DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Liviu Stancu (MJ): Nu gasim un imobil pentru Tribunalul Comercial Bucuresti
29-05-2014
Sursa: Agerpres

------------------
Ministerul Justitiei nu gaseste un imobil pentru viitorul Tribunal Comercial Bucuresti, iar licitatia de pe site-ul institutiei va fi refacuta, a declarat, miercuri, secretarul de stat in MJ Liviu Stancu.

"In Romania, exista trei tribunale de business. S-a hotarat ca aceasta practica sa fie marita, in sensul ca va aparea in scurt timp Tribunalul specializat Bucuresti, sa ii spunem Tribunalul Comercial Bucuresti, competenta acestuia fiind toate problemele de business, incepand cu recuperarea de creante si terminand cu insolventa....Daca vreti, dincolo de aceasta istorie, avem o problema si lansez catre domniile voastre chiar o oferta: avem probleme cu imobilul, daca va puteti imagina. In Bucuresti sunt cladiri mari, frumoase... nu gasim un imobil in care sa realizam Tribunalul Comercial Bucuresti. Deja pe site-ul Ministerului Justitiei se va reface procedura de achizitie publica. Asteptam oferte", a spus Liviu Stancu, la conferinta Legal Summit 2014.

Tribunalul care urmeaza sa fie infiintat la nivelul municipiului Bucuresti va fi specializat in domeniile societati, registrul comertului, concurenta neloiala si insolventa.

Pe 25 noiembrie 2013, Ministerul Justitiei lansa in dezbatere publica proiectul de ordin referitor la operationalizarea de la 1 martie 2014 a Tribunalului Specializat Bucuresti.

Potrivit documentului care a fost postat pe site-ul MJ, la art. 1 se precizeaza ca la data de 1 martie 2014 in Capitala incepe sa functioneze Tribunalul Specializat Bucuresti.

"Pana la data prevazuta la art. 1, se efectueaza toate demersurile legale necesare in vederea operationalizarii 'Tribunalului Specializat Bucuresti'. Domeniile in care va functiona si statul de functii al 'Tribunalului Specializat Bucuresti' se stabilesc pana la data de 15 ianuarie 2014, in conditiile legii", se spunea in proiect. Conform prevederilor legale, "tribunalele specializate sunt instante fara personalitate juridica, care pot functiona la nivelul judetelor si al municipiului Bucuresti si au, de regula, sediul in municipiul resedinta de judet". Acestea pot functiona in urmatoarele domenii: cauze cu minori si de familie, cauze de contencios administrativ si fiscal, cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale, societati, registrul comertului, insolventa, concurenta neloiala si in alte domenii si preiau cauzele de competenta tribunalului in domeniile in care se infiinteaza.

In prezent functioneaza patru tribunale specializate, respectiv: Tribunalul pentru Minori si Familie Brasov, Tribunalul Comercial Cluj, Tribunalul Comercial Mures si Tribunalul Comercial Arges.

Initiatorul proiectului preciza ca, in repetate randuri, conducerea Tribunalul Bucuresti a sesizat Ministerul Justitiei cu propunerea de infiintare a unui tribunal specializat care ar urma sa functioneze in domenii precum: societati, registrul comertului, concurenta neloiala si insolventa la nivelul Capitalei, si care sa contribuie la degrevarea judecatorilor de numarul mare de dosare si la cresterea specializarii actului de justitie.

Initiativa infiintarii unui tribunal specializat la nivelul municipiului Bucuresti a facut obiectul dezbaterii plenului CSM care, in sedinta din 5 septembrie 2012, a hotarat sesizarea ministrului Justitiei cu aceasta propunere care sa preia cauzele care sunt judecate in prezent de cele doua foste sectii comerciale, precum si judecatorii care judeca in cele doua sectii.

In motivarea solicitarii, Tribunalul Bucuresti a invederat, pe de o parte, volumul mare de activitate inregistrat in domeniul insolventei si in alte materii dintre cele mentionate mai sus, in comparatie cu volumul de activitate al tribunalelor specializate cu o competenta similara, precum si al altor tribunale cu volum de activitate apropiat de cel al Tribunalului Capitalei, iar pe de alta parte, ponderea intregii cazuistici in aceste domenii din totalul activitatii acestei instante judecatoresti (21% in anul 2010 si 27% in anul 2011).

"Avand in vederea cresterea constanta a numarului de cauze inregistrat la nivelul Tribunalului Bucuresti si necesitatea diminuarii duratei de solutionare a cauzelor in domenii sensibile, cu impact semnificativ asupra mediului de afaceri si a economiei, in general, s-a decis ca, in municipiul Bucuresti, sa se infiinteze 'Tribunalul Specializat Bucuresti ", se mai spunea in referat.Finante publice locale
Oprea Florin,Cigu Elena

Detalii si comenzi
Pret lei: 34.929.67


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  19 useri online

  Useri autentificati: