DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Ordin nr. 529/2009 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea contabilitatii institutiilor publice, Planul de conturi pentru institutiile publice si instructiunile de aplicare a acestuia, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1917/2005


Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 221 din 6 aprilie 2009

In temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice,
in baza prevederilor art. 4 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata,
ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:

Art. I
Normele metodologice privind organizarea si conducerea contabilitatii institutiilor publice, Planul de conturi pentru institutiile publice si instructiunile de aplicare a acestuia, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1917/2005, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1186 si 1186 bis din 29 decembrie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza conform anexei care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. II
Directia generala trezorerie si contabilitate publica si Directia generala de metodologie contabila institutii publice vor lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Art. III
Prezentul ordin se publica In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


Anexa


I. Capitolul VI PLANUL DE CONTURI GENERAL PENTRU INSTITUTII PUBLICE se modifica si se completeaza astfel:

1. La clasa 1 CONTURI DE CAPITALURI, grupa 11 REZULTATUL REPORTAT, contul 117 "Rezultatul reportat", dupa contul sintetic de gradul II 117.10 "Rezultatul reportat­institutii publice si activitati finantate integral sau partial din venituri proprii" se introduc urmatoarele conturi sintetice de gradul II: contul 117.11 "Rezultatul reportat-bugetul trezoreriei statului", contul 117.12 "Rezultatul reportat - trezoreria centrala" si contul 117.13 "Rezultatul reportat - operatiuni de clearing, barter si cooperare economica".

2. La grupa 12 REZULTATUL PATRIMONIAL, contul 121 "Rezultatul patrimonial", dupa contul sintetic de gradul II 121.10 "Rezultatul patrimonial - institutii publice si activitati finantate integral sau partial din venituri proprii" se introduc urmatoarele conturi sintetice de gradul II: contul 121.11 "Rezultatul patrimonial - bugetul trezoreriei statului", contul 121.12 "Rezultatul patrimonial - trezoreria centrala" si contul 121.13 "Rezultatul patrimonial - operatiuni de clearing, barter si cooperare economica".

3. La grupa 13 FONDURI CU DESTINATIE SPECIALA, contul 139 "Alte fonduri", dupa contul 1391 "Fond de dezvoltare a spitalului" se introduc urmatoarele conturi sintetice de gradul II: contul 1392 "Fond din comisioane de risc constituite conform Ordonantei Guvemului nr. 34/1996", contul 1393 "Fond din cota de 1/10 din dobanda BIRD", contul 1394 "Fond din varsaminte din privatizare si din valorificarea activelor neperformante", contul 1396 "Fondul de contrapartida".

4. La grupa 16 iMPRUMUTURI SI DATORII ASIMILATE ­ pe termen mediu si lung, contul 166 "Sume primite pentru acoperirea deficitului bugetului asigurarilor sociale de stat din contul curent general al trezoreriei statului" se modifica astfel: "Sume primite pentru acoperirea deficitelor bugetare".

5. Dupa contul 166 "Sume primite pentru acoperirea deficitelor bugetare" se introduc conturile sintetice de gradul II: contul 1661 "Sume primite pentru acoperirea deficitului bugetului asigurarilor sociale de stat din contul curent general al trezoreriei statului" si contul 1662 "Sume primite pentru acoperirea deficitului bugetului de stat".

6. La grupa 26 ACTIVE FINANCIARE, la contul 267 "Creante imobilizate", inainte de contul sintetic de gradul II 267.5 "imprumuturi acordate pe termen lung" se introduc urmatoarele conturi sintetice de gradul II: contul 267.1 "imprumuturi pe termen lung acordate din Fondul special de dezvoltare aflat la dispozitia Guvernului", contul 267.2 "Imprumuturi pe termen lung acordate din disponibilitatile contului curent general al trezoreriei statului" si contul 267.3 "Imprumuturi pe termen lung acordate din venituri din privatizare".

7. La clasa 4 CONTURI LA TERTI, grupa 46 DEBITORI SI CREDITORI DIVERSI, DEBITORI SI CREDITORI AI BUGETELOR, denumirea contului 466 "Creante ale bugetelor fondurilor speciale" se modifica astfel: "Creante ale bugetelor fondurilor speciale si ale bugetului trezoreriei statului".

8. La contul 466 "Creante ale bugetelor fondurilor speciale si ale bugetului trezoreriei statului", dupa contul sintetic de gradul II 4665 "Creante ale bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate" se introduce contul sintetic de gradul II: 4669 "Creante ale bugetului trezoreriei statului".

9. La contul 467 "Creditori ai bugetelor", dupa contul sintetic de gradul II 4675 "Creditori ai bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate" se introduce contul sintetic de gradul II: 4679 "Creditori ai bugetului trezoreriei statului".

10. La contul 468 "imprumuturi acordate potrivit legii", denumirea se modifica astfel: "imprumuturi pe termen scurt acordate potrivit legii".

11. La contul 468 "imprumuturi pe termen scurt acordate potrivit legii", dupa contul sintetic de gradul II 4682 "Imprumuturi acordate potrivit legii din bugetul local" se introduce un nou cont sintetic de gradul II, contul 4683 "Plasamente financiare pe termen scurt efectuate din contul curent general al trezoreriei statului".

12. Dupa contul 4684 "Imprumuturi acordate potrivit legii din fondul de tezaur" se introduc conturile sintetice de gradul II: contul 4685 "Imprumuturi pe termen scurt acordate din contul curent general al trezoreriei statului" si contul 4686 "imprumuturi pe termen scurt acordate din venituri din privatizare".

13. Dupa contul 4687 "Sume acordate din fondul de rulment potrivit legii" se introduc conturile sintetice de gradul II: contul 4688 imprumuturi pe termen scurt acordate din Fondul special de dezvoltare aflat la dispozitia Guvernului" si contul 4689 "Alte imprumuturi acordate pe termen scurt".

14. La contul 469 "Dobanzi aferente imprumuturilor acordate", denumirea se modifica astfel: "Dobanzi aferente imprumuturilor acordate pe termen scurt".

15. La clasa 5 CONTURI LA TREZORERIA STATULUI SI INSTITUTII DE CREDIT, denumirea se modifica astfel: CONTURI LA TREZORERII SI INSTITUTII DE CREDIT.

16. La grupa 51 CONTURI LA TREZORERIA STATULUI SI BANCI, denumirea se modifica astfel: CONTURI LA TREZORERII S1 INSTITUTII DE CREDIT.

17. La contul 512 "Conturi la banci", denumirea se modifica astfel: "Conturi la trezorerii si institutii de credit".

18. La contul 5121 "Conturi la banci in lei", denumirea se modifica astfel: "Conturi la trezorerii si institutii de credit in lei".

19. La contul 5124 "Conturi la banci in valuta", denumirea se modifica astfel: "Conturi la trezorerii si institutii de credit in valuta".

20. La contul 512 "Conturi la trezorerii si institutii de credit", dupa contul sintetic de gradul II 5125 "Sume in curs de decontare" se introduc urmatoarele conturi sintetice de gradul II: contul 5126 "Disponibilitati in lei ale trezoreriei centrale", contul 5127 "Disponibilitati in valuta ale trezoreriei centrale" si contul 5128 "Conturi de clearing, barter si cooperare economica".

21. La contul 519 "Imprumuturi pe termen scurt", dupa contul sintetic de gradul II 5192 "Imprumuturi pe termen scurt nerambursate la scadenta" se introduce contul sintetic de gradul II: 5193 "Depozite atrase".

22. La grupa 52 DISPONIBIL AL BUGETELOR, dupa contul 520 "Disponibil al bugetului de stat" se introduc urmatoarele conturi sintetice de gradul II: contul 5201 "Disponibil al bugetului de stat", contul 5202 "Rezultatul executiei bugetului de stat din anul curent" si contul 5203 "Rezultatul executiei bugetului de stat din anii precedenti".

23. La contul 524 "Disponibil din venituri incasate pentru bugetul capitalei", denumirea se modifica astfel: "Disponibil al bugetului trezoreriei statului".

24. La contul 524 "Disponibil al bugetului trezoreriei statului" se introduc urmatoarele conturi sintetice de gradul II: contul 5241 "Disponibil al bugetului trezoreriei statului", contul 5242 "Rezultatul executiei bugetului trezoreriei statului din anul curent" si contul 5243 "Rezultatul executiei bugetului trezoreriei statului din anii precedenti".

25. La contul 529 "Disponibil din sumele colectate pentru unele bugete", dupa contul sintetic de gradul II 5292 "Disponibil din sumele colectate pentru bugetul local" se introduce un nou cont sintetic de gradul II, contul 5294 "Disponibil din venituri incasate pentru bugetul capitalei".

26. La clasa 7 CONTURI DE VENITURI SI FINANTARI, grupa 71 ALTE VENITURI OPERATIONALE, dupa contul 714 "Venituri din creante reactivate si debitori diversi" se introduce contul sintetic de gradul I: 718 "Alte venituri ale trezoreriei statului".

27. La grupa 77 FINANTARI, SUBVENTII, TRANSFERURI, ALOCATII BUGETARE CU DESTINATIE SPECIALA, FONDURI CU DESTINATIE SPECIALA, la contul 770 "Finantarea de la buget", dupa contul sintetic de gradul II 7705 "Finantarea din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate" se introduce contul sintetic de gradul II 7709 "Finantarea de la bugetul trezoreriei statului".

II. Capitolul XVI ANEXE devine capitolul XVII, iar capitolul XVI se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"CAPITOLUL XVI (Cap. XVI se publica ulterior in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 221 bis in afara abonamentului) CONTABILITATEA OPERATIUNILOR SPECIFICE
TREZORERIEI CENTRALE

1. Planul de conturi general al trezoreriei centrale
2. Instructiunile de utilizare a conturilor
3. Monografia privind inregistrarea in contabilitate a principalelor operatiuni
4. Transpunerea soldurilor conturilor din balanta de verificare la 31 decembrie 2008 in noul plan de conturi".Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
Legea 121/2015 privind aprobarea OUG 79/2014 pentru modificarea si completarea Legii contabilitatii nr. 82/1991
Ordin 170/2015 pentru aprobarea Reglementarilor contabile privind contabilitatea in partida simpla
OUG 79/2014 pentru modificarea si completarea Legii contabilitatii nr. 82/1991. Ordonanta de urgenta nr. 79/2014
Ordin 496/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind dobandirea si retragerea certificatului de atestare a cunostintelor dobandite in domeniul Sistemului european de conturi
Hotarare 13/294/2013 privind modificarea si completarea Regulamentului de organizare si functionare a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, aprobat prin Hotararea Conferintei nationale a expertilor contabili si contabi
Ordin 512/2013 privind aprobarea Procedurii de compensare conform art. VI din OUG 12/2013 pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale si prorogarea unor termene
OG 15/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Ordonanta nr. 15/2012
OUG 12/2012 pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 119/2010 privind regimul de control al operatiunilor cu produse cu dubla utilizare
Ordin 2239/2011 pentru aprobarea Sistemului simplificat de contabilitate. Sistemul simplificat de contabilitate
OUG 37/2011 pentru modificarea si completarea Legii contabilitatii nr. 82/1991 si pentru modificarea altor acte normative incidente. Ordonanta de urgenta 37/2011
Ordinul 1990/2010 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului economiei si finantelor nr. 2219/2008 privind stabilirea personalului imputernicit sa constate contraventii si sa aplice amenzile prevazute de Legea contabilitatii nr. 82/1991
Hotarare nr. 9/180/2009 pentru modificarea Regulamentului privind auditul de calitate in domeniul serviciilor contabile
Ordin nr. 3055/2009 pentru aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene
Legea nr. 163/2009 privind aprobarea OUG nr. 39/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 58/1934 asupra cambiei si biletului la ordin
Ordonanta de urgenta nr. 102/2007 pentru modificarea si completarea Legii contabilitatii nr. 82/1991
Legea nr 83/1991 republicata in 2005, legea contabilitatii
Lege nr. 259/2007 pentru modificarea si completarea Legii contabilitatii nr. 82/1991
Hotarare privind sustinerea examenului pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal - sesiunea decembrie 2007, hotarare nr. 6/2007
Ordonanta de urgenta nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, oug 196/2005
Ordonanta de urgenta privind procedura speciala de inregistrare fiscala si de plata a contributiilor sociale, oug nr. 76/2007
Drept civil. Teoria generala a drepturilor reale. Editia 3
Adam Ioan

Pret: 109 lei
92.65 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
49 useri online

Useri autentificati: