DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    


Sefii din Politie nu vor mai putea ocupa functii de conducere mai mult de sase ani
05-12-2013
Sursa: Agerpres

------------------
Sefii din Politie nu vor mai putea putea ocupa o functie de conducere mai mult de doua mandate consecutive a câte trei ani, prevede proiectul de lege privind statului politistului supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.
"Functiile de conducere, care presupun calitatea de ordonator de credite, se ocupa, pe o perioada de 3 ani, prin concurs sau examen care consta in sustinerea unui proiect managerial, prin care sunt propuse obiective si modalitati de realizare a acestora ...) In masura in care se constata realizarea acestor obiective politistul poate continua activitatea in aceeasi functie, sau alta functie de conducere ce presupune calitatea de ordonator de credite, pentru inca 3 ani, in conditiile alin. 1) ...) Niciun politist nu poate exercita aceeasi functie ce presupune calitatea de ordonator de credite decât pentru cel mult doua mandate de 3 ani", prevede noul statut al politistului.
De asemenea, actul normativ prevede ca politistul aflat in activitate va fi pus la dispozitia unitatii in situatia in care a fost pusa in miscare o actiune penala.
Totodata, "in cazul in care s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala ori achitarea, precum si in cazul incetarii urmaririi penale ori a procesului penal, politistul suspendat sau pus la dispozitie va fi repus in toate drepturile anterioare, inclusiv compensarea celor de care a fost privat pe perioada punerii la dispozitie si suspendarii din functie", completeaza actul normativ.
Daca in termen de sase luni de când un politist a fost pus la dispozitie, din diferite motive prevazute in statut, cu exceptia celei in care s-a pus in miscare o actiune penala sau atunci când "nu mai este apt medical sa exercite atributiile stabilite in fisa postului", unitatea unde este incadrat nu identifica o alta functie pe care politistul sa fie repus in activitate, raporturile acestuia de serviciu inceteaza.
"Punerea la dispozitie in situatiile prevazute la alin. 1) lit. a) — e) se face pentru o perioada de pâna la 3 luni. In cazuri exceptionale, cu aprobarea ministrului afacerilor interne, perioada poate fi prelungita cu cel mult 3 luni. In aceasta perioada, unitatea are obligatia de a identifica o functie vacanta in cadrul unitatii sau in afara acesteia, corespunzatoare pregatirii profesionale si gradului profesional detinut. La expirarea termenului de 3 luni, respectiv 6 luni, raporturile de serviciu ale politistului inceteaza in baza actului administrativ emis potrivit normelor de competenta", reglementeaza actul normativ.
In ceea ce priveste acordarea gradului profesional urmator, "stagiul minim pentru avansarea in gradele profesionale este de 5 ani, cu exceptia gradelor profesionale de la chestor de politie la chestor general de politie, pentru care nu se stabilesc stagii minime", subliniaza noul Statut al Politistului supus dezbaterii publice.
Proiectul de lege privind statului politistului va intra in vigoare in termen de 6 luni de la data publicarii in Monitorul Oficial.Drept in afaceri
Laura Potincu

Detalii si comenzi
Pret lei: 39.933.92


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  24 useri online

  Useri autentificati: