Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Curierul Fiscal, Nr. 2/2015, Editura C.H. Beck
DreptOnline.ro, carte juridica

Cautare titluri:


Carti juridice - Pagina de start


Curierul Fiscal, Nr. 2/2015
de Editura C.H. Beck

Rubrica Info curier cuprinde:
- legislatia fiscal-contabila nationala si europeana publicata in Monitorul Oficial si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in perioada 26 ianuarie - 8 februarie 2015014

Impozite directe
- articolul semnat de Lavinia Bartos si Iulia Butnaru Fondatoare TaxWise SRL) discuta problema deductibilitatii cheltuielilor cu serviciile care ridica deseori probleme in cadrul auditurilor sau inspectiilor fi scale, mai ales cand aceste cheltuieli au valori ridicate sau cand serviciile sunt primite de la alte entitati din cadrul aceluiasi grup, analizand a cui este raspunderea pentru sustinerea deductibilitatii.

- articolul semnat de Luciana Rainov Junior Associate, Biris Goran Consulting SRL) analizeaza noile-vechi scutiri de la plata contributiei sociale de sanatate, din perspectiva introducerii unor noi reglementari in Codul fiscal si proiectul de lege pentru anularea contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru anumite categorii de persoane intrucat apare intrebarea daca anterior introducerii acestor norme noi exista un temei legal pentru emiterea deciziilor de impunere prin care erau stabilite contributii sociale aferente veniturilor din dobanzi.

- articolul semnat de Andra Casu Senior Manager, Impozite directe, ErnstYoung Romania) prezinta aspecte fiscale practice de actualitate privind impozitul pe constructii, dar si impozitul pe profitul reinvestit.

- articolul semnat de Mihaela Cristina Popescu CFA, Director Fiscalitate, Schoenherr Tax Bucharest SRL) analizeaza consecintele modificarii Directivei 2011/96/EU privind regimul fiscal aplicabil societatilor mama si filialelor din state membre UE.

- articolul semnat de Nicoleta Vintila Conferentiar univ. dr., Departamentul de Finante, ASE Bucuresti, Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori) prezinta consecintele actuale ale aplicarii legislatiei in vigoare pentru anul 2012 privind veniturile din agricultura impozitate prin stopaj la sursa.

Impozite indirecte
- articolul semnat de Ciprian Paun Conf.univ.dr., Avocat Baroul Cluj) face o analiza a unor decizii extrem de interesante ale CJUE din 2014 cu potential clarificator in labirintul absolut haotic al luptei impotriva evaziunii fiscale si a fraudei din perspectiva TVA intracomunitara.

- articolul semnat de Alexandru Cristea si Izabela Badarau Tax Partner/Tax Senior Consultant,#538uca Zbarcea si Asociatii) analizeaza noutatile legislative legate de procedura de inregistrare in scopuri de TVA.

- articolul semnat de Horia Matei Senior Tax Consultant, BDO Tax) prezinta dificultatea clasificarii in mod corect a serviciilor medicale ca avand natura unor servicii taxabile sau a unor servicii scutite fara drept de deducere a TVA.

Dreptul afacerilor
- articolul semnat de Mihaela Colesnic si Andra Artin Tax Consultant/Tax Assistant, KPMG Romania) prezinta principalele modificari asupra elementelor salariale si conexe intrate in vigoare in luna ianuarie 2015.

- articolul semnat de Emanuela Matei Of Counsel, Mircea si Asociatii) face o analiza comparativa a un numar de decizii ale autoritatilor fi scale din trei state membre ale UE care au aprobat modalitati de stabilire a preturilor in avans si care in opinia Comisiei, nu sunt conforme cu metodologia OCDE.

Jurisprudenta fiscala
- Jurisprudenta fiscala nationala: Emanuel Albu judecator dr., Inalta Curte de Casatie si Justitie) prezinta o hotarare a ICCJ cu privire la inspectie fiscala - amanarea inceperii inspectiei/suspendarea continuarii inspectiei - si o hotarare privind impozitul pe cladiri - data de la care se datoreaza si data mentionata in declaratia de impunere ca data a finalizarii constructiei.

Nr. pagini 40
Limba 1
Editura Editura C.H. Beck
Data aparitie 27-02-2015
Tematica


Detalii si comenzi


[click]
Curierul Fiscal, Nr. 2/2015 - Editura C.H. Beck

Pret: 31.9 lei
27.2 lei

[COMANDA]In categoria Variae
Investitorul inteligentTeoria generala a dreptuluiLegislatie rutieraCurierul Judiciar, Nr. 6/2015


RSS Feed

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
75 useri online

Useri autentificati: