DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


ANCOM: Peste 250 de incidente cibernetice cu impact semnificativ asupra retelelor de comunicatii electronice, consemnate in 2013
20-05-2014
Sursa: Agerpres

------------------
Numarul incidentelor cibernetice cu impact semnificativ asupra retelelor de comunicatii electronice destinate publicului a fost, in 2013, de 253, cele mai numeroase vizand serviciile de telefonie mobila, potrivit datelor prezentate, marti, de directorul executiv al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii /ANCOM/ Eduard Lovin, la cea de-a 18-a editie a evenimentului Ziua Comunicatiilor.

"n ultimul an, sase furnizori de retele sau servicii de comunicatii electronice destinate publicului au raportat ANCOM incidente cu impact semnificativ. Astfel, numarul total de incidente cu impact semnificativ raportate, in 2013, este de 253. Numarul mediu de conexiuni afectate de un incident este de 79.000 de utilizatori, iar durata maxima a unui incident a fost de 42 de ore, in timp ce durata medie de aproximativ cinci ore. Durata unui incident reprezinta intervalul de timp dintre momentul in care serviciul incepe sa se degradeze si pana cand acesta este restabilit la parametrii initiali. Pe tip de serviciu, cel mai afectat a fost, in 2013, cel de telefonie mobila, cu aproape 10 milioane de conexiuni afectate', a mentionat Lovin.

Acesta a afirmat, totodata, ca Autoritatea monitorizeaza, in prezent, implementarea Deciziei 512 cu privire la stabilirea masurilor minime pentru protejarea retelelor de comunicatii electronice.

"Anul trecut, anuntam ca urmeaza o reglementare in domeniul securitatii retelelor. Lucru care s-a intamplat in toamna lui 2013, prin Decizia 512, care stabileste masurile minime privind protejarea retelelor si informarea autoritatii cu privire la incidente. n prezent, ANCOM isi propune sa monitorizeze implementarea acestei decizii, sa elaboreze rapoartele anuale privind incidentele petrecute si masurile implementate de furnizori, precum si intocmirea unor ghiduri de implementare care sa fie in folosul utilizatorilor si al furnizorilor de continut. n ceea ce priveste securitatea, Autoritatea isi propune sa optimizeze sistemul de raportare al incidentelor care afecteaza securitatea si integritatea retelelor si a serviciilor de comunicatii electronice, sa utilizeze informatiile care ii sunt puse la dispozitie de operatori pentru a ajuta la o evolutie pozitiva a acestui sector si, nu in ultimul rand, sa-si dezvolte consistent expertiza, prin implicarea in activitati relevante, atat la nivel national, cat si international', a spus oficialul ANCOM.

Conferinta internationala telecom organizata, marti, la Bucuresti reuneste reprezentanti de top din mediul de afaceri, universitar/academic, ambasade, institutii guvernamentale, dar si jucatori cheie la nivel decizional, avand in audienta 20 de grupe: operatori telecom, furnizori telecom, firme IT&C, energie electrica, petrol si gaze, alimentare cu apa si canalizare/epurarea apelor uzate, auto, banci, consultanti, retail.Contabilitatea persoanelor fizice autorizate. Ghid practic
Sorin-Constantin Deaconu

Detalii si comenzi
Pret lei: 34.929.67


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  53 useri online

  Useri autentificati: