DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Aristotel Cancescu, presedintele CJ Brasov: Imi doresc ca primul avion sa zboare de pe aeroportul din Ghimbav in 2016
13-04-2014
Sursa: Agerpres

------------------
Lucrarile la pista aeroportului international Brasov-Ghimbav, intrate in conservare in luna noiembrie 2013 din cauza temperaturilor scazute, au fost reluate la 1 aprilie si vor fi finalizate peste trei luni, a informat miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Aristotel Cancescu. El a adaugat ca isi doreste ca primul avion sa zboare de pe acest aeroport in 2016.

"Dupa cum stiti, in luna noiembrie a anului trecut lucrarile la pista aeroportului au intrat in conservare din cauza temperaturilor scazute, dar acum vremea ne permite sa pornim lucrarile pentru a finaliza constructia. Pornim din faza de 70% pista finalizata, aceasta este etapa in care ne aflam, iar constructorul ne-a promis ca in trei luni constructia va fi gata", a precizat Cancescu.

Potrivit acestuia, pana la sfarsitul anului vor fi realizate, de asemenea, bretelele de legatura, caile de acces catre terminalul aeroportului si balizajul.

"O sa dam drumul licitatiei pentru constructia celor doua bretele de legatura si a cailor de acces catre terminalul aeroportului, lucrari care vor fi finalizate pana la sfarsitul acestui an, alaturi de balizaj, costul acestora fiind de un milion de euro. Probabil ca, in acest an, o sa dam drumul si la lucrarile pentru terminalul aeroportului si a turnului de control, dar cu siguranta in acest an vom finaliza bretelele de legatura, caile de acces si balizajul", an explicat presedintele Consiliului Judetean.

Intrebat cati bani mai sunt necesari pentru finalizarea lucrarilor la aeroport si de unde va lua sumele necesare, Cancescu a precizat ca pentru lucrarile prevazute in acest an exista fonduri suficiente.

"Consilierii judeteni au aprobat in sedinta deluna trecuta, accesarea unui credit de 6,5 milioane de euro, din care cinci milioane pentru aeroport. Licitatia s-a desfasurat, exista ofertele, iar pe 12 aprilie se va transa castigatorul. Speram sa nu avem piedici. Eu rezolvasem totul la Ministerul de Finante, dar acum, nemaifiind la guvernare, sper sa nu se intample nimic rau si sa avem sprijinul necesar. Banii pentru lucrarile din acest an ii avem, iar pentru turnul de control si terminal o sa incepem lucrarile anul viitor daca nu vom gasi in acest an fondurile necesare. Oricum, platile pentru lucrari se vor face pe parcursul a trei ani, dar eu doresc ca primul avion sa zboare de pe acest aeroport in 2016", a concluzionat Aristotel Cancescu.

Reprezentantul constructorului, Andi Kadas, a afirmat la randul sau, ca mai sunt de turnat 30.000 de metri cubi de beton si 400 de tone de balast si lianti de stabilizare pana la finalizarea pistei si ca, in trei luni, daca nu vor fi probleme din cauza vremii, pista va fin gata.

Lucrarile la pista aeroportului international Brasov-Ghimbav au inceput in primavara anului trecut. Pista va avea o lungime de 2850 de metri si o latime de 45 de metri, iar suprafata totala a aeroportului, care se afla in apropierea IAR Ghimbav, este de 209 ha.

Potrivit estimarilor, in primul an de functionare, aeroportul va avea un trafic de 300.000 de calatori, urmand ca numarul sa creasca treptat pana la un milion de calatori pe an, dupa sapte ani de la darea in folosinta.Legislatia proprietatii intelectuale. Cod 570. Actualizat la 20.04.2015
Editura C.H. Beck

Detalii si comenzi
Pret lei: 16.914.4


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  32 useri online

  Useri autentificati: