DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Contraventie

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Iasi
Data: 07-03-2020

Titlu/Subiect: Contraventie
Buna ziua! Sunt proprietarul unui teren in intravilanul mun. Bucuresti. Terenul in cauza este imprejmuit pe toate laturile cu traverse dezafectate de cale ferata iar pe suprafata sa se gaseste exclusiv vegetatia perena. In mai 2019 am primit o somatie, din partea Politiei Locale, prin care mi se punea in vedere ca trebuie sa asigur igienizarea si imprejmuirea terenului in termen de 5 zile. Contactand agentul indicat in adresa, i-am explicat ca e posibil sa faca o confuzie, terenul meu fiind igienizat si imprejmuit. Mi s-a spus ca vor cerceta situatia si daca e cazul, voi fi contactat. Nu am mai fost contactat, dar in august 2019 am primit prin posta un PV de contraventie, fiind amendat cu suma de 2000 lei pt neasigurarea igienizarii terenului si lipsa imprejmuirii. In procesul verbal era mentionat numele meu ca contravenient, dar adresa indicata, in mod repetat, era un teren vecin terenului meu. Fata de acest PV, am depus contestatie la Jud. Sect. 1, aratand ca terenul indicat in PV nu-mi apartine si poate s-a facut o confuzie. Intampinarea Politie Locale a venit insotita de numeroase planse fotografice care - surpriza - nu era nicidecum realizate pe terenul meu, neexistand niciun rper spatial si nefiind vizibile imprejmuirile existente pe teren practic discutam de zeci de poze cu gunoaie, pe un drum de tara care nu are nicio legatura cu adresa pretinsa pt savarsirea contraventiei). Fata de aceasta intampinare, am depus o serie de planse fotografie de la fata locului precum si imagini de satelit Google Earth, Google Maps) care aratau pozitia terenului, imprejmuirea vizibila inclusiv din satelit) si reperele de identificare. La acel moment, vedeam lucrurile ca evidente - agentul constatator s-a deplasat in alt loc, s-a produs o confuzie de adrese si am incasat nejustificat o amenda. Spre marea mea surpriza, cererea mi-a fost respinsa de catre Jud. Sect. 1 spunandu-mi-se ca afirmatiile mele „nu sunt sustinute de nicio proba” intrucat nu pot sa fac dovada ca „la momentul la care agentii constatatori au retinut savarsirea faptei in sarcina mea, la ora x, in data x” terenul meu era igienizat. In mod evident, NU am cum sa demonstrez ca intr-o anume data si la o anumita ora mentionate expres in hotararea instantei) exista o alta stare de fapt decat daca as fi fost prezent fizic la momentul intocmirii procesului verbal. Mai departe, mi se pare aberanta ideea conform careia terenul era marcat la un moment expres consemnat in plansele trimise de mine, anterior datei contraventiei cat si la momente ulterioare acesteia, dar nu la momentul intocmirii PV practic mi se sugereaza ca am extras din sol peste 100 de traverse de beton si le-am reimplantat dupa data pretinsa de agentii constatatori). Doresc sa intentez apel, dar sunt nedumerit ce alte probe sau aparari as putea aduce in ajutorul cauzei mele. Va multumesc!

av.asistenta [07-03-2020]
este necesara contestarea PV -ului si on cadrul actiunii de judecata dovedit prin martori si inscrisuri starea reala de faptNu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Amenda
Sanctiune penala, administrativa, civila ... samd, ce consta in plata unei sume de bani, aplicata in urma incalcarii unei norme legale.
Definitie Amenda
General, extinsDefinitie Apel
Cale de atac
Actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei
Definitie Apel
General, extinsDefinitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Marca
Reprezinta un semn susceptibil de reprezentare grafica.
Poate constitui o marca orice semn susceptibil de reprezentare grafica, conform art. 2 din lege.
Prin semne cu inalta valoare simbolica, in sensul art. 5 alin. (1) lit. m) din lege, se intelege: simboluri religioase, simboluri sau embleme apartinand unor societati sau fundatii de caritate, simboluri apartinand unor asociatii culturale cu scop educativ, numele unor personalitati istorice importante.
Pentru a aprecia daca o marca contine semne cu inalta valoare simbolica, in special un simbol religios, OSIM poate sa ceara, in masura in care considera necesar, avizul autoritatilor competente.
Pentru a aprecia daca o marca contine ecusoane, embleme, blazoane, semne heraldice, altele decat cele avute in vedere de art. 6 ter din Conventia de la Paris Conventia pentru protectia proprietatii industriale din 20 martie 1883, Paris, asa cum a fost revizuita si modificata, ratificata de Romania prin Decretul nr. 1.177/1968, OSIM solicita avizul autoritatilor competente.
Protectia marcii si cadrul ei juridic sunt reglementate de HG 1134/2010
Definitie Marca
Dreptul Proprietatii Intelectuale si IndustrialeDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civilDefinitie Teren
In functie de destinatie, terenurile sunt:
a) terenuri cu destinatie agricola, si anume: terenurile agricole productive - arabile, viile, livezile, pepinierele viticole, pomicole, plantatiile de hamei si duzi, pasunile, fanetele, serele, solariile, rasadnitele si altele asemenea -, cele cu vegetatie forestiera, daca nu fac parte din amenajamentele silvice, pasunile impadurite, cele ocupate cu constructii si instalatii agrozootehnice, amenajarile piscicole si de imbunatatiri funciare, drumurile tehnologice si de exploatare agricola, platformele si spatiile de depozitare care servesc nevoilor productiei agricole si terenurile neproductive care pot fi amenajate si folosite pentru productia agricola;
b) terenuri cu destinatie forestiera, si anume: terenurile impadurite sau cele care servesc nevoilor de cultura, productie ori administrare silvica, terenurile destinate impaduririlor si cele neproductive - stancarii, abrupturi, bolovanisuri, rape, ravene, torenti -, daca sunt cuprinse in amenajamentele silvice;
c) terenuri aflate permanent sub ape, si anume: albiile minore ale cursurilor de apa, cuvetele lacurilor la nivelurile maxime de retentie, fundul apelor maritime interioare si al marii teritoriale;
d) terenuri din intravilan, aferente localitatilor urbane si rurale, pe care sunt amplasate constructiile, alte amenajari ale localitatilor, inclusiv terenurile agricole si forestiere;
e) terenuri cu destinatii speciale, cum sunt cele folosite pentru transporturile rutiere, feroviare, navale si aeriene, cu constructiile si instalatiile aferente, constructii si instalatii hidrotehnice, termice, de transport al energiei electrice si gazelor naturale, de telecomunicatii, pentru exploatarile miniere si petroliere, cariere si halde de orice fel, pentru nevoile de aparare, plajele, rezervatiile, monumentele naturii, ansamblurile si siturile arheologice si istorice si altele asemenea.

Terenurile pot face obiectul dreptului de proprietate privata sau al altor drepturi reale, avand ca titulari persoane fizice sau juridice, ori pot apartine domeniului public sau domeniului privat.

Terenurile sunt reglementate in Legea fondului funciar, legea nr. 18/1991, republicata 1998
Definitie Teren
Drept FunciarDefinitie Termen
Un eveniment viitor si sigur ca se va produce, care afecteaza fie executarea, fie stingerea unei obligatii
Definitie Termen
General, extins

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
34 useri online

Useri autentificati: