Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Contractul de fideiusiune, Veress Emod
DreptOnline.ro, carte juridica

Cautare titluri:


Carti juridice - Pagina de start


Contractul de fideiusiune
de Veress Emod

Colectia Contracte, conceputa pentru a fi un instrument de lucru, se evidentiaza prin abordarea originala a contractelor analizate, fiind vizate, in primul rand, aspectele si implicatiile practice ale contractelor in discutie, dar si implicatiile pe care acestea le au in mediul economic. Aceasta colectie se adreseaza celor care au deja cunostinte juridice, dar vor sa aprofundeze un anumit tip de contract pentru consiliere la incheierea lui, negociere, redactare, mediere in legatura cu o cauza izvorata dintr-un contract.

Colectia isi propune o abordare inedita pentru mediul editorial romanesc, si anume faptul ca problematica in discutie este analizata din toate unghiurile posibile, cu ample referinte de interdisciplinaritate, punandu-se accent pe solutii pertinente si argumentate, dar si pe spetele relevante din practica judiciara nationala si internationala. Modul de sistematizare si aspectele de interdisciplinaritate permit o documentare completa asupra interpretarii si utilizarii fiecarui contract, scopul nostru fiind de a face din fiecare carte a acestei colectii un instrument util de lucru, dedicat practicienilor.


Despre lucrare
Volumul de fata cuprinde o analiza cuprinzatoare a problemelor teoretice si de ordin practic legate de contractul de fideiusiune, in lumina reglementarilor din noul Cod civil. Fideiusiunea este un mecanism contractual modern si de deosebita actualitate pentru protejarea creditorilor. Orice raport de obligatie presupune un risc pentru creditor: foarte usor drepturile acestuia nu pot fi realizate din cauza insolvabilitatii debitorului sau. Dreptul nu poate elimina acest risc, riscul fiind inerent circuitului civil. Insa dreptul poate si trebuie sa creeze mijloace utile pentru diminuarea riscurilor la care este expus creditorul. Mijloacele de reducere a riscului practic sunt contemporane cu dreptul insusi, de exemplu, patru tablite cerate antice descoperite la Rosia Montana releva contracte de fideiusiune.


Viziunea autorului
In materia contractului de fideiusiune se reflecta toata frumusetea si complexitatea dreptului privat!
Fideiusiunea este o institutie juridica straveche: avem atestari ale acestei forme de contract inca din drepturile orientului antic. Dreptul obligatiilor, alaturi de elementele de constanta milenara, prezinta si un dinamism extraordinar: circuitul civil creeaza aproape zilnic situatii de o complexitate practica deosebita si de o frumusete teoretica aparte in orice epoca de dezvoltare a dreptului. Dreptul este viu, asa cum si societatea umana reglementata de normele juridice este insufletita, in sensul ca se afla in permanenta schimbare, adaptare, remodelare.


Element de noutate
Lucrarea reprezinta prima cercetare cu caracter monografic a contractului de fideiusiune in dreptul privat roman. Totodata, prin aceasta carte editura lanseaza o noua colectie: cea dedicata Contractelor, care speram sa capteze atentia autorilor dornici de a scrie, dar mai ales a practicienilor, destinatarii acestor lucrari.


Din cuprins
forma de baza a fideiusiunii
formele atipice de fideiusiune: avalul, titlurile de valoare
garantia comuna a creditorilor
asumarea din partea unui tert a sustinerii ofertantului in procedura achizitiilor publice fata de autoritatea contractanta
diferite asemanari si deosebiri intre fideiusiune si alte institutii, cum ar fi garantiile reale, garantiile personale autonome, solidaritatea pasiva, conventia de porte-fort, preluarea datoriei, contractul de asigurare de credit
controverse intalnite in materia garantiilor

Nr. pagini 304
Limba 1
Editura Editura C.H. Beck
Data aparitie 09-04-2015
Tematica


Detalii si comenzi


[click]
Contractul de fideiusiune - Veress Emod

Pret: 54.9 lei
46.7 lei

[COMANDA]In categoria Drept civil
Legile fondului funciar. Comentarii si explicatii. Editia 4Drept civil. Partea generala. Persoanele. Caiet de seminarCodul civil si Codul de procedura civila. Cod 555. Actualizat la 15.11.2014Limitele legale ale dreptului de proprietate si servitutile. Editia 2


RSS Feed

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
147 useri online

Useri autentificati: