DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


CE a prelungit cu doua saptamani termenul de predare a informatiilor privind proiectul Rosia Montana
29-11-2013
Sursa: Agerpres

------------------
Corespondentul AGERPRES, Florin #536tefan, transmite: Comisia Europeana a prelungit cu doua saptamani termenul pana la care Romania trebuie sa trimita la Bruxelles, prin sistemul EU Pilot, informatiile solicitate de executivul comunitar despre proiectul minier Rosia Montana, a declarat joi, pentru Agerpres, Joseph Hennon, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru mediu, Janez Potocnik.
Termenul initial pentru trimiterea informatiilor solicitate autoritatilor romane era 22 noiembrie si a expirat in ultima zi lucratoare a saptamanii trecute.
"CE a acordat o extindere /a termenului/ pentru autoritatile romane pana la finalul saptamanii viitoare. Cazul este complicat si sensibil, iar din acest motiv este nevoie de mai mult timp. Īn stadiul actual, nu putem preciza cat de mult va dura sa realizam o evaluare, dar vom face acest lucru cat de curand posibil", a afirmat purtatorul de cuvant.
Ministrul roman al mediului, Rovana Plumb, a discutat cu comisarul Potocnik despre dosarul Rosia Montana la 3 octombrie, cu prilejul ultimei vizite pe care a efectuat-o la Bruxelles.
"Termenul-limita pe care-l are Romania pentru a raspunde prin "EU Pilot" este 22 noiembrie. Ministrul /Rovana/ Plumb a dat asigurari ca termenul va fi respectat", a declarat la momentul respectiv Joseph Hennon.
Rovana Plumb afirma la 1 octombrie, in cadrul unui briefing de presa desfasurat tot la Bruxelles, ca informatiile solicitate de CE privind proiectul minier de la Rosia Montana sunt "in pregatire" si ca vor fi transmise "conform procedurii europene, prin EU Pilot".
"EU Pilot" este un sistem conceput de CE pentru a gestiona solicitarile de informatii si plangerile cetatenilor si intreprinderilor care ridica o problema legata de aplicarea corecta a legislatiei UE. Sistemul este utilizat atunci cand este necesara o clarificare din partea statelor membre a situatiei de fapt sau de drept. Statele membre trebuie sa furnizeze explicatii sau solutii intr-un interval de timp scurt, inclusiv actiuni de remediere in cazul incalcarii legislatiei UE. Serviciile specializate ale Comisiei analizeaza toate raspunsurile statelor membre, putand fi apoi adoptate masuri suplimentare pentru aplicarea legislatiei UE, daca este necesar.
Reprezentantul CE la o dezbatere de la sfarsitul lunii septembrie din Comisia de mediu a PE privind tehnologiile pe baza de cianuri in minerit a afirmat ca executivul comunitar a solicitat unele informatii privind proiectul minier Rosia Montana de la autoritatile romane, pentru a verifica daca cerintele din directiva UE privind gestionarea deseurilor sunt respectate. El a precizat ca pana cand autoritatile romane nu vor furniza aceste informatii, CE nu le poate raspunde eurodeputatilor care i-au cerut sa se pronunte daca proiectul de la Rosia Montana respecta sau nu legislatia UE.Dictionar de Drepturile Omului
Dana Cristina Bunea,Cornel Gabriel Caian,Irina Cambrea,Dragos-Alin Calin,Roxana Maria Calin,Victor Horia Dimitrie Constantinescu,Ionut Militaru,Madalina Ioana Morariu,Geanina Munteanu,Irina Alexandra Neagu,Ileana-Gabriela Popa,Razvan Horatiu Radu,Vasiescu Mihaela,Dana Cristina Bunea,Cornel Gabriel Caian,Irina Cambrea,Dragos-Alin Calin,Roxana Maria

Detalii si comenzi
Pret lei: 149126.65


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  46 useri online

  Useri autentificati: