DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Refuz alocatie de stat

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Cahul
Data: 03-04-2020

Titlu/Subiect: Refuz alocatie de stat
Buna ziua Sunt cetatean roman nascut in Romania si de cativa ani locuiesc impreuna cu familia in RM Republica Moldova). Avem 2 copii iar ambi copii inclusiv sotia, au dubla cetatenie romana si moldoveneasca). Eu detin permis de sedere, deci convietuiesc legal aici in RM. Inpreuna cu sotia, in luna noiembrie am decis sa cerem alocatia din Romania pentru cei doi copii minori. Din luna noiembrie si pana acum am primit 3 refuzuri. Primul refuz a fost pentru lipsa completa a documentelor, lipsea documentul din RM care atesta ca niciunul din copii nu beneficiaza de alocatie in RM. Mentionez ca in RM nu exista alocatii de stat. Dupa ce am refacut dosarul cu cererea impreuna cu documentul care lipsea adus din RM, am primit cel de-al doilea refuz. De data asta dintr-un alt motiv: "Familia domnului xyz locuieste in Republica Moldova, conform art.1 din HG 577/2008 L61/1993 beneficiaza de alocatia de stat pentru copii si copii cetatenilor straini, precum si ai persoanelor fara cetatenie rezidenti / rezidente in Romania, in conditiile legii, daca locuiesc impreuna cu parintii". Cel de-al 3-lea motiv a fost acelasi, cel mentionat mai sus. Dat fiind faptul ca am parcurs mii de km dus intors cu familia din RM catre RO de 3 ori, am pierdut timp si bani am decis sa ma informez despre toate astea. Mentionez ca in RM sunt zeci de mii de familii care si-au redobandit cetatenia romana, care si-au facut buletine romanesti rezidenti binenteles cate 1000 persoane pe un apartament) si care nestingheriti traiesc in RM beneficiind de alocatia de stat din Romania. Eu cetatean roman platitor de taxe in Romania chiar si la ora actuala, locuiesc in RM iar copii nostri nu beneficia de acest drept. Am gasit niste aliniate in acest sens: "Potrivit prevederilor art. 17 alin. 4) din Normele Metodologice de aplicare a Legii nr.61/1993 aprobate prin HG nr. 577/2008, în situația în care reprezentanții legali, împreună cu copilul/copiii lor își stabilesc reședința în altă țară, aceștia pot beneficia în continuare de alocația de stat pentru copii în România." "Toate persoanele cu dublă cetățenie, moldovenească și română, care au acte de identitate românești și domiciliul sau reședința înregistrate în mod legal în România, pot solicita acordarea dreptului la alocația de stat pentru copii, chiar și în situația în care NU au domiciliul permanent pe teritoriul României." Ma poate ajuta cineva in aceasta privinta, cu o informatie referitore la cele spuse mai sus? MultumescNiciun raspuns nu a fost postat inca


Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Dol
Orice manopera frauduloasa, orice mijloc viclean intrebuintat pentru a insela pe cineva cu ocazia incheierii unui act juridic.

Dolul viciaza vointa autorului prin faptul ca o induce in eroare. Dolul nu este, deci, un viciu, decat in masura in care are drept rezultat sa determnine o eroare in vointa autorului actului. Daca autorul cunoaste sau descopera dolul inainte inceierea actului, nu se mai poate spune ca a incheiat actul sub impulsul erorii provocate de dol si ca vointa sa a fost viciata.

Dolul este o simpla speta a erorii, deosebindu-se de eroarea propriu0zisa numai prin cauza care-l determina: eroarea propriu-zisa este determinata printr-o circumstanta fortuita, pe cand dolul este opera unei vointe care provoaca eroarea prin mijloace viclene (C. Hamangiu, Drept Civil Roman)
Definitie Dol
Drept Civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
34 useri online

Useri autentificati: