DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente
Cursuri Lupu&Partners

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English





(P)Scoala de Muzica PianoForte, cursuri de canto, pian si vioara pentru copii si adulti

(P)Cursuri de Limbi Straine
(P)Traduceri si Interpretariat

Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Certificatul de nastere roman


office@dreptonline.ro


Permisul de sedere (Il permesso di soggiorno) este documentul care permite cetatenilor straini cu rezidenta legala in Italia sa ramāna pe teritoriul national .

Permisul de sedere trebuie sa fie solicitat la Chestura (Questura) localitatii in care se va sta, in termen de 8 zile lucratoare de la data intrarii in Italia.

Documentele necesare pentru obtinerea permisului de sedere
  • copia integrala a pasaportului, precum si pasaportul original (va fi restituit dupa examinarea de catre politie);
  • trei fotografii tip legitimatie (formato tessera);
  • timbru fiscal (marca da bollo) in valoare de euro 14,62;
  • declaratie privind domiciliul.

    Durata permisului de sedere depinde de motivul pentru care a fost acordata, astfel:
  • 3 luni pentru vizite, afaceri si turism;
  • 9 luni pentru munca sezoniera
  • 1 an pentru contract de munca salariata pe perioada determinata;
  • 2 ani pentru contract de munca pe perioada nedeterminata, activitate pe cont propriu, reintregirea familiei;
  • 1 an pentru studiu sau pregatire profesionala.



    Conform datelor publicate de Departamentul pentru munca in strainatate din cadrul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, va descriem tipurile de permise de sedere in Italia conform legislatiei italiene:
  • Permisul de sedere eliberat pentru motive de munca subordonata sau munca autonoma si pentru motive familiale poate fi utilizat si pentru alte activitate permise strainului, si fara convertirea sau rectificarea documentului, pentru perioada de valabilitate a acestuia.
  • Permisul de sedere eliberat pentru munca subordonata nesezoniera permite exercitarea activitatii de munca autonoma, dupa ce este obtinut actul de abilitare sau de autorizare stabilit si daca sunt indeplinite criteriile sau conditiile prevazute de legislatia in vigoare pentru exercitarea activitatii lucrative in forma autonoma, cat si a activitatii lucrative in calitate de asociat lucrator al cooperativelor;
  • Permisul de sedere eliberat pentru munca autonoma permite exercitarea muncii subordonate, pentru perioada de valabilitate a acestuia, dupa ce a fost introdus in lista anagrafica (a datelor personale) sau, daca raportul de munca se afla in desfasurare, dupa ce a fost comunicat acest lucru directiei provinciale de munca de catre angajator;
  • Permisul de sedere eliberat pentru munca subordonata, autonoma si pentru motive familiale poate fi convertit in permis de sedere pentru resedinta liber aleasa in conformitate cu prevederile legale. Prin reinnoire, este eliberat un nou permis de sedere pentru activitatea efectiv desfasurata.
  • Permisul de sedere pentru motive de studiu sau formare permite, in perioada de valabilitate, exercitarea activitatii de lucru subordonate pentru o perioada de maxim 20 de ore saptamanale, inclusiv cumulabile pentru 52 de saptamani, ramanand valabila limita anuala de 1.040 ore.

    Strainii inscrisi la oficul starii civile au obligatia de a reinnoi declaratia obisnuita de domiciliu la primaria comunei, in termen de 60 de zile de la reinnoirea permisului de sedere, insotita de respectivul permis. In cazul strainilor care au carte de sedere, reinnoirea declaratiei obisnuite de domiciliu este efectuata in termenul de 60 de zile de la reinnoirea carti de sedere.

    Oficiul starii civile va actualiza fisa datelor personale a strainului, comunicand acest lucru si chestorului


    Linkuri utile pentru obtinerea unor informatii corecte, de ultima actualitate
    Primaria Orasului Torino
    Departamentul pentru munca in strainatate - MMSSF





    Termeni juridici, grupare tematica



  • Coordonator
    Magdalena Popeanga

    Website administrat de
    Alioth Software
    Politica de securitate
    Termeni si conditii
     RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
    71 useri online

    Useri autentificati: