DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 65/2007 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 118/2006 privind infiintarea, organizarea si desfasurarea activitatii asezamintelor culturale, legea nr. 357/2007

[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 842 din 08/12/2007


Articol unic
Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 65 din 27 iunie 2007 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 118/2006 privind infiintarea, organizarea si desfasurarea activitatii asezamintelor culturale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 441 din 29 iunie 2007, cu urmatoarele modificari si completari:
1. La articolul I punctul 1, alineatul (1) al articolului 21 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 21. - (1) Ministerul Culturii si Cultelor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor finanteaza, din sume alocate de la bugetul de stat, din fonduri externe rambursabile si nerambursabile si din alte surse, in conditiile legii, Programul prioritar national pentru construirea de sedii pentru asezaminte culturale in localitatile unde nu exista asemenea institutii, precum si pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea si finalizarea lucrarilor de constructie a asezamintelor culturale de drept public din mediul rural si mic urban, denumit in continuare Program."
2. La articolul I punctul 2, alineatul (3) al articolului 21 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(3) Programul are ca principale obiective:
a) proiectarea, construirea si dotarea de sedii pentru asezaminte culturale din mediul rural si mic urban, in localitatile unde nu exista asemenea institutii;
b) reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale si dotarea asezamintelor culturale din mediul mic urban;
c) reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale si dotarea asezamintelor culturale din mediul rural;
d) finalizarea lucrarilor de constructie si dotarea asezamintelor culturale din mediul rural si mic urban."
3. La articolul I punctul 3, alineatul (31) al articolului 21 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(31) Obiectivele prevazute la alin. (3) lit. a) si b) se realizeaza de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor prin Compania Nationala de Investitii C.N.I. - S.A., aflata sub autoritatea acestuia, in conditiile prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 25/2001 privind infiintarea Companiei Nationale de Investitii C.N.I. - S.A., aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 117/2002, cu modificarile si completarile ulterioare."
4. La articolul I punctul 4, alineatele (32), (33) si (34) ale articolului 21 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(32) Obiectivul prevazut la alin. (3) lit. c) se realizeaza prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), avand ca sursa de finantare Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale fiind autoritate de management pentru PNDR.
(33) Obiectivul prevazut la alin. (3) lit. d) se finanteaza de catre Ministerul Culturii si Cultelor din sume alocate prin transferuri catre bugetele locale.
(34) Dotarea asezamintelor culturale conform alin. (3) se face cu echipamentul tehnic minim necesar, stabilit prin ordin al ministrului culturii si cultelor."
5. La articolul I punctul 7, alineatul (2) al articolului 22 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Valorile maxime ale finantarilor alocate pentru realizarea obiectivului prevazut la art. 21 alin. (3) lit. d) se stabilesc prin Ghidul operational."
6. La articolul I punctul 8, alineatul (1) al articolului 23 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 23. - (1) In vederea implementarii obiectivelor prevazute la art. 21 alin. (3) lit. a), b) si d) se constituie Comisia pentru evaluarea si selectia proiectelor, denumita in continuare Comisia, formata din cate un reprezentant al Ministerului Culturii si Cultelor, al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, al Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, al Asociatiei Comunelor si al Asociatiei Oraselor din Romania, desemnati prin ordine ale ministrilor de resort sau prin decizie a presedintelui asociatiei, dupa caz."
7. La articolul I punctul 9, alineatele (4), (5), (6) si (8) ale articolului 23 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(4) Pentru realizarea obiectivelor prevazute la art. 21 alin. (3) lit. a) si b), Ministerul Culturii si Cultelor impreuna cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor elaboreaza Ghidul operational, care va cuprinde: criteriile de evaluare si selectie, modul de organizare si functionare a Comisiei, aprobat prin ordin comun al ministrului culturii si cultelor si al ministrului dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor.
(5) Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor elaboreaza norme metodologice pentru derularea obiectivului prevazut la art. 21 alin. (3) lit. a) prin Compania Nationala de Investitii C.N.I. - S.A.
(6) Prin ordin al ministrului culturii si cultelor se aproba Ghidul operational, elaborat de Ministerul Culturii si Cultelor in vederea realizarii obiectivului prevazut la art. 21 alin. (3) lit. d); Ghidul operational va cuprinde criteriile de evaluare si selectie, modul de organizare si functionare a Comisiei, precum si reguli privind implementarea, monitorizarea si raportarea activitatilor.
.....................................................................................................................
(8) In vederea implementarii obiectivului prevazut la art. 21 alin. (3) lit. c), la nivelul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale se constituie grupuri de lucru la care vor participa reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din cadrul Autoritatii de management pentru PNDR si, respectiv, din cadrul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, precum si 2 reprezentanti ai Ministerului Culturii si Cultelor, desemnati prin ordin al ministrului culturii si cultelor."
8. La articolul I, punctul 10 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"10. Articolul 24 se abroga."
9. La articolul I, dupa punctul 10 se introduc doua noi puncte, punctele 11 si 12, cu urmatorul cuprins:
"11. Articolul 25 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 25. - Monitorizarea implementarii Programului se realizeaza de catre fiecare minister in parte, in conditiile legii.
12. Articolul 26 se abroga."

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.


Poate fi de interes si:
Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 118/2006 privind infiintarea, organizarea si desfasurarea activitatii asezamintelor culturale, oug nr. 65/2007
HG 1322/2009 pentru modificarea si completarea art. 5 din Normele metodologice privind derularea Programului prioritar national pentru proiectarea, construirea si dotarea de sedii pentru asezaminte culturale in localitatile unde nu exista asemenea in


-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
61 useri online

Useri autentificati: