DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
As dori o lamurire

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Piatra Neamt
Data: 24-01-2019

Titlu/Subiect: As dori o lamurire
Buna ziua! Tin sa mentionez ca in noiembrie 2016, am "cumparat" un autoturism de la un ins, cunoscandu-l de la niste prieteni comuni. Ne aflam in Germania, iar respectivul "vanzator", fiindu-mi coleg in aceeasi fabrica. Masina era inmatriculata in Romania si se afla pe numele mamei lui, ne-am inteles la plata de 1000 euro in 3 rate lunare, iar in cea din urma rata se mi se dea si cartea masinii si sa facem actele de V-C. Respectivul si-a schimbat locul de munca si domiciliul tot in Germania). Din partea mea plata a fost facuta integral in cele 3 rate. Dupa achitarea masinii, am insistat cca. 3 luni, pentru a primi cartea masinii, asa cum ne-a fost intelegerea, iar in cele din urma mi-a fost trimisa cartea de identitate din Romania printr-o ruda. Mentionez ca masina in ultimile 3 luni a fost stricata si solicitam aceasta carte de identitate pentru a o putea vinde, deoarece era praf si primeam somatii de la vecini, cum ca tin un loc de parcare cu o masina care nu circula si nu este inmatriculata in Germania. Respectivul mi-a trimis cartea urmand sa faca el acasa un act de mana V-C intre noi mama lui si eu). Dupa ce am primit cartea de identitate, pentru a putea vinde masina, acesta a fost vanduta pentru dezmembrari, in urma unei postari a unui anunt pe internet. In urma anuntului s-a prezentat cineva, tot roman fiind, radicand masina cu o platforma, pt. suma de 300 euro, acestuia vanzandu-i masina fara a face vreun act, nefiind in masura si greseala mea, neluandu-i niciun fel de date despre acesta. Am luat apoi legatura cu proprietarul, fiul proprietarei), aducandu-i la cunostinta ca masina a fost vanduta, ca sa o radieze. Dilema apare dupa un an si jumatate, cand s-a primit 2 amenzi de circulatie din Germania 2 radare de viteza), cumuland amandua cca 400 euro. Mentionez ca legatura cu acel roman care a cumparat masina pentru piese sau dezmembrari, s-a rupt din momentul in care masina a fost vanduta, deoarece legatura intre noi a fost telefonica, iar in timpul de un an si jumatate schimbandu-mi de 2 ori numarul de telefon. Intre timp am tot fost contactat de respectivul care mi-a vandut masina, insistand sa ii fac o copie de la cartea de identitate ca sa poata radia masina si ca el nu vrea sa raspunda de amenzile care I-au venit pe numele mamei lui proprietara de drept). Nu am reusit sa reiau vreo urma , a celui caruia i-am vandut masina si am fost dat in judecata de catre proprietara masinii mama celui care mi-a vandut masina) pe care nici nu am intalnit-o vreodata. Intrebarea este: ce se poate intampla mai departe?, eu fiind intr-o imposibilitate de a pleca din Germania acasa pentru un process...….

av.asistenta [24-01-2019]
nu este necesara prezenta persoanei respective, poate angaja un avocat care sa o reprezinte in fata instantei de judecataNu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
28 useri online

Useri autentificati: