DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


AOAR: Declaratiile publice facute de comisarul european Stefan Fule sunt ofensatoare si incorecte
27-06-2014
Sursa: Agerpres

------------------
Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) considera ca declaratiile publice facute de comisarul european pentru extindere, Stefan Fule, sunt ofensatoare si incorecte, incalcandu-se grav obligatia de echidistanta impusa prin statutul sau oricarui inalt functionar european, se arata intr-un comunicat al AOAR remis vineri AGERPRES.

"Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) apreciaza ca ofensatoare si incorecte declaratiile publice facute de comisarul European pentru extindere Stefan Fule. AOAR apreciaza ca s-a incalcat grav obligatia de echidistanta impusa prin statutul sau oricarui inalt functionar european, imputernicit sa contribuie prin actiunile sale la intarirea coeziunii intre tarile membre UE si nu sa lanseze nejustificat teme politice incorecte si nefundamentate, care conduc la cresterea sentimentului de lipsa de coeziune la nivelul UE", se arata in comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, AOAR a ridicat public, constant, problema discursului public si a actiunilor neconvingatoare ale reprezentantilor Comisiei Europene fata de promovarea aplicarii discriminatorii intre tarile membre ale unor directive europene, asa cum este cazul actiunilor legate de piata energiei, a cailor ferate sau a consolidarii fiscale si bancare ori a incadrarii in deficitul bugetar de maximum 3%.

"AOAR este cu atat mai surprinsa de declaratiile incorecte facute de comisarul pentru extindere Fule, cu cat actiunile tarii sale au fost constant indreptate catre crearea de divergente la nivelul UE (de exemplu nesemnarea pactului fiscal alaturi de Marea Britanie), fara ca cineva sa fi pus problema oportunitatii apartenentei sau a rolului negativ jucat de aceasta tara in procesul de consolidare european. AOAR crede ca declaratiile comisarului Fule sunt facute in a-si sustine, in perspectiva, sansele de pastrare a portofoliului de comisar pentru extinderea UE in structura viitoarei Comisii Europene, facand insa o demonstratie clara a unei gandiri defavorabile consolidarii UE intr-o perioada economica dificila", se mai spune in comunicat.

AOAR sustine, totodata, ca peste 90% din activele bancare din Romania apartin unor banci europene.

"AOAR reaminteste celor gata sa accepte usor afirmatiile facute de comisarul Fule, ca peste 90% din activele bancare din Romania apartin unor banci europene, ca peste 70% din exporturile Romaniei sunt facute in tarile UE, peste 50% din exporturi fiind facute de circa 25 de companii europene. Toate aceste elemente, si lista argumentelor economice si financiare poate continua, atesta ca Romania a contribuit si contribuie economic fundamental la performantele pietei unice europene, contribuind, uneori chiar contrar interesului national, la adoptarea unor masuri la nivelul Comisiei Europene sau a Parlamentului European, masuri ce sunt gandite tocmai sa intareasca coeziunea si coerenta politicilor la nivelul UE", se mai arata in documentul citat.

Nu in ultimul rand, AOAR cere Guvernului sa verifice si sa sanctioneze toate abaterile si incalcarile de legislatie, inclusiv a clauzelor din contractele de privatizare, facute de diverse companii internationale, si care prin actiunile lor au adus atingere interesului national sau constituie incalcari ale legislatiei Europene, o atentie deosebita trebuind a fi acordata companiilor care activeaza pe piata energetica din Romania.Dezvoltarea constitutionala a Romaniei. Acte si documente 1741-1991. Ed. 3
Cristian Ionescu

Detalii si comenzi
Pret lei: 160.65189


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  64 useri online

  Useri autentificati: