DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

HG 698/2013 privind infiintarea pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a unei activitati finantate integral din venituri proprii si pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 257/2005 privind infiintarea pe langa Ministerul Justitiei a unei activitati finantate integral din venituri propriiPublicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 582 din 13 septembrie 2013

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 67 din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu
modificarile si completarile ulterioare,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art. 1
(1) Se aproba infiintarea pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a activitatii finantate integral din venituri proprii privind inchirierea, in conditiile legii, de catre aceasta, a unor spatii aflate in administrarea sa.

(2) Veniturile proprii ale activitatii prevazute la alin. (1) se constituie din cota-parte din chiria incasata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit legii.
(3) Din veniturile proprii realizate prin activitatea prevazuta la alin. (1) se asigura cheltuielile de intretinere si functionare a spatiilor date in chirie, precum si dotarea bibliotecii Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu carti de specialitate juridica.
(4) Cheltuielile curente si de capital ce se efectueaza pentru realizarea activitatii se finanteaza integral din veniturile proprii prevazute la alin. (2).

(5) Activitatea prevazuta la alin. (1) se incadreaza la acelasi capitol bugetar la care este incadrat si ordonatorul de credite care o organizeaza.
(6) Bugetul de venituri si cheltuieli pentru activitatea finantata integral din venituri proprii, prevazuta la alin. (1), se aproba odata cu bugetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, potrivit prevederilor Legii nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare.
(7) Bugetul de venituri si cheltuieli pentru activitatea finantata integral din venituri proprii se intocmeste, la venituri, pe surse de provenienta, iar la cheltuieli, dupa natura si destinatia acestora, potrivit clasificatiei bugetare.
(8) Excedentul anual rezultat din executia bugetului de venituri si cheltuieli se reporteaza in anul urmator si se utilizeaza cu aceleasi destinatii.
(9) Executia de casa a bugetului de venituri si cheltuieli al activitatii prevazute la alin. (1) se realizeaza prin Trezoreria Statului, conform prevederilor legale in vigoare.
(10) Raportarea executiei de casa a bugetului de venituri si cheltuieli al activitatii prevazute la alin. (1) se efectueaza in conformitate cu instructiunile emise de Ministerul Finantelor Publice.

Art. 2
Hotararea Guvernului nr. 257/2005 privind infiintarea pe langa Ministerul Justitiei a unei activitati finantate integral din venituri proprii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 288 din 6 aprilie 2005, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Articolul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 1
(1) Se aproba infiintarea pe langa Ministerul Justitiei, unitatile sale subordonate si instantele judecatoresti a activitatii finantate integral din venituri proprii privind organizarea concursurilor si examenelor de admitere in aparatul propriu si, dupa caz, in unitatile subordonate si instantele judecatoresti, in conditiile legii, si privind inchirierea, in conditiile legii, de catre Ministerul Justitiei, unitatile sale subordonate si instantele judecatoresti a unor spatii aflate in administrarea acestora.
(2) Din veniturile proprii realizate prin activitatea prevazuta la alin. (1) se asigura: a) cheltuielile corespunzatoare organizarii concursurilor sau examenelor prevazute de lege;
b) plata cu ora a membrilor comisiilor de organizare a examenelor sau concursurilor, a supraveghetorilor si a persoanelor care corecteaza lucrarile candidatilor ori care solutioneaza contestatiile, numiti in conditiile legii;
c) cheltuielile de intretinere si functionare a spatiilor date in chirie, in conditiile legii, de catre Ministerul Justitiei, unitatile sale subordonate si instantele judecatoresti.
(3) Calculul tarifului orar pentru plata membrilor comisiilor de organizare a examenelor sau concursurilor si a supraveghetorilor se face luandu-se in considerare, dupa caz, salariul de baza brut lunar, indemnizatia de incadrare bruta lunara sau salariul functiei de baza brut lunar in care este incadrat cel in cauza."

2. La articolul 3 alineatul (2), dupa litera b) se introduce o noua litera, litera c), cu urmatorul cuprins:
"c) cota-parte din chiria incasata si retinuta de Ministerul Justitiei, unitatile sale subordonate si instantele judecatoresti, potrivit legii."

3. Articolul 5 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 5
Ministerul Justitiei si, dupa caz, unitatile sale subordonate si instantele judecatoresti pot utiliza si personal de specialitate din afara unitatii pentru realizarea activitatii privind organizarea concursurilor si examenelor de admitere, in conditiile legii."

4. Articolul 6 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 6
In relatiile contractuale, pentru realizarea activitatii prevazute la art. 1, Ministerul Justitiei, unitatile sale subordonate si instantele judecatoresti, pe langa care se organizeaza aceasta activitate, pot fi reprezentate de catre persoanele autorizate in acest scop prin ordin al ministrului justitiei."
Materialul de fata reprezinta o prelucrare si formatare neoficiala a prevederilor oficiale, avand la baza texte publice preluate de la: Monitorul Oficial

Poate fi de interes si:
Hotarare CSM 1255/2014 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la ICCJ
HG 56/2014 privind stabilirea numarului maxim de posturi pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie. Hotararea 56/2014
HG 791/2013 privind stabilirea numarului maxim de posturi pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie
OUG 48/2013 pentru completarea art. 53 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Ordonanta de urgenta nr. 48/2013
Hotarare ICCJ nr. 5/2013 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie
HG 913/2012 privind stabilirea numarului maxim de posturi pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie. Hotararea nr. 913/2012
Legea 300/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, precum si pentru modificarea art. 29 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara
Hotararea 24/2010 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie
Recursuri in interesul legii RIL
Decizia nr. 20 din 21 septembrie 2009, posibilitatea acordarii si cuantificarii drepturilor banesti reprezentand suplimentul postului si suplimentul corespunzator treptei de salarizare
Contractele bancare in Noul Cod civil art. 2184 - 2194, art. 2279 - 2494
Turcu Ion

Pret: 114 lei
96.9 lei
COMANDA ACUM

Cautare legislatie:-------------
Drept OnLine va prezinta in cadrul acestei Sectiuni cateva reglementari juridice de interes general, cu mentiunea ca informatiile prezentate in aceasta sectiune au un caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici.
-------------


Alte reglementari
Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
54 useri online

Useri autentificati: