DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Studiu: Copiii institutionalizati de la nastere prezinta un risc crescut de intarzieri importante in dezvoltare
14-11-2013
Sursa: Agerpres

------------------
Copiii institutionalizati inca de la nastere prezinta un risc crescut de intarzieri importante in dezvoltare, de la probleme psihiatrice, pana la afectari ale dezvoltarii cognitive, acestia avand probleme de discernamant, de control al impulsurilor si de pastrare a amintirilor, releva un studiu realizat de trei cercetatori americani si prezentat miercuri la dezbaterea "Efectele institutionalizarii asupra dezvoltarii copilului. Observatie, diagnostic, prevenire a consecintelor de lunga durata".
"Institutionalizarea copiilor are un impact foarte mare asupra dezvoltarii creierului, iar efectele nu sunt doar de durata, dar sunt si constante. Plasarea in cadrul familiei imbunatateste functia creierului si anatomia creierului si o imbunatatire foarte importanta s-a constatat la copii care au fost plasati in familie la varste fragede", a declarat profesorul Charles Nelson, unul dintre realizatorii studiului.
Studiul demarat in anul 2000 de profesorii Nathan Fox, de la University of Maryland, Charles Nelson, de la Harvard University si Charles Zeanah, de la Tulane University, pe copii abandonati din Romania arata ca evitarea institutionalizarii inainte de varsta de doi ani genereaza niveluri crescute de activitate cerebrala si un scor al inteligentei mai mare.
In plus, cercetarea mai releva ca interventia timpurie in intreruperea institutionalizarii poate duce la rezultate remarcabile in dezvoltarea copilului.
Cercetarea s-a realizat pe copii romani abandonati inca de la nastere si crescuti in institutiile din Bucuresti. Ei au fost impartiti aleatoriu in doua grupuri, unul continuand sa traiasca in centre, iar celalalt plasat in asistenta maternala sau in familie.
Studiul, denumit Bucharest Early Intervention Project BEIP), este conceput astfel incat sa examineze efectele institutionalizarii asupra dezvoltarii creierului si comportamentului copiilor si sa determine daca aceste efecte pot fi remediate in cazul dezinstitutionalizarii, in acest caz plasamentul in asistenta maternala sau in familie.
Cei trei profesori americani evalueaza si in prezent copii, care incep sa intre in perioada de adolescenta, la varsta de 12-13 ani. Cercetatorii isi propun sa investigheze daca interventia are efecte de durata, daca momentul interventiei asistentei maternale sugereaza existenta unor perioade sensibile in recuperare si vor incerca sa identifice mecanismele asociate unei asemenea recuperari in dezvoltarea cognitiva, sociala si psihologica a acestor copii.
Pe baza concluziilor studiului BEIP de pana la aceasta data au fost formulate si o serie de recomandari. Astfel, statul ar trebuie sa elaboreze interventii ce vor avea ca scop descurajarea abandonului copiilor de catre familii, sa opreasca institutionalizarea copiilor orfani/abandonati, sa incerce dezvoltarea unui sistem de protectie a copilului care identifica cu grija familii sigure si eficiente care pot avea grija de copiii abandonati/orfani, sa dezvolte o retea de asistenta maternala de inalta calitate, bine mentinuta si monitorizata in cazul in care alte optiuni permanente nu sunt disponibile, sa furnizeze copiilor orfani si abandonati atat suport educational si psihologic de durata, cat si alte tipuri de interventie sau terapie.Codul fiscal si Normele metodologice. Cod 564. Actualizat la 1.03.2015
Editie coordonata si prefatata de Bragaru Mihai

Detalii si comenzi
Pret lei: 69.959.42


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  29 useri online

  Useri autentificati: