DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


INS: Productia industriala a crescut cu peste 10% in primul trimestru
13-05-2014
Sursa: Agerpres

------------------
Productia industriala a crescut cu 10,1% in primul trimestru din 2014 comparativ cu perioada similara din 2013, in timp cresterea ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a fost de 10,7%, potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica /INS/.

In luna martie 2014, productia industriala a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,8%, respectiv cu 1,1%.

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a crescut cu 10,8% ca serie bruta, respectiv cu 11,6%, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In luna martie 2014, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 6,8%, datorita cresterii industriei extractive (+9,6%) si industriei prelucratoare (8%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 4,7%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+10,7%), industria bunurilor de capital (+8,6%), industria bunurilor de uz curent (+6,1%) si scaderi in industria energetica (-2,2%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-0,7%).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 1,1% sustinuta de cresterea industriei prelucratoare (+1,6%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva au scazut cu 2,7%, respectiv cu 1,3%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi la majoritatea categoriilor de bunuri: industria energetica (-3,7%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-3,3%), industria bunurilor de uz curent (-1,3%) si industria bunurilor intermediare (-0,2%). Industria bunurilor de capital a crescut cu 2,5%.

In luna martie 2014, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 10,8% fata de luna corespunzatoare din anul precedent, datorita cresterii industriei prelucratoare (+12,8%) si industriei extractive (+4,3%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 4,1%.

Pe marile grupe industriale, s-au inregistrat cresteri la toate categoriile: industria bunurilor de capital (+18,2%), industria bunurilor intermediare (+9,5%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+6,4%), industria bunurilor de uz curent (+4,5%) si industria energetica (+1,6%).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 11,6%, datorita cresterii industriei prelucratoare (+13,3%) si industriei extractive (+3,6%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu ,6%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat urmatoarele cresteri: industria bunurilor de capital (+15,4%), industria bunurilor de uz curent (+7,6%), industria bunurilor intermediare (+7,3%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+6,6%) si industria energetica (+4,3%).Noul Cod de procedura civila. Comentariu pe articole. Editie de colectie
Ioan Les

Detalii si comenzi
Pret: 469 lei


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  63 useri online

  Useri autentificati: