DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Strainii pot cumpara teren agricol fara limita de suprafata si nu au nevoie de cunostinte in domeniul agricol (proiect)
18-11-2013
Sursa: Agerpres

------------------
Strainii care vor sa achizitioneze terenuri agricole in Romania, dupa 1 ianuarie 2014, nu vor mai fi nevoiti sa se limiteze la doar 100 de hectare si nici sa aiba cunostinte in domeniul agricol sau o perioada minima de activitate in acest sector, aceste conditii fiind scoase din noul proiect de Lege privind unele masuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole situate in extravilan de catre persone fizice, au declarat surse din Ministerul Agriculturii.
Noul proiect de Lege, care vizeaza si infiintarea Autoritatii pentru Administrarea si Reglementarea Pietei Funciare, prin reorganizarea Agentiei Domeniilor Statului, va fi publicat luni pe site-ul MADR, urmand sa fie discutat in aceasta saptamana in Guvern, dupa care va fi transmis spre dezbatere in Parlament.
In proiectul initial de OUG din luna septembrie s-a impus limita de 100 de hectare de teren agricol pe care o poate detine o persoana fizica, cetatean roman sau din alt stat al Uniunii Europene, dar si o masura care viza experienta de 5 ani in agricultura, conditii considerate discriminatorii de catre Comisia Europeana si scoase in prezent din actualul proiect de Lege.
Potrivit unor surse apropiate pietei funciare, exista temerea ca Ungaria isi va sustine cetatenii cu orice mijloace pentru achizitionarea de terenuri agricole in Romania, mai ales in zona Transilvaniei, incepand cu anul 2014. Ungaria detinea la finele lui 2011 circa 8,17 57.190 ha) din cele peste 700.000 de hectare de teren agricol cumparat in Romania de persone juridice straine, potrivit unor date furnizate in 2011 de MADR, desi cifrele sunt inca destul de controversate.
In actualul proiect de lege sunt mentinute reglementarile privind dreptul de preemptiune la cumpararea terenurilor. Astfel, instrainarea prin vanzare se va face cu respectarea dreptului de preemtiune al coproprietarilor persoane fizice, arendasilor, vecinilor persoane fizice, persoanelor fizice cu varsta de pana la 40 de ani care desfasoara activitati agricole in localitatea unde este situat terenul, precum si al Statului Roman, la aceleasi pret si in conditii egale, in ordinea stabilita prin prezenta lege.
"Dreptul de preemtiune pentru tinerii pana in 40 de ani este analizat pentru ca se considera ca este o masura discriminatorie, insa, pe de alta parte, UE sprijina instalarea tinerilor la sate pentru ca populatia este imbatranita si cred ca este o conditie care trebuie mentinuta ca drept de preemtiune. Statul va avea dreptul sa intervina, sa cumpere teren numai cand va considera ca terenurile depasesc anumite suprafete, insa acestea vor fi cuprinse in normele metodologice de aplicare", au precizat sursele din MADR.
Prin acest proiect de lege se urmareste si comasarea terenurilor agricole in vederea cresterii dimensiunii fermelor agricole si constituirea exploatatiilor viabile economic, in conditiile in care clasa de mijloc din agricultura nu a fost sustinuta in ultimii ani. In prezent, 11.000 de fermieri mari cu peste 30 de hectare detin in total 4,5 milioane de hectare si iau jumatate din subventii, iar 800.000 de fermieri au intre 1 si 5 hectare.
Sursele citate au declarat ca fermierii romani pot lua credite cu dobanzi de sub 6 la lei pentru achizitionarea de terenuri agricole de la doua banci si pot beneficia de garantii de la stat la credite pana in limita de 50 in vederea achizitionarii de terenuri agricole.Pachet jurisprudenta fiscala
Bragaru Mihai,Zidaru Violeta

Detalii si comenzi
Pret lei: 89.876.33


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  57 useri online

  Useri autentificati: