor;".

2. La articolul 3, litera n) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"n) coopereaza si realizeaza schimb de date si informatii privind operatiunile cu arme de foc si munitii efectuate pe teritoriul national de persoane fizice si juridice, cu institutiile similare din statele membre ale Uniunii Europene;".

3. Articolul 8 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 8
(1) In interes operativ, dispeceratul, structurile operative si Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane pot interoga on-line baza de date a Registrului National al Armelor.
(2) Structurile operative prevazute la alin. (1) si metodologia de acces se stabilesc prin dispozitie a inspectorului general al Inspectoratului General al Politiei Romane;".

4. Articolul 9 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 9
(1) Politia de Frontiera Romana, Directia Generala de Informatii si Protectie Interna si Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane au acces on-line, in regim de interogare, la datele din Registrul National al Armelor.
(2) Conditiile si modalitatea de interogare a Registrului National al Armelor din locatiile in care isi desfasoara activitatea unitati ale structurilor Ministerului Administratiei si Internelor prevazute la alin. (1) se stabilesc prin dispozitie comuna a inspectorului general al Politiei Romane si a sefilor acestor structuri, cu asigurarea conditiilor de securitate a datelor potrivit legii;".

5. Articolul 10 se abroga.

6. Articolul 11 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 11
Structura care administreaza Registrul National al Armelor transmite semnalari privind armele de foc prin intermediul Sistemului Informatic National de Semnalari pentru a fi introduse in Sistemul Informatic Schengen, in conformitate cu prevederile legislatiei nationale in domeniu;".

7. Articolul 13 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 13. - (1) Ministerul Public si Ministerul Afacerilor Externe au acces on-line, in regim de interogare, la datele din Registrul National al Armelor. Regulile si modalitatile de acces se stabilesc prin protocoale de colaborare incheiate intre Inspectoratul General al Politiei Romane si aceste institutii.
(2) Regulile si procedurile prin care se realizeaza schimbul de date intre structura de politie din Inspectoratul General al Politiei Romane care administreaza Registrul National al Armelor si alte institutii de drept public cu atributii in domeniu se stabilesc prin protocoale de colaborare distincte;".

8. Articolul 14 se abroga.

9. Articolul 22 se modifica si va avea urmatorul continut:
"Art. 22
Sistemul informatic al Registrului National al Armelor contine date cu caracter personal prelucrate in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si complerarile ulterioare;".

Art. II
(1) Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(2) Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 389/2004 privind organizarea si functionarea Registrului National al Armelor, cu modificarile si completarile aduse prin prezentul ordin, va fi republicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare.Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor, oug nr. 26/2008
Legea privind regimul armelor si al munitiilor, legea nr. 295/2004
Lege pentru modificarea si completarea art. 2 din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor, legea nr. 235/2007
Lege nr. 152/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor
Teoria generala a dreptului. Caiet de seminar. Editia 2
Anghel Elena,Ene-Dinu Cornelia Beatrice Gabriela,Spataru-Negura Laura-Cristiana,Coord. Popa Nicolae

Pret: 44.9 lei
38.17 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
63 useri online

Useri autentificati: