DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Ioana Petrescu: Negocierile cu delegatia FMI, CE si BM au fost dificile
13-06-2014
Sursa: Agerpres

------------------
Negocierile cu delegatia FMI, CE si BM au fost dificile, a declarat ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, care a afirmat ca s-a insistat foarte mult pentru reducerea CAS, dar fara a pune in loc o masura care sa afecteze mediul de afaceri.

"Ceea ce pot sa va spun foarte clar ca au fost negocieri destul de dificile. Am insistat foarte mult sa facem aceasta masura, dar sa nu punem in locul ei o masura care sa raneasca mediul de afaceri in schimb. De la inceputul am discutat mai multe scenarii, dar nu ni s-a parut corect sa punem o taxa pe mediul de afaceri ca sa scadem o alta taxa. Am fost de acord, absolut, in schimb, sa stam in tinta de deficit. De aceea pana la urma am ajuns la concluzia ca este mai intelept sa aplicam aceasta masura numai de la 1 octombrie. Impactul de la 1 octombrie este mult mai redus. Ne putem permite acest lucru si din incasarile suplimentare care pe primele cinci luni ale acestui an au fost cu aproximativ 6% mai mari fata de anul trecut. Si, pe de alta parte, pe primele cinci luni s-a cheltuit sub asteptari, sub cat a fost prognozat", a declarat ministrul Finantelor Publice la o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Ioana Petrescu a adaugat ca Guvernul are la dispozitie "mai multe buffere care la momentul 1 octombrie, daca celelalte solutii nu merg, se pot accesa".

"Deci, sunt sigura ca aceste cinci puncte procentuale la angajator pot acoperi ultimele trei luni din an. Si, dupa cum a spus si domnul prim-ministru, am avut o discutie foarte clara cu FMI. Ei vor fi aici in noiembrie si vom discuta bugetul pe 2015 si noi ne angajam ca acel buget sa indeplineasca tintele de deficit. Si, bineinteles, vom continua aceasta masura, dar in momentul acela se vor lua decizii in ce fel noul buget va satisface si conditia de mentinere a deficitului si de a mentine si aceasta masura de reducere a CAS cu cinci puncte procentuale la angajator", a declarat ministrul Finantelor Publice.

Ioana Petrescu a precizat ca Acordul stand-by de tip preventiv cu FMI "este in derulare".

"Cum a spus si premierul, top-up-ul ramane, acele 10 puncte procentuale. Ei vor veni, o echipa tehnica, si in iulie sa ne ajute cu rectificarea bugetara. Vor veni aici in noiembrie sa discutam despre bugetul pe 2015. Acordul este inca in derulare", a declarat ministrul Finantelor Publice.

Intrebata de ce nu a mai fost posibila aplicarea reducerii CAS cu cinci procente de la 1 iulie, asa cum si-a asumat ca "prioritate zero", Ioana Petrescu a spus: "Intr-adevar, acesta a fost planul initial, dar, cum am spus si inainte, am vrut sa indeplinim, practic, doua conditii".

"O data, sa stam in tinta de deficit si sa fim sigur ca se poate acoperi golul din buget care se va crea probabil din aceasta masura de relaxare fiscala. Iar, pe de alta parte, nu am vrut sa pun o masura care sa fie, practic, o taxa in plus pentru mediul de afaceri, o taxa in plus pentru altcineva. Nu mi se pare normal ca o relaxare fiscala sa fie urmata, practic, de taxe mai mari in alta parte", a declarat ministrul Finantelor Publice.

Intrebata daca cetatenii ar urma sa suporte din propriul buzunar aplicarea a doua masuri decise de Guvern, "taxa pe stalp si sprijinul acordat industriei prin certificatele verzi", Ioana Petrescu a spus ca, la acest moment, "nu este clar cat procent din taxele respective se vor regasi in preturi".

"Procentul poate fi intre 0% si 100% si asta se va vedea dupa o perioada de timp. Despre taxa de stalp pot sa va spun, ceea ce am discutat si cu mediul de afaceri, ca vom continua un dialog cu ei sa gasim o formula mai buna pentru anul 2015 care sa ia in considerare preocuparile mediului de afaceri si observatiile pe care le-am primit de la ei", a declarat ministrul Finantelor Publice.Executarea mandatului european de arestare de catre instantele romane. Jurisprudenta comentata
Dragomir Florentina,Gradinaru Daniel

Detalii si comenzi
Pret lei: 29.925.41


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  47 useri online

  Useri autentificati: