DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Legea 146/2012 pentru modificarea si completarea OUG 120/2005 privind operationaizarea Directiei generale anticoruptie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Legea 146/2012Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 506 din 24 iulie 2012

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 120 din 1 septembrie 2005 privind operationalizarea directiei generale anticoruptie din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 809 din 6 septembrie 2005, aprobata cu modificari prin Legea nr. 283/2005, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Articolul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 1
(1) Directia generala anticoruptie este structura specializata a Ministerului Administratiei si Internelor, cu personalitate juridica, pentru prevenirea si combaterea coruptiei in randul personalului ministerului.
(2) Lucratorii politiei judiciare din cadrul Directiei generale anticoruptie au competenta sa efectueze, in conditiile prevazute de lege, activitati de prevenire si descoperire, precum si actele de cercetare penala dispuse de procurorul competent privind infractiunile prevazute de Lege nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, cu modificarile si completarile ulterioare, savarsite de personalul Ministerului Administratiei si Internelor."

2. Dupa articolul 1 se introduce un nou articol, articolul 1^1, cu urmatorul cuprins:
"Art. 1^1
(1) Directia generala anticoruptie administreaza sistemul telefonic call-center anticoruptie, constituit in scopul sesizarii de catre cetateni a faptelor de coruptie, asigurand preluarea apelurilor si transmiterea acestora catre parchetul competent, conform legii.
(2) Sistemul telefonic call-center anticoruptie, infiintat la nivelul Directiei generale anticoruptie, reprezinta o alternativa la celelalte linii telefonice puse la dispozitia publicului de alte institutii publice, pentru sesizarea faptelor de coruptie.
(3) Sesizarile care nu au ca obiect savarsirea unor fapte de coruptie se transmit de catre Directia generala anticoruptie organelor competente, in conformitate cu prevederile legale.
(4) Directia generala anticoruptie centralizeaza, stocheaza si pune la dispozitia autoritatilor abilitate datele privind apelurile primite, in conditiile legii.
(5) Prelucrarea datelor cu caracter personal se realizeaza in conditiile legii, Directia generala anticoruptie avand obligatia de a asigura confidentialitatea si securitatea datelor cu caracter personal colectate si stocate pe timpul efectuarii apelurilor.
(6) Regulamentul de operare al sistemului telefonic call-center anticoruptie se aproba prin ordin comun al ministrului administratiei si internelor si al ministrului justitiei.
(7) In vederea popularizarii sistemului telefonic prevazut la alin. (1), institutiile publice asigura afisarea de materiale informative la sediile proprii, respectiv distribuirea acestora catre populatie. Materialele informative se pun la dispozitia institutiilor publice, in mod gratuit, de Directia generala anticoruptie.


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din A href="http://www.dreptonline.ro/legislatie/constitutia_romaniei.php" target="_blank" title="Constitutia Romaniei">Constitutia Romaniei, republicata.
Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
Ordin 1993C/2014 privind organizarea si desfasurarea activitatilor de prevenire a coruptiei in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor si unitatilor subordonate
HG 39/2014 privind stabilirea numarului maxim de posturi pentru Ministerul Public. Hotarare nr. 39/2014
OUG 63/2013 pentru modificarea art. 13 alin. (1^2) din OUG 43/2002 privind Directia Nationala Anticoruptie. Ordonanta de urgenta nr. 63/2013
OUG 59/2013 privind stabilirea unor masuri pentru eficientizarea activitatilor de prevenire si combatere a coruptiei. Ordonanta de urgenta nr. 59/2013
HG 79/2010 privind infiintarea Comisiei de monitorizare a progreselor inregistrate de Romania in domeniul reformei sistemului judiciar si luptei impotriva coruptiei. Hotararea nr. 79/2010
Legea privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente 247/2005 - partea 2
Legislatia privind organizarea judiciara. Cod 571. Actualizat la 1.05.2015
Editie coordonata de conf. univ. dr. Briciu Traian-Cornel

Pret: 19.9 lei
16.92 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
70 useri online

Useri autentificati: