DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Ciolos: Romania are toate instrumentele necesare din partea UE pentru sustinerea producatorilor de lapte
18-06-2014
Sursa: Agerpres

------------------
Trimisul special al AGERPRES, Catalina Matei, transmite: Romania are toate instrumentele necesare din partea Uniunii Europene, atat in sistemul de plati directe, cat si in programul de dezvoltare rurala, prin care sa se asigure ca producatorii de lapte pot fi sustinuti pentru a face fata eliminarii cotelor de lapte la nivelul Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2015, a declarat marti comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

"Exista, dincolo de platile directe normale, posiblitatea de a aloca anumite subventii specifice pentru sectorul laptelui si exista in programul de dezvoltare rurala instrumente, inclusiv posibilitatea de a face un subprogram pentru sectorul laptelui, de ce nu, asa cum inteleg ca este vorba sa fie facut pentru sectorul pomicultura, pentru a sustine financiar prin investitii sau prin alte mijloace financiare pe cei care doresc intr-adevar sa ramana pe piata", a declarat comisarul european pentru presa romana.

La finalul unei intrevederi cu secretarul de stat american pentru agricultura, Tom Vilsack, comisarul Ciolos a spus ca un punct important al discutiilor, negociat in acordul UE SUA, se refera la conditiile de acces a produselor lactate si branzeturilor europene pe piata americana, in conditiile in care acum exista anumite restrictii din diferite motive, date fiind conditiile de comercializare a acestor produse. "si este un lucru care, cu siguranta, va trebui clarificat in aceasta negociere", a spus Ciolos.

De altfel, protejarea fermierilor din tarile UE, in anumite situatii de criza, a fost unul dintre subiectele discutate luni, la reuniunea Consiliului european pe agricultura de la Luxemburg. "Chiar daca perspectivele acum sunt foarte bune, atat pe piata interna europeana, cat mai ales la export, tocmai in aceasta perioada favorabila pentru sectorul laptelui, mi se pare important sa discutam despre perspectivele sectorului si despre cum sa amelioram instrumentele de protejare a producatorilor, care pot fi competitive in situatii normale de piata", a adaugat Dacian Ciolos.

In ceea ce priveste carnea de vita, comisarul european a explicat ca, faptul ca UE, ca piata unica, nu a mai inregistrat cazuri de imbolnavire cu encefalita spongiforma, fapt recunoscut de SUA inca de acum cateva luni, in baza acestei recunoasteri si a deschiderii pietei americane, fiecare stat membru, conform normelor americane, pe masura ce doreste sa exporte carne pe piata americana, face o solicitare in acest sens, urmand sa fie supus unui proces de screening. "Dar, de principiu, problema e rezolvata. ?i, pana acum, s-au exprimat trei state membre care doresc sa exporte Olanda, Irlanda si Marea Britanie, dar orice stat membru poate sa solicite acest lucru si, in urma unei inspectii a serviciilor veterinare care sa se asigure ca normele sunt respectate, sa poata exporta", a subliniat oficialul european.

Dacian Ciolos a apreciat ca vizita la Bruxelles a secretarului de stat Tom Vilsack a fost foarte importanta, mai ales din perspectiva contextului negocierilor acordului intre SUA si UE. "Agricultura si sectorul alimentar raman un punct sensibil si esential important in aceste negocieri. Dar, inainte de a discuta concret despre anumite aspecte sensibile ale acestor negocieri in domeniul agriculturii, este important sa avem acest context si discutii mai ample despre ceea ce inseamna agricultura in SUA si in Uniunea Europeana si cum putea coopera in acest domeniu, pentru a intelege mai bine specificitatile acesteia si totodata sensibilitatile diferite pe care le avem", a argumentat comisarul Ciolos.Buletinul Curtilor de Apel nr. 10/2017
Editura C.H. Beck

Detalii si comenzi
Pret lei: 3429


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  20 useri online

  Useri autentificati: