DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Legea 11/2011 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrana, in timp de pace, ale personalului din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationalaPublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 158 din 4 martie 2011

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege

Articol unic
Ordonanta Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrana, in timp de pace, ale personalului din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 144 din 9 aprilie 1998, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Dupa articolul 4^1 se introduce un nou articol, articolul 4^2, cu urmatorul cuprins:
"Art. 4^2
(1) Persoanele private de libertate aflate in stare de retinere, arest sau detentie in institutiile din afara sistemului administratiei penitenciare pot fi hranite de catre unitatile din sistemul administratiei penitenciarelor.
(2) Decontarea cheltuielilor pentru prepararea hranei se realizeaza potrivit conventiilor incheiate intre unitatile din sistemul administratiei penitenciare si institutiile care au in custodie persoanele private de libertate."

2. Dupa articolul 5 se introduce un nou articol, articolul 5^1, cu urmatorul cuprins:
"Art. 5^1
(1) Valoarea financiara a normelor de hrana ale persoanelor private de libertate se stabileste si se actualizeaza de catre Ministerul Justitiei, la propunerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in functie de indicii preturilor de consum pentru actualizare la rata inflatiei a elementelor patrimoniale, capitolul «Marfuri alimentare», publicati de Institutul National de Statistica in Buletinul statistic de preturi.
(2) Actualizarea valorii financiare a normelor de hrana ale persoanelor private de libertate se face periodic, pe baza indicilor preturilor de consum prevazuti la alin. (1), daca rezulta diferente de peste 5% fata de luna in care s-a stabilit ultima valoare."

3. La articolul 10, dupa alineatul (3) se introduc doua noi alineate, alineatele (4) si (5), cu urmatorul cuprins:
"(4) Intre unitatile din sistemul administratiei penitenciarelor produsele obtinute in gospodariile agrozootehnice — sectoarele vegetal, zootehnic si de prelucrare industriala — din cadrul acestora pot fi transferate fara plata, pentru asigurarea hranei persoanelor private de libertate, precum si pentru furajarea animalelor.
(5) Conditiile si procedurile privind transmiterea fara plata a produselor prevazute la alin. (4) se stabilesc prin ordin al ministrului justitiei."

4. In cuprinsul ordonantei, denumirea "Directia generala a penitenciarelor" se inlocuieste cu denumirea
"Administratia Nationala a Penitenciarelor".


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.
Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
Ordin nr. 2207/2014 privind stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masa pentru semestrul II al anului 2014
HG 904/2014 pentru stabilirea limitelor minime de cheltuieli aferente drepturilor prevazute de art. 129 alin. (1) din Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului. Hotararea nr. 904/2014
HG 903/2014 privind stabilirea nivelului minim al alocatiei zilnice de hrana pentru consumurile colective din institutiile si unitatile publice si private de asistenta sociala destinate persoanelor adulte, persoanelor adulte cu dizabilitati si persoa
Ordin 3541/C/2013 pentru aprobarea valorilor actualizate ale normelor de hrana ale persoanelor private de libertate
HG nr. 568/2002, republicata 2009, privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara
Curierul Judiciar, Nr. 1/2015
Editura C.H. Beck

Pret: 41.9 lei
35.62 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
57 useri online

Useri autentificati: