DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
actionare judecata

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Timisoara
Data: 16-01-2019

Titlu/Subiect: actionare judecata
Buna seara, Acum cateva zile am rezervat on-line la o agentie de turism din Germania un pachet de vacanta care avea si avionul inclus. Pentru rezervare, plata initiala era de ~20 din valoarea totala a pachetului si am optat sa platesc cu cardul de credit personal. Am primit un mail automat de confirmare de la agentie dupa care am realizat in decurs de 30 min) ca zborul de intoarcere necesita o escala in USA de 2 ore si ca imi va trebui cel putin o viza de tranzit de tip C pentru care trebuie sa aplic la ambasada din Bucuresti. Imediat am trimis mail catre agentie la aproximativ 1 ora de la rezervarea pe site) si am blocat cardul ca sa nu se extraga cei 20 pentru rezervarea pachetului in speranta de a putea anula mai usor in cazul in care nu se poate schimba zborul de intoarcere. In email am intrebat daca exista posibilitatea de anulare si daca pot sa-mi propuna o varianta alternativa de zbor fara escala prin USA. Dupa 2 zile lucratoare am primit doar un email in care imi zice ca pot sa anulez contra unei sume echivalente cu 40 din costul pachetului, fara a-mi spune daca imi pot propune sau nu alta alternativa de zbor. Varianta de a aplica pentru viza ca sa pot tranzita USA nu imi surade in mod deosebit pentru ca implica destul de mult timp eu fiind din alt oras si evident niste costuri suplimentare. Sunt surprins ca nu pot sa anulez pachetul in acest moment in conditiile in care nu s-a incasat nici un ban de pe card si eu le-am trimis mail imediat pentru a solicita alternativa de zbor. Ma indoiesc ca au emis bilete de avion fara sa incaseze bani de pe card. am verificat extrasul de cont si nu este blocata sau incasata vreo suma de la aceasta agentie). Intentionez sa-i sun maine la telefon si sa discut despre caz. As vrea sa inteleg si ce repercursiuni pot exista in conditiile in care refuz sa continui colaborarea. Ingrijorarea mea este ca ei ma pot actiona in judecata si eventual toata situatia sa se lase cu un prejudiciu si mai mare pentru mine la final: costuri anulare cheltuieli de judecata, timp pierdut, etc ... Exista temei legal avand in vedere ca suntem in UE) ca agentia sa ma actioneze in judecata pe situatia descrisa mai sus? In cazul in care se intampla asa ceva cum pot ei sa recupereze fortat bani de la mine daca eu refuz sa le platesc cei 40, suma de anulare a pachetului turistic. Multumesc!

av.asistenta [16-01-2019]
daca in contractul semnat nu exista un astfel de tarif pentru cazul de anulare a unei rezervari, gradul de succes al agentiei pentru recuperarea respectivei sume este unul infim.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept Civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
15 useri online

Useri autentificati: