DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Legea 205/2013 pentru modificarea OUG 71/2010 privind stabilirea strategiei pentru mediul marin. Lege nr. 205/2013Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 399 din 3 iulie 2013

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2010 privind stabilirea strategiei pentru mediul marin, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 452/ din 2 iulie 2010, aprobata cu modificari prin Legea nr. 6/2011, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 10, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:

"Art. 10
(1) Autoritatea publica centrala din domeniul apelor, pe baza evaluarii initiale realizate in temeiul art. 8 alin. (1), stabileste pentru apele marine un set complet de obiective de mediu si de indicatori relevanti in scopul de a orienta eforturile in vederea atingerii starii ecologice bune a mediului marin, luand in considerare lista orientativa de presiuni si impacturi prevazuta in tabelul 2 din anexa nr. 3, precum si lista orientativa de caracteristici prevazuta in anexa nr. 4. La stabilirea obiectivelor si a indicatorilor respectivi se tine cont de continuitatea aplicarii pentru aceleasi ape a obiectivelor de mediu relevante existente, stabilite la nivel national, al Uniunii Europene sau international, asigurand compatibilitatea reciproca a acestor obiective si luarea in considerare, de asemenea, pe cat posibil, a impacturilor transfrontaliere semnificative si a caracteristicilor transfrontaliere."

2. La articolul 12, alineatele (1) si (8) vor avea urmatorul cuprins:
"Art. 12
(1) Pentru regiunea marina Marea Neagra, autoritatea publica centrala din domeniul apelor identifica, in sensul art. 9 alin. (1), masurile necesare pentru a atinge sau pentru a mentine starea ecologica buna in apele sale marine. Aceste masuri se elaboreaza pe baza evaluarii initiale realizate in baza art. 8 alin. (1), avand in vedere obiectivele de mediu stabilite in temeiul art. 10 alin. (1) si tinand cont de tipurile de masuri prevazute in anexa nr. 6.
......

(8) Autoritatea publica centrala din domeniul apelor examineaza implicatiile programului de masuri pentru apele aflate dincolo de apele sale marine in scopul diminuarii riscului unor efecte negative si, daca este posibil, in vederea realizarii unui impact pozitiv asupra apelor in cauza."

3. La articolul 13, partea introductiva a alineatului (1) va avea urmatorul cuprins:
"Art. 13
(1) Autoritatea publica centrala din domeniul apelor poate identifica in apele sale marine situatii in care, pentru unul dintre motivele enumerate la lit. a)-d), obiectivele de mediu sau starea ecologica buna nu pot fi realizate sub toate aspectele sau masurile adoptate sau, din motivele prevazute la lit. e), nu pot fi realizate in termenul respectiv, conform urmatoarelor conditii:".

4. La articolul 17, alineatul (3) va avea urmatorul cuprins:
"(3) In ceea ce priveste accesul la informatii in materie de mediu, se aplica prevederile Hotararii Guvernului nr. 878/2005 privind accesul publicului la informatia privind mediul, cu modificarile ulterioare. Autoritatea publica centrala din domeniul apelor asigura Comisiei Europene, in scopul indeplinirii sarcinilor ce ii revin din prezenta ordonanta de urgenta, in special evaluarea stari mediului marin din Romania, in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 4/2010 privind instituirea infrastructurii nationale pentru informatii spatiale in Romania, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 190/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, dreptul de acces si de utilizare a datelor si informatiilor rezultate in urma evaluarii initiale efectuate in temeiul art. 8 si in urma programului de monitorizare elaborat in temeiul art. 11. In termen de cel mult 6 luni de la data la care datele si informatiile rezultate in urma evaluarii initiale efectuate in temeiul art. 8 si in urma programului de monitorizare elaborat in temeiul art. 11 devin disponibile, autoritatea publica centrala din domeniul apelor asigura Agentiei Europene de Mediu accesul la aceste informatii si date, in scopul indeplinirii sarcinilor ce ii revin."


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.
Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
Legea 259/2010 legea sigurantei digurilor. Lege nr. 259/2010
HG 530/2013 pentru acordarea unor facilitati pe termen scurt, cu privire la obtinerea vizelor de scurta sedere, pe teritoriul Romaniei, pentru anumite categorii de straini. Hotarare nr. 530/2013
Dreptul proprietatii intelectuale. Vol. 1. Dreptul de autor, drepturile conexe si drepturile sui generis
Viorel Ros

Pret: 109.65 lei
129 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
68 useri online

Useri autentificati: