DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Distrugere arhiva veche
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

JURINDEX - Aplicatie de jurisprudenta online, consultarea hotararilor judecatoresti pronuntate de Tribunalului VranceaJURINDEX - Aplicatie de jurisprudenta online, consultarea hotararilor judecatoresti pronuntate de Tribunalului Vrancea
www.Jurisprudenta.orgJURINDEX - www.Jurisprudenta.org reprezinta un serviciu public si gratuit, dezvoltat in intregime in cadrul Tribunalului Vrancea si pus la dispozitia publicului in realizarea strategiei manageriale a instantei de imbuntatire a accesului liber la justitie si a cresterii transparentei activitatii instantei. Finalmente ne propunem crearea si consolidarea unui nou tip de relatie intre instanta si cetatean,bazata pe incredere, transparenta si responsabilitate.

Aplicatia de jurisprudenta JURINDEX permite la momentul lansarii consultarea hotararilor judecatoresti pronuntate de Tribunalului Vrancea in perioada 2006 2008. Este vorba de peste 12.000 de hotarari judecatoresti, in forma lor integrala, asa cum au fost comunicate partilor si cum se afla in evidentele oficiale ale instantei. Aplicatia are la baza un crawler de anonimizare automata a hotararilor judecatoresti, in acest fel asigurandu-se respectarea standardelor privind protectia datelor cu caracter personal, precum si dreptul la viata privata a persoanelor. Metodele de cautare principale sunt urmatoarele: dupa numarul hotararii, dupa data hotararii, dupa stadiul procesual, dupa materia juridica si dupa obiectul dosarului. Aplicatia este conceputa pentru a fi usor de utilizat, fiind intuitiva si interactiva In perioada urmatoare JURINDEX va ingloba si jurisprudenta judecatoriilor din raza teritoriala a Tribunalului Vrancea, reprezentand cca 40.000 de hotarari.

Tribunalul Vrancea a dezvoltat in premiera pentru Romania un astfel de serviciu, usor de extins la nivelul oricaror alte instante, asigurand astfel premisele tehnice pentru imbunatatirea radicala a standardului de transparenta a sistemului judiciar romanesc.


JURINDEX ofera criterii de cautare complexa in baza sa de date, folosind in principal un sistem arborescent in raport de materia juridica si obiectul cauzei in care s-a pronuntat hotararea.

Initiatorul si coordonatorul proiectului, Judecatorul Adrian Neacsu, Presedintele Tribunalului Vrancea:

"Realizarea unei astfel de aplicatii a constituit, pe langa o provocare in ce priveste planul de management asumat pentru instanta, si o provocare in plan personal. In conditiile in care organizarea sistemului judiciar nu incurajeaza in nici un fel initiativele locale, au existat nenumarate dificultati care au trebuit sa fie depasite, incepand cu cele privind finantarea proiectului.
Mai important insa este faptul ca ceea ce parea un obsacol tehnic de netrecut, construirea unui program care sa anonimizeze automat hotararile judecatoresti, a fost depasit. Din acest moment imbunatatirea standardului de transparenta in activitatea judiciara nu mai este o problema care tine de limitarile tehnice, ci doar de vointa decizionala.
JURINDEX a fost proiectat in vederea extinderii comode la nivelul oricarei instante care va dori sa se alature proiectului nostru, astfel incat Romania sa fie capabila sa se alature tarilor care au rezolvat de mult problema caracterului public prin definitie al hotararilor judecatoresti."


Termeni juridici, grupare tematica

Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
32 useri online

Useri autentificati: