DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Legea nr. 125/2009 privind aprobarea OUG nr. 130/2008 pentru modificarea si completarea OUG nr. 104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera Romane, precum si pentru abrogarea cap. IV din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a RomanieiPublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 324 din 15 mai 2009

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic
Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 130 din 14 octombrie 2008 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera Romane, precum si pentru abrogarea cap. IV din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a Romaniei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 711 din 20 octombrie 2008, cu urmatoarele modificari si completari:

1. Titlul ordonantei de urgenta se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera Romane, precum si pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a Romaniei"

2. La articolul I, dupa punctul 3 se introduc doua noi puncte, punctele 3^1 si 3^2, cu urmatorul cuprins:

"3^1. La articolul 6, litera b) se abroga.

3^2. La articolul 10, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
«Art. 10
(1) In cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera functioneaza Consiliul Consultativ Superior, constituit din inspectorul general, adjunctii acestuia si personalul cu functii de conducere din cadrul Politiei de Frontiera Romane.»"

3. La articolul I, punetul 4 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"4. Articolul 12 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
«Art. 12.
(1) La nivel teritorial, Politia de Frontiera Romana organizeaza inspectorate judetene, grupuri de nave si sectoare ale politiei de frontiera; in punctele de trecere a frontierei de stat se organizeaza si functioneaza puncte ale politiei de frontiera.
(2) In judetele care au ca limita frontiera de stat sau Dunarea interioara se organizeaza si functioneaza, ca unitati cu personalitate juridica, inspectorate judetene ale politiei de frontiera.
(3) La tarmul Marii Negre se organizeaza pe grupuri de nave si functioneaza componenta maritima a Politiei de Frontiera Romane, in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta.
(4) In cadrul inspectoratelor judetene se organizeaza si functioneaza, la nivel teritorial, sectoare ale politiei de frontiera.
(5) Structurile teritoriale ale politiei de frontiera prevazute la alin. (2)-(4) sunt conduse de un sef, ajutat de adjuncti.
(6) Sefii inspectoratelor judetene sunt numiti si eliberati din functie prin ordin al ministrului administratiei si internelor, la propunerea inspectorului general al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane, cu avizul consultatival prefectului.
(7) Adjunctii sefilor inspectoratelor judetene ale politiei de frontiera, sefii grupurilor de nave, sefii de sectoare, precum si adjunctii acestora sunt numiti si eliberati din functie de inspectorul general, la propunerea sefilor inspectoratelor judetene ale politiei de frontiera.
(8) Sefii punctelor politiei de frontiera sunt numiti si eliberati din functie de inspectorul general, la propunerea sefilor inspectoratelor judetene ale politiei de frontiera sau a sefului structurii de coordonare a punctelor de trecere aeroportuare, dupa caz.»"

4. La articolul I, dupa punctul 4 se introduce un nou punct, punctul 4^1, cu urmatorul cuprins:
"4^1. Articolul 13 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
«Art. 13
Inspectoratele judetene se organizeaza intern pe servicii, birouri si compartimente, dupa caz, prin ordin al ministrului administratiei si internelor.»"

5. Articolul II se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. II
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a Romaniei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 352 din 30 iunie 2001, aprobata cu modificari prin Legea nr. 243/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1.La articolul 22, alineatul (3) va avea urmatorul cuprins:
«(3) Tranzitarea prin Romania a armelor de vanatoare sau de tir si a munitiilor corespunzatoare. apartinand unor persoane juridice straine se face cu aprobarea prealabila a sefului inspectoratului judetean al politiei de frontiera competent sau a sefului structurii de coordonare a punctelor de trecere aeroportuare, dupa caz.»

2. Articolul 39 va avea urmatorul cuprins:
«Art. 39
In zona de frontiera, pe adancimea de 500 m de la linia de frontiera catre interior, cu avizul sefului inspectoratului judetean al politiei de frontiera competent, se pot executa activitati cum sunt: mineritul, exploatarile de titei, de gaze, de ape minerale, de ape termale, exploatarile forestiere, balastiere sau de cariere, lucrarile de imbunatatiri funciare si irigatii, indiguirile, lucrarile ori constructiile pe cursurile de apa, lucrarile de asigurare a conditiilor de navigatie, constructiile si amenajarile turistice, de agrement sau de alta natura, cercetarile ori prospectarile geologice.»

3. Articolul 45 va avea urmatorul cuprins:
«Art. 45
(1) Orice activitate in punctele de trecere a frontierei de stat, alta decat efectuarea controlului de frontiera, se poate desfasura numai dupa obtinerea prealabila a avizului din partea sefului inspectoratului judetean al politiei de frontiera competent sau a sefului structurii de coordonare a punctelor de trecere aeroportuare, a autoritatilor administratiei publice locale si a altor autoritati prevazute de lege, dupa caz.
(2) Conditiile de eliberare de catre seful inspectoratului judetean al politiei de frontiera competent sau de seful structurii de coordonare a punctelor de trecere aeroportuare a avizului prevazut la alin. (1), precum si obligatiile persoanelor avizate se stabilesc prin normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta. In aviz se mentioneaza obligatiile persoanelor avizate.»

4. La articolul 75, literele e) si f) vor avea urmatorul cuprins:
«e) accesul la uscat fara aprobarea sefului punctului de trecere a membrilor echipajelor navelor romanesti de transport de marfuri care, din motive justificate, sunt obligate sa stationeze in raza portului; neprezentarea, dupa plecarea navei, a marinarilor ramasi pe teritoriul Romaniei la agentia companiei de navigatie de care apartine nava, pentru a li se rezolva situatia; accesul la bord al membrilor de familie ai marinarilor straini imbarcati pe navele aflate in porturile romanesti care navigheaza intre porturile Constanta, Sulina si Moldova Veche fara pasaport ori alte documente de trecere a frontierei sau fara aprobarea sefului punctului de trecere; desfasurarea oricarei activitati in punctele de trecere a frontierei de stat, alta decat efectuarea controlului de frontiera, fara avizul, dupa caz, al sefului inspectoratului judetean al politiei de frontiera competent, al sefului structurii de coordonare a punctelor de trecere aeroportuare, al administratiei publice locale sau al altei autoritati prevazute de lege; nerespectarea obligatiilor prevazute in avizul eliberat de seful inspectoratului judetean al politiei de frontiera competent sau de seful structurii de coordonare a punctelor de trecere aeroportuare, potrivit prevederilor art. 45 alin. (1);
f) accesul persoanelor in fasia de protectie a frontierei de stat pana la culoarul de frontiera sau malul apelor, dupa caz, fara documente de identitate ori fara aprobarea sefului formatiunii locale a politiei de frontiera; accesul persoanelor pentru efectuarea unor activitati dincolo de fasia de protectie a frontierei de stat, in situatia in care aceasta se constituie mai in adancime, precum si in insulele si ostroavele apartinand statului roman, situate in apele de frontiera, prin alte locuri sau in alte conditii decat cele stabilite de seful formatiunii locale a politiei de frontiera; accesul persoanelor in insulele si ostroavele de formatiune noua din apele de frontiera inainte de determinarea apartenentei acestora; desfasurarea activitatilor prevazute la art. 39 fara avizul sefului inspedoratului judetean al politiei de frontiera; efectuarea pescuitului in apele de frontiera, apele maritime interioare si in marea teritoriala in alte locuri sau in alte sectoare decat cele stabilite de autoritatile competente ori fara avizul prealabil al sefului inspectoratului judetean al politiei de frontiera competent; pastrarea barcilor si ambarcatiunilor aflate pe apele de frontiera sau pe apele maritime interioare in alte locuri decat cele stabilite de autoritatile competente ori neluarea de catre cei care le detin a masurilor necesare pentru a preveni folosirea acestora la trecerea ilegala a frontierei de stat, la practicarea contrabandei sau la alte activitati ilicite; desfasurarea activitatilor de agrement si sportive in apele de frontiera, marea interioara si marea teritoriala, fara aprobarea capitaniei de port sau, dupa caz, a administratiei publice locale ori fara avizul sefului sectorului politiei de frontiera sau, dupa caz, al sefului grupului de nave al politiei de frontiera; acostarea fara drept a navelor, a ambarcatiunilor cu excursionisti in alte locuri decat porturile sau locurile special amenajate in acest scop; pasunatul animalelor in timpul zilei dincolo de fasia de protectie a frontierei de stat; pasunatul animalelor in timpul noptii in alte locuri decat cele stabilite de autoritatile administratiei publice locale sau fara avizul sefului sectorului politiei de frontiera; vanatoarea de-a lungul frontierei de stat, pe adancimea de 500 m de la fasia de protectie a frontierei de stat catre interior, pentru frontiera de uscat, si de la limita terenului inundabil, pentru frontiera de apa; desfasurarea vanatorii prevazute la art. 44 alin. (2), fara avizul prealabil al sefului sectorului politiei de frontiera; fixarea pe banda magnetica, pe hartie sau pe alt suport, a imaginilor care redau portiuni din teritoriul statelor vecine de persoanele care se deplaseaza ori care desfasoara diferite activitati in apropierea frontierei de stat, daca acest lucru este prevazut in acordurile sau conventiile privitoare la frontiera incheiate de Romania cu statele vecine; purtarea de convorbiri neautorizate peste linia de frontiera, daca acest lucru este prevazut in acordurile sau conventiile privitoare la frontiera incheiate de Romania cu statele vecine; comiterea sau proferarea de persoanele care se deplaseaza ori desfasoara activitati in apropierea frontierei de stat de fapte, gesturi sau expresii jignitoare la adresa statului vecin ori a cetatenilor acestuia, daca acestea sunt prevazute in acordurile sau conventiile privitoare la frontiera incheiate de Romania cu statele vecine.»

5. La articolul 76, alineatul (2^1) va avea urmatorul cuprins:
«(2^1) Savarsirea in mod repetat a contraventiei de nerespectare a obligatiilor prevazute in avizul eliberat de seful inspectoratului judetean al politiei de frontiera competent sau de seful structurii de coordonare a punctelor de trecere aeroportuare, potrivit prevederilor art. 45 alin. (1), se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 de lei la 5.000 de lei si cu retragerea avizului»"


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
Ordin 1421/2014 privind aprobarea Normelor tehnice pentru aplicarea regimului de tranzit comunitar/comun
Ordin nr. 154/2013 privind stabilirea modalitatilor de asigurare a managementului Programului Sistemul Integrat pentru Securitatea Frontierei de Stat a Romaniei
Legea 314/2013 pentru modificarea si completarea OUG 104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera Romane, precum si a Legii nr. 265/2010 pentru modificarea OUG 104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera R
Ordin nr. 155/2013 privind procedurile de primire a suporterilor fata de care s-a dispus masura de siguranta a interzicerii accesului la competitii si jocuri sportive care se prezinta la sediul politiei, jandarmeriei sau politiei de frontiera
Hotararea 51/2011 cu privire la propunerea de regulament al Parlamentului European si al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 562/2006 pentru instituirea de norme comune privind reintroducerea temporara a controlului la frontierele int
Legea 271/2010 pentru infiintarea, organizarea si functionarea Sistemului national de informatii privind vizele si participarea Romaniei la Sistemul de informatii privind vizele. Lege nr. 271/2010
Legea 265/2010 pentru modificarea OUG nr. 104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera Romane si pentru abrogarea art. 4 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a Romaniei. Lege nr.
HG 218/2010 pentru aprobarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova cu privire la punctele de trecere a frontierei de stat dintre Romania si Republica Moldova, semnat la Bucuresti a 13 noiembrie 2009. Hotarare nr. 218/2010
HG 174/2010 privind stabilirea si continutul permiselor de mic trafic de frontiera. Hotararea nr. 174/2010
OUG 16/2010 masuri de eficientizare a activitatii de intretinere a culoarului de frontiera, fasiei de protectie si a semnelor de frontiera. Ordonanta de urgenta nr 16/2010
OUG 12/2010 pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul strainilor in Romania
Legea 10/2010 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind micul trafic de frontiera, semnat la Bucuresti la 13 noiembrie 2009
Ordin nr. 130/2009 privind desemnarea structurilor Ministerului Administratiei si Internelor membre ale Grupului Interministerial Roman pentru Managementul Integrat al Frontierei de Stat si pentru stabilirea procedurii de comunicare a datelor referit
OUG nr. 33/2009 pentru completarea art. 270 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al Romaniei. Ordonanta de urgenta nr. 270/2009
OUG nr. 26/2009 pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a Romaniei. Ordonanta de urgenta nr. 26/2009
Conditiile de calatorie in strainatate pentru minorii, cetateni romani
Conditii de calatorie, fara viza pentru cetatenii romani
OUG nr. 130/2008, ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera Romane, precum si pentru abrogarea cap. IV din Ordonanta de urgenta a G
Lege nr. 210/2007 pentru modificarea si completarea unor acte normative prin care se stabilesc si se sanctioneaza contraventii
Ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, oug nr. 126/2007
Legislatie rutiera. Culegere de acte normative. Editia a XV-a actualizat la 10.10.2017)
Florian Tudorache, Flavius Anghelache

Pret: 36 lei
31 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:
Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
72 useri online

Useri autentificati: