DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Lege privind reorganizarea cadrului institutional in domeniul managementului substantelor chimice, legea nr. 349/2007[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 840 din 07/12/2007Art. 1
(1) Agentia Nationala pentru Protectia Mediului preia toate atributiile si responsabilitatile Agentiei Nationale pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase privind implementarea, la nivel national, a legislatiei din domeniul substantelor si preparatelor periculoase.
(2) Garda Nationala de Mediu preia toate atributiile si responsabilitatile Agentiei Nationale pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase privind controlul respectarii prevederilor legale in domeniul substantelor si preparatelor periculoase, constatarea si sanctionarea incalcarii acestora.

Art. 2
(1) Personalul angajat in cadrul Agentiei Nationale pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase se preia de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si de Garda Nationala de Mediu si se numeste in functii publice corespunzatoare, cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
(2) Numarul de posturi pentru Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile se majoreaza cu 45 de posturi, din care 32 de posturi pentru Agentia Nationala pentru Protectia Mediului si 13 posturi pentru Garda Nationala de Mediu.
(3) Patrimoniul si personalul Agentiei Nationale pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase vor fi preluate prin protocoale de predare-preluare, incheiate cu Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, respectiv cu Garda Nationala de Mediu, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, pe baza proceselor-verbale de inventariere incheiate anterior.
(4) Agentia Nationala pentru Protectia Mediului preia toate drepturile si este tinuta pentru toate obligatiile Agentiei Nationale pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase.

Art. 3
(1) Fondurile aprobate prin bugetul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile pentru anul 2007, la titlul 51 "Transferuri intre unitatile administratiei publice", articolul 51.01 "Transferuri curente", in suma de 1.500.000 lei la Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase, se utilizeaza pentru finantarea celor 45 de posturi, preluate conform prevederilor art. 2 alin. (2).
(2) Ministerul Economiei si Finantelor este abilitat sa introduca modificarile corespunzatoare in bugetul de stat si in bugetul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, la propunerea ordonatorului principal de credite.

Art. 4
Se desemneaza ca autoritati competente pentru aplicarea Regulamentului nr. 1.907/2006 al Parlamentului European si al Consiliului din 18 decembrie 2006 privind inregistrarea, evaluarea, autorizarea si restrictionarea substantelor chimice (REACH), de infiintare a Agentiei Europene de Substante Chimice, de modificare a Directivei 1999/45/CE si de abrogare a Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 793/93 si a Regulamentului Comisiei (CE) nr. 1.488/94, precum si a Directivei Consiliului 76/769/CEE si a directivelor Comisiei 91/155/CEE, 93/67/CEE, 93/105/CEE si 2000/21/CE, denumit in continuare Regulament, urmatoarele institutii publice:
a) Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, pentru implementarea Regulamentului si pentru cooperarea cu Comisia Europeana si Agentia Europeana de Substante Chimice, in vederea implementarii acestuia, potrivit art. 121 din Regulament;
b) Garda Nationala de Mediu, pentru controlul respectarii prevederilor Regulamentului si pentru constatarea si sanctionarea incalcarii acestora, potrivit art. 121 din Regulament.

Art. 5
Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase, persoana juridica de interes public si organ de specialitate al administratiei publice centrale, aflata in subordinea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, se desfiinteaza.

Art. 6
In termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi, pentru corelarea cu prevederile acesteia, Guvernul va modifica si/sau completa, dupa caz, urmatoarele acte normative:
a) Hotararea Guvernului nr. 440/2005 pentru reorganizarea si functionarea Garzii Nationale de Mediu, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 448 din 26 mai 2005;
b) Hotararea Guvernului nr. 459/2005 privind reorganizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 462 din 31 mai 2005;
c) Hotararea Guvernului nr. 368/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 284 din 27 aprilie 2007.

Art. 7
Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga:
a) art. 23 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 200/2000 privind clasificarea, etichetarea si ambalarea substantelor si preparatelor chimice periculoase, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 593 din 22 noiembrie 2000, aprobata cu modificari prin Legea nr. 451/2001, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) Hotararea Guvernului nr. 707/2002 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 530 din 19 iulie 2002. Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.


Poate fi de interes si:
Hotarare privind unele masuri pentru aplicarea Regulamentului Parlamentului European si al Consiliului nr. 304/2003 privind exportul si importul produsilor chimici periculosi, hotarare nr. 305/2007
Legea nr. 56/1997 pentru aplicarea prevederilor Conventiei privind interzicerea dezvoltarii, producerii, stocarii si folosirii armelor chimice si distrugerea acestora, republicata in 2004
Legea 360/2003 privind regimul substantelor si preparatelor chimice periculoase, republicata 2014


-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
77 useri online

Useri autentificati: