DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Detaliu stire


Cautare stiri:    
Promovare Traducatori
FIDES TRADUCERI
Bd. Hristo Botev nr.9, sector3, Bucuresti, Bucuresti
Detalii Birou: FIDES TRADUCERI


Hotararea CEDO in Cauza Gheorghe Cobzaru impotriva Romaniei
08-11-2013
Sursa: Monitorul Oficial

------------------
In Monitorul Oficial Partea I nr. 666/2013 a fost publicata Hotararea din 25 iunie 2013 in Cauza Gheorghe Cobzaru impotriva Romaniei.

Reclamantul s-a plans, in special, de uciderea fiului sau de catre un agent de politie si de ineficienta anchetei penale deschise in urma acestui eveniment.

Potrivit reclamantului, versiunea faptelor este urmatoarea. La 19 septembrie 2006, orele 3.30, el si sotia sa au auzit un foc de arma, au iesit in curte si l-au gasit pe fiul lor, Adrian Cobzaru, in varsta de 22 de ani, intins la pamant, la 3 metri de usa de la intrare. Au vazut ca fiul lor era ranit la gat si ca politistul A.S., care il tinea pe acesta de bratul stang, tocmai punea arma deoparte. Politistul nu purta uniforma si mirosea puternic a alcool.

Politistul le-a spus ca Adrian Cobzaru furase o masina. In timp ce reclamantul si sotia sa incercau sa-si salveze fiul, politistul vorbea la telefon cu superiorii sai. Acesta le spunea: "Sefule, l-am omorat, aranjeaza tu totul." Urmand sfaturile politistului, sotia reclamantului a presat rana cu o carpa, pentru a reduce hemoragia.

La scurt timp dupa toate acestea, politistul a sunat la salvare, pretinzand a fi un vecin. In cursul acestui apel, reclamantul si sotia sa l-au dus pe fiul lor la masina politiei. Erau de fata 11 vecini ai reclamantului. Cand au ajuns la masina, fiul lor deja decedase. Douzeci de minute mai tarziu, in timp ce fiul lor era inca intins la pamant, langa masina politiei, la locul faptei a sosit o a doua masina a politiei. Din aceasa a coborat politistul B.L., care s-a indreptat spre reclamant. Reclamantul si sotia sa i-au cerut sa il duca pe fiul lor la camera de garda. Atat B.L., cat si A.S. au refuzat sa-l transporte, pe motiv ca sangele care ii curgea din rani ar fi putut pata masina. Ei i-au cerut reclamantului sa astepte sosirea superiorului lor ierarhic.
Ca raspuns la insistentele membrilor familiei reclamantului si ale vecinilor prezenti la fata locului, politistii au acceptat in final sa il transporte pe Adrian Cobzaru la spital. Sotia reclamantului i-a insotit. La spital s-a inregistrat decesul lui Adrian Cobzaru.

In observatiile in replica la cele ale Guvernului, reclamantul a prezentat versiunea sa asupra faptelor. Reclamantul a sustinut ca politistul l-a asteptat pe Adrian Cobzaru in curtea casei, l-a imobilizat in momentul sosirii sale, i-a pus pistolul la gat si l-a impuscat de la mica distanta. In viziunea reclamantului, acest fapt explica atat descoperirea unui tub de cartus pe pamant, intre intrarea casei si un ghiveci de flori pus langa intrare, si o urma de culoare roz pe gatul fiului sau, produsa, in opinia sa, de contactul cu o arma cu o cu temperatura ridicata. Apoi, politistul, incercand sa mute corpul tanarului, l-ar fi lasat 3 metri mai departe, in momentul aparitiei reclamantului si sotiei sale.

In urma dezbaterilor, CEDO hotaraste:
a) ca statul parat sa ii plateasca reclamantului, in termen de 3 luni de la data ramanerii definitiva a hotararii, in conformitate cu art. 44 2 din Conventie, suma de 30.000 EUR (treizeci de mii de euro), plus orice suma ce poate fi datorata cu tilu de impozit, care va fi convertita in moneda statului parat la rata de schimb aplicabila la data platii, pentru prejudiciul moral;
b) ca, de la expirarea termenului mentjonat si pana la efectuarea platii, aceasta suma trebuie majorata cu o dobanda simpla, la o rata egala cu rata dobanzii facilitatii de imprumut marginal practicata de Banca Centrala Europeana, aplicabila pe parcursul acestei perioade si majorata cu 3 puncte procentuale; 6. respinge cererea de acordare a unei reparatii echitabile pentru restul capetelor de cerere.

Textul integral: Hotararea CEDO in Cauza Gheorghe Cobzaru impotriva RomanieiBuletinul Curtilor de Apel nr. 5/2015
Editura C.H. Beck

Detalii si comenzi
Pret lei: 32.927.97


Comentarii introduse

Fii primul care comenteaza - Login si formularul de mai jos, in cadrul acestei pagini


Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou
fara a fi inregistrat - Login
Echipa Redactorilor de stiri DreptOnline.ro:Linkuri rapide
 • Pagina de stiri
 • Pagina principala
 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  33 useri online

  Useri autentificati: