DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Conferinta de lansare a proiectului Drept la practica!, Constanta 27 mai 2014
22-05-2014
Sursa: Loop Operations

------------------
Constanta, 27 mai 2014. Institutul Notarial Roman, in parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanta, Loop Operations si Economic Confort, anunta lansarea proiectului "Drept la practica!" cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013.

Conferinta de lansare a proiectului va avea loc in data de 27 mai, incepand cu ora 14:00, in cadrul Universitatii Ovidius din Constanta (Sala Senatului) si este dedicata prezentarii obiectivelor si activitatilor in care membrii grupului tinta vor fi implicati pe toata durata implementarii. Astfel, la eveniment sunt asteptati sa participe studenti si masteranzi la facultatile de drept si administratie publica din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta, dar si din alte universitati de profil de la nivelul regiunii Sud-Est, precum si potentiali angajatori in domeniu: cabinete de avocatura, birouri notariale, birouri de mediere, birouri de executare silita, instante judecatoresti, departamente juridice ale operatorilor economici etc.

Rata somajului in randul tinerilor (aproape 25%) este una dintre cele mai grave probleme la nivel european. In Romania, la finalul lunii februarie 2014, conform statisticilor ANOFM, numarul somerilor sub 25 de ani era de 72.306. Una dintre principalele cauze ale angajabilitatii reduse in randul tinerilor este faptul ca la finalul studiilor acestia nu au competentele practice necesare pentru desfasurarea activitatilor pentru care s-au pregatit.

Proiectul "Drept la practica!" se adreseaza studentilor si masteranzilor de la facultatile de drept si administratie publica din regiunea Sud-Est care sunt in etapa de tranzitie de la scoala la viata activa si doresc sa beneficieze de expertiza specialistilor in domeniu. Totodata, in cadrul proiectului vor fi dezvoltate 30 de parteneriate cu organizatii cu activitate relevanta in domeniu, in vederea asigurarii locurilor de practica pentru studenti.

b>Printre activitatile care vor conduce la indeplinirea obiectivelor se numara: organizarea unui program integrat si personalizat de consiliere si orientare profesionala pentru 500 de studenti ce urmeaza studii juridice si administrative; dezvoltareauneiplatforme online cevapermitecomunicarea directa cu tutorii si consilierii in cariera, precum si accesul la cele mai relevante resurse din domeniul juridic; organizarea stagiilor de practica pentru 250 de studenti in cadrul unor organizatii cu activitate relevanta in domeniul juridic, precum: cabinete de avocatura, birouri notariale, birouri de mediere, birouri de executare silita, instante judecatoresti etc.

Prin organizarea de stagii de practica dedicate studentilor si masteranzilor de la facultatile de drept si administratie publica, proiectul isi propune sa obtina urmatoarele rezultate: imbunatatirea accesului studentilor si masteranzilor pe piata muncii si diminuarea ratei somajului; facilitarea procesului de planificare a carierei si de identificare a unui loc de munca; incurajarea si promovarea parteneriatelor pe termen lung intre mediul academic si organizatiile de profil.

La eveniment sunt invitati sa participe studentii si masteranzii de la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative, din Cadrul Universitatii Ovidius din Constanta, precum si din alte universitati de la nivelul regiunii Sud-Est.

Participarea la conferinta este GRATUITA, iar INSCRIEREA se poate face online AICI.


Informatii suplimentare cu privire la activitatile proiectului se pot obtine la adresa de e-mail: comunicare@loopoperations.ro.Drept procesual civil. Partea generala
Claudia Rosu

Detalii si comenzi
Pret lei: 64.955.16


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  58 useri online

  Useri autentificati: