DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Danescu (ARB): Insolventa in Romania reprezinta 20% din PIB
22-11-2013
Sursa: Agerpres

------------------
Gradul de insolventa existent la nivel national este de 20 din Produsul Intern Brut /PIB/, in timp ce activele bancare din Romania se ridica la 64 din PIB, a declarat, joi, intr-o conferinta de specialitate, Florin Danescu, presedintele executiv al Asociatiei Romane a Bancilor /ARB/.
"La nivel european, efectul de multiplicare bancar se traduce in 366 din PIB-ul european active bancare, iar 200 inseamna creditare comparabila cu PIB-ul european. In Romania discutam de 64 active bancare din PIB. Deci, nu vorbim in Romania de o bancarizare exagerata, dimpotriva. Fondurile structurale sunt esentiale pentru acoperirea gap-ului existent intre Romania si celelalte tari europene ...) Noi, bancile, ca si celelalte industrii, urmarim o dinamica mai buna a economiei romanesti. Daca inregistram la nivel national o insolventa de 20 din PIB si intelegem ca de la astfel de cifre creeaza o neincredere generalizata si o restrictie a participarii jucatorilor in parteneriate ... De asemenea, 40 din creditarea neguvernamentala se acorda IMM, dar numai jumatate dintre acestea se califica pentru a primi credite. Intelegem, astfel, nevoia considerabila a capitalizarii companiilor din Romania, dar nu numai a celor romanesti", a spus Danescu.
Potrivit reprezentantului ARB, pe tema fondurilor europene, bancile isi aroga o contributie esentiala la gradul de absorbtie existent la ora actuala.
"S-a discutat destul de mult despre subiectul fondurilor europene. De ce s-ar continua astfel de discutii? Pentru ca fondurile structurale in Romania au o importanta specifica. Daca plecam de la realitatile economiei romanesti si constatam ca acumularea de capital nu este una comparabila cu cea europeana, intelegem ca factorul de multiplicare al unui euro din fonduri structurale este covarsitor mai mare in Romania decat tarile europene, in general. Fondurile structurale devin de importanta absolut prioritara, iar noi, bancile, ne bucuram sa fim solicitati in administrarea acestor fonduri ...) Suntem absolut onorati si intelegem rolul nostru economic si social din perspectiva cresterii gradului de absorbtie prin contributia bancilor in Romania. Cred ca experienta este esentiala, pe care trebuie sa o complementam acolo unde aceasta nu este. Bancile pot aduce acest bagaj de experienta in cresterea gradului de absorbtie a fondurilor structurale in Romania", a explicat presedintele executiv al ARB.
Florin Danescu a apreciat, totodata, ca "piata libera inseamna riscuri, iar eliminarea acestora inseamna iesirea de pe piata libera".
"Suntem de acord cu faptul ca numarul mare de riscuri duce la refuzul unei decizii de business. Bancile constata aceeasi abordare si la nivel european, in general, apropo de riscuri. Exista o nota de pozitie a Federatiei Europene a Bancilor, care spune ca piata libera inseamna riscuri, dar dorinta de reglementare spre eliminarea riscurilor inseamna iesirea din piata libera. Asociatia Romana a Bancilor este absolut doritoare de participare la acest proiect al fondurilor structurale pentru Romania, dar suntem atenti, in acelasi, timp la riscul reputational, cu atat mai mult cu cat industria bancara considera ca exista o mare diferenta intre perceptie si realitate", a afirmat Danescu.
Banca Nationala a Romaniei /BNR/ organizeaza, joi, conferinta cu tema "Fondurile structurale pentru stimularea dezvoltarii-Rolul sistemului bancar din Romania in urmatoarea perioada de programare 2014-2020".Contracte speciale
Tabaras Manuela

Detalii si comenzi
Pret lei: 39.933.92


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  67 useri online

  Useri autentificati: