DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Proiect privind cresterea accesului la justitie pentru categoriile vulnerabile, lansat de CSM
07-06-2014
Sursa: Agerpres

------------------
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a lansat vineri un proiect pentru imbunatatirea accesului la justitie pentru categoriile vulnerabile, care beneficiaza de finantare norvegiana.

Proiectul "Imbunatatirea accesului la justitie. O abordare integrata cu accent pe categoriile vulnerabile" este implementat pe o perioada de 24 de luni de CSM in cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014.

La conferinta de deschidere, secretarul de stat in Ministerul Justitiei Simona Maya Teodoroiu a declarat ca proiectul isi propune activitati care au ca scop cresterea accesului la justitie in special pentru populatia de etnie roma.

"Daca nu isi cunosc drepturile, cetatenii, indiferent de etnie, nu sunt in masura sa si le exercite in mod efectiv", a afirmat secretarul de stat.

Ea a subliniat ca proiectul completeaza sfera de preocupare a sistemului judiciar pentru imbunatatirea accesului la justitie, promovand conceptul de justitie sociala.

Judecatorul Mircea Aron, membru CSM, a precizat ca proiectul beneficiaza de un bugetul de peste 940.000 euro, din care 85% este finantare norvegiana, iar 15% cofinantare de la MJ. El a multumit Guvernului Norvegiei pentru sprijinul financiar acordat in general acestui domeniu, respectiv 20 de milioane euro, din care aproximativ 4,5 milioane euro pentru doua proiecte implementate de CSM.

"Facilitarea si imbunatatirea accesului la justitie este o preocupare constanta a CSM si un domeniu prioritar pentru reforma judiciara", a adaugat acesta.

La randul sau, Daniel Vasile, secretar de stat Agentia Nationala pentru Romi, a mentionat ca este important sa se inteleaga ca aceasta comunitate are nevoie de sprijin in ceea ce priveste intregul inteles al sistemului judiciar din Romania.

La eveniment au participa reprezentanti ai Ministerului Justitiei, in calitate de Operator de Program, ai Consiliului Superior al Magistraturii promotor de proiect ai institutiilor partenere in cadrul proiectului Agentia Nationala pentru Romi, Consiliul Europei, Administratia Instantelor din Norvegia si Institutul National al Magistraturii, ai ONG-urilor specializate in domeniul asistarii categoriilor vulnerabile, precum si reprezentantii Tribunalelor si Serviciilor de Probatiune din zonele in care urmeaza a fi infiintate centrele pilot de asistenta primara pentru categoriile vulnerabile.

Principalele activitati ale proiectului vizeaza: elaborarea unui studiu privind imbunatatirea accesului la justitie al categoriilor vulnerabile, ca urmare a intrarii in vigoare a noului Cod de procedura civila; infiintarea a 5 centre pilot pentru acordarea de asistenta juridica primara (12 luni) in zonele in care comunitatea de etnie roma este puternic reprezentata (de ex. Bihor, Calarasi, Mures, Dolj, Dambovita, Buzau si Bucuresti), inclusiv derularea unei campanii de constientizare cu privire la serviciile furnizate in cadrul acestor centre si de crestere a gradului de cunoastere a drepturile legale, precum si consolidarea pregatirii profesionale a judecatorilor in domeniul combaterii discriminarii, prin organizarea a 5 sesiuni de formare profesionala in acest domeniu.

Prin infiintarea centrelor de asistenta a categoriilor vulnerabile se urmareste inclusiv degrevarea instantelor din zonele in care vor fi infiintate acestea.Five Versions of Selfhood in 19th Century American Literature
Anca Peiu

Detalii si comenzi
Pret lei: 34.929.67


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  31 useri online

  Useri autentificati: