DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Korodi: Suntem datori sa respectam mediul si sa-l protejam prin toate actiunile noastre
05-06-2014
Sursa: Agerpres

------------------
Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, considera ca suntem datori sa respectam mediul si sa-l protejam prin toate actiunile noastre.

"Depinde de fiecare dintre noi sa pastram Pamantul ca planeta vie, sa reducem poluarea, sa producem energie din resurse regenerabile, sa conservam natura ca sursa a vietii", a spus Korodi, joi, la dezbaterea "Schimbarile climatice, mediul si securitatea alimentara", dedicata Zilei Internationale a Mediului, desfasurata in Aula Academiei Romane.

Ministrul Mediului a afirmat ca adaptarea la efectele schimbarilor climatice va constitui un element important in politica nationala a Romaniei, pentru ca este o cheie importanta pentru dezvoltarea tarii in general. Totodata, Attila Korodi a atras atentia asupra riscurilor poluarii, a efectelor urbanizarii, industrializarii si utilizarii excesive a resurselor naturale.

Director general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a vorbit despre "Impactul fenomenelor meteorologice extreme asupra mediului".

"Ploua foarte mult, ciudat, ploua diferit, dar la asta se mai adauga ceva, daca mor oameni din cauza unui parau", a spus Sandu, atragand atentia asupra responsabilitatii educarii tuturor in ceea ce priveste protejarea propriei vieti prin amenajarea albiilor apelor ori a reamplasarii perdelelor de protectie impotriva viscolului.

Referindu-se la Strategia Dunarii, directorul ANM a afirmat ca, desi aceasta este "importanta si foarte buna", ea nu prevede debitele fluviului la intrarea in fiecare tara.

"Atat timp cat in Strategia Dunarii nu se gaseste o solutie pentru ca debitele la intrarea in fiecare tara sa fie comunicate sau eventual sa se faca un proiect ca aceia care raspund de aceasta strategie sa aiba asigurat accesul la informatii de la toate serviciile meteorologice de-a lungul fluviului privind nivelurile acestuia, vorbim degeaba de strategia Dunarii", a mai spus Ion Sandu, subliniind ca, in acest caz, trebuie sa fie "o decizie politica".

Acad. Cristian Hera, vicepresedinte al Academiei Romane, a rememorat cei 42 de ani scursi de la conferinta de la Stockholm privind Mediul, desfasurata in iunie 1972, si a trecut in revista evolutiile in domeniu pana in prezent.

El a indemnat la folosirea rationala a resurselor globale, pledand pentru o economie sustenabila, bazata pe resurse durabile, pe linia conceptiei celebrului analist de mediu Lester R. Brown, membru de onoare al Academiei Romane.

La dezbatere au prezentat comunicari acad. Dan Balteanu "Terra in viitor program global de cercetare a mediului si societatii"; prof. Mircea Dutu "Dreptul la mediu sanatos si echilibrat ecologic in paradigma drepturilor umane fundamentale", acad. Nicolae Saulescu "Ameliorarea plantelor si adaptarea la mediu. Studiu caz: ameliorarea graului".

De asemenea, au mai conferentiat: prof. Alexandru Bogdan si prof. Nicolae Manolescu, membri corespondenti ai Academiei Romane "Concepte eco-inovative pentru dezvoltarea zootehniei din Romania secolului al XXI-lea, pe baze eco-bio-geo-economice integrate, necesare ecosanogenezei globalizate"; acad. Victor Giurgiu si dr. Ovidiu Badea "Padurile si schimbarile de mediu in Romania"; dr. Catalin Simota "Presiuni ale schimbarilor globale de mediu asupra solului".Dreptul proprietatii intelectuale. Vol. 1. Dreptul de autor, drepturile conexe si drepturile sui generis
Viorel Ros

Detalii si comenzi
Pret lei: 109.65129


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  22 useri online

  Useri autentificati: