DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Guvernele roman si chinez au parafat mai multe memorandumuri de intelegere
26-11-2013
Sursa: Agerpres

------------------
Guvernele Romaniei si Republicii Populare Chineze au semnat, luni, la Palatul Victoria, in prezenta premierilor celor doua state, mai multe memorandumuri de intelegere in domeniile energiei nucleara, termocentrale, hidrocentrale), sanitar-veterinar, industrial, societatii informationale si al culturii.
In domeniul energiei s-a semnat un Memorandum de Intelegere intre Departamentul pentru Energie si Administratia Nationala pentru Energie din China, pentru cooperare in domeniul proiectelor nucleare, document parafat de ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, si Xu Shaoshi, ministrul Comisiei Nationale pentru Dezvoltare si Reforma in domeniul proiectelor nucleare.
Cele doua parti au semnat si o Scrisoare de intentie intre SN Nuclearelectrica China General Nuclear Power Corporation CGN), din partea Romaniei semnand Daniela Lulache, directorul general SN Nuclearelectrica, iar din partea chineza He Yu, presedintele companiei China General Nuclear Power Corporation CGN).
In cadrul ceremoniei a fost incheiata si o intelegere pentru reabilitarea grupurilor 3 si 4 de la centrala termoelectrica Deva, semnata de Daniel Andronache, director general Complex Energetic Hunedoara, si Zhao Ruolin, presedintele companiei China National Electric Engineering Co.
Tot in domeniul termoenergetic a fost parafat un Acord de intentie de cooperare pentru realizarea proiectului termoelectric de la Rovinari Complexul Energetic Oltenia. Documentul a fost semnat pentru Romania de Laurentiu Ciurel, director general Complexul Energetic Oltenia, iar pentru partea chineza de Li Qingkui, presedintele companiei China Huadian Corporation.
Partea romana si partea chineza au agreat in domeniul hidroenergetic o Scrisoare de confort in vederea realizarii proiectului Cheap Tarnita Lapustesti, intelegere semnata din partea romana de Dan Carlan, director companie de proiect Tarnita-Lapustesti, si din partea chineza de Yun Lian, vicepresedinte executiv Sinohydro Corporation.
In domeniul cooperarii economice, Andrei Gerea, ministrul Economiei, si Gao Hucheng, ministrul Comertului din R.P.Chineza, au parafat doua Memorandumuri de intelegere privind promovarea cooperarii investitionale si, totodata, elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru infiintarea in comun a unui parc tehnologic.
Totodata, Romania si China au parafat doua Protocoale de intelegere in domeniul sanitar-veterinar intre ANSVSA si AQSIQ, privind exportul de bovine pentru reproductie in R.P. Chineza si exportul de carne de porc congelata in R.P. Chineza. Documentele au fost semnate de Vlad Manastireanu, presedinte ANSVSA, secretar de stat, si Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei in Romania.
In planul relatiilor culturale bilaterale, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, si Huo Yuzhen, ambasadorul chinez la Bucuresti, au semnat Programul cultural pentru perioada 2013-2016 dintre cele doua tari si Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul R.P.Chineze cu privire la infiintarea si functionarea Institutului Cultural Roman de la Beijing si a Centrului Cultural Chinez de la Bucuresti.
In domeniul IT a fost parafat un Memorandum de Intelegere intre Ministerul pentru Societatea Informationala din Romania si Huawei Technologies Co.Ltd, act semnat de ministrul roman Dan Nica si de Lu Yong, manager regional Huawei Company.
Totodata, va fi parafat un acord intre Mingyang Wind Power Group si Romanian Paunescu Corporation pentru investitii in centrale eoliene si echipamente de export.Procedura penala. Partea generala. Noul Cod de procedura penala. Editia 2
Mihail Udroiu

Detalii si comenzi
Pret lei: 119101.2


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  42 useri online

  Useri autentificati: