DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

HG nr. 1228/2008 privind stabilirea modului de acordare a sprijinului financiar comunitar producatorilor din sectorul vitivinicol

[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 696 din 13/10/2008

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,
avand in vedere:
 • Regulamentul (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comuna a pietei vitivinicole, respectiv art. 10, 11, 14, 15 si 19;
 • Regulamentul (CE) nr. 555/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 479/2008 al Consiliului privind organizarea comuna a pietei vitivinicole in ceea ce priveste programele de sprijin, comertul cu tarile terte, potentialul de productie si privind controalele in sectorul vitivinicol;
 • Hotararea Guvernului nr. 293/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 67/2006 privind gestionarea fondurilor nerambursabile destinate finantarii politicii agricole comune alocate de la Comunitatea Europeana, precum si a fondurilor de cofinantare si prefinantare alocate de la bugetul de stat, cu modificarile si completarile ulterioare;
 • Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 67/2006 privind gestionarea fondurilor nerambursabile destinate finantarii politicii agricole comune alocate de la Comunitatea Europeana, precum si a fondurilor de cofinantare si prefinantare alocate de la bugetul de stat, aprobata cu modificari prin Legea nr. 492/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

  Art. 1
  (1) Se aproba masurile de sprijin financiar in conformitate cu Regulamentul (CE) al Consiliului nr. 479/2008 privind organizarea comuna a pietei vitivinicole.
  (2) Beneficiarii sprijinului financiar sunt producatorii din sectorul vitivinicol, persoane fizice sau juridice ori organizatii ale acestora.
  (3) Sprijinul aferent masurilor prevazute la art. 2 se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, de la pozitia "Finantare F.E.G.A.", si reprezinta prefinantarea cheltuielilor implicate de Fondul European de Garantare Agricola, denumit in continuare F.E.G.A. Plata aferenta acestor masuri se efectueaza incepand cu data de 1 ianuarie 2009.
  (4) In conformitate cu prevederile art. 8 alin. (4) din Regulamentul (CE) al Consiliului nr. 479/2008, pentru masura de promovare pe pietele tarilor terte se acorda ajutor financiar de la bugetul de stat sub forma de cofinantare in valoare de 30% din valoarea cheltuielilor eligibile.
  (5) Pentru masura de restructurare/reconversie a plantatiilor viticole, sprijinul financiar aferent planurilor aflate in derulare si aprobate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1.493/1999 privind organizarea comuna a pietei vitivinicole, se plateste in anul 2008 si se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, de la pozitia "Finantare F.E.G.A.", reprezentand prefinantarea cheltuielilor implicate de F.E.G.A.

  Art. 2
  Masurile pentru care se acorda sprijin financiar comunitar producatorilor din sectorul vitivinicol sunt:
  a) promovarea pe pietele tarilor terte a vinurilor cu denumire de origine protejata, indicatie geografica protejata sau a vinurilor pentru care se indica soiul;
  b) restructurarea si reconversia podgoriilor de vita-de-vie cu soiuri nobile pentru struguri de vin;
  c) asigurarea recoltei de struguri de catre producatorii din sectorul vitivinicol;
  d) folosirea mustului de struguri concentrat pentru ridicarea tariei alcoolice a produselor vitivinicole;
  e) investitii pentru dezvoltarea sectorului vitivinicol;
  f) prima de defrisare acordata producatorilor care defriseaza plantatii viticole in campaniile 2008-2009, 2009-2010 si 2010-2011.

  Art. 3
  (1) Cuantumul anual al sprijinului financiar comunitar pentru masurile prevazute la art. 2 lit. a)-e) este de 42,1 milioane euro, in conformitate cu programul-suport aprobat de Comisia Europeana, conform prevederilor art. 5 din Regulamentul (CE) al Consiliului nr. 479/2008.
  (2) Cuantumul sprijinului financiar comunitar pentru masura prevazuta la art. 2 lit. f) se stabileste in conformitate cu prevederile art. 101 din Regulamentul (CE) al Consiliului nr. 479/2008.

  Art. 4
  Normele metodologice de aplicare a sprijinului financiar acordat producatorilor din sectorul vitivinicol, conditiile de acordare a sprijinului pentru fiecare masura, cheltuielile eligibile, precum si modalitatile de verificare si control vor fi aprobate prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale.

  Art. 5
  Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura este responsabila pentru gestionarea platilor si recuperarea platilor necuvenite, in conformitate cu Regulamentul (CE) al Consiliului nr. 479/2008 si cu Regulamentul (CE) nr. 555/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) al Consiliului nr. 479/2008 privind organizarea comuna a pietei vitivinicole in ceea ce priveste programele de sprijin, comertul cu tarile terte, potentialul de productie si privind controalele in sectorul vitivinicol.
  *
  Prezenta hotarare creeaza cadrul legal pentru implementarea dispozitiilor Regulamentului (CE) al Consiliului nr. 479/2008 privind organizarea comuna a pietei vitivinicole, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 148 din data de 6 iunie 2008, si ale Regulamentului (CE) al Comisiei nr. 555/2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) al Consiliului nr. 479/2008 privind organizarea comuna a pietei vitivinicole in ceea ce priveste programele de sprijin, comertul cu tarile terte, potentialul de productie si privind controalele in sectorul vitivinicol, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 170 din 30 iunie 2008.  Poate fi de interes si:
  Ordin nr. 580/2008 privind retragerea sub control a subproduselor vitivinicole
  Norma de aplicare a programelor de restructurare/reconversie a plantatiilor viticole, pentru campaniile 2006-2007 si 2007-2008, derulate cu sprijin comunitar
  Legea viei si vinului in sistemul organizarii comune a pietei vitivinicole, legea nr. 244/2002 republicata 2007


  Cautare legislatie:  -------------
  Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
  -------------


  Alte reglementari
  Termeni juridici, grupare tematica
 • Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  49 useri online

  Useri autentificati: