DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Masuri organizatorice abuzive la locul de munca

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Bucuresti
Data: 20-12-2018

Titlu/Subiect: Masuri organizatorice abuzive la locul de munca
Domnule Avocat, Sunt medic si lucrez la Spitalul Floreasca, Bucuresti, cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Problema pe care doresc sa o supun atentiei dvs. este urmatoarea: fiecare garda a specialitatii mele in acest spital este asigurata de cate o echipa de patru medici, fiecare cu tura lui medicii pot fi “titulari” cu contract de munca cu spitalul) sau “externi” au contract de colaborare doar pentru garzi, nu au contract cu CNAS). Desi externii sunt medici specialisti, din cauza lipsei contractului cu CNAS ei nu pot interna cazurile din garda pe numele lor nu se deconteaza cazul). Seful sectiei a impus ca seful garzii obligatoriu un titular) sa interneze pe numele lui cazurile din turele externilor, dar in continuare externii respectivi sa se comporte ca medic curant – sa intervina chirurgical, sa stabileasca tratamentul, sa urmareasca evolutia, etc. Practic seful garzii este doar prostul care semneaza toate documentele legate de pacientul externului, iar daca ceva merge prost dupa terminarea garzii tot seful garzii raspunde. Ca urmare a unei astfel de sefii de garda am ajuns sa dau explicatii pentru doua decese survenite la cateva zile dupa garda respectiva la care figuram ca medic curant, pacientii fiind internati si tratati de catre un extern. Am efectuat urmatoarele demersuri: 1.Am cerut ca externii sa interneze cazurile pe numele lor si sa raspunda pentru ele in timpul garzii, iar a doua zi sa le treaca pe numele sefului de sectie. S-a respins. 2.Am preluat efectiv cazurile internate de externi pe numele meu si m-am ocupat integral de ele. Rezultat: externii au facut scandal ca le fur cazurile. 3.Am cerut sa nu mai fiu pus sef de garda. S-a respins pe motiv ca toti titularii trebuie sa fie pe rand sefi de garda. Ordinul MS 870/2004 articolul 31 mentioneaza cu externii pot efectua garzi, dar nu este mentionat nicaieri ce raspundere au si ce anume au dreptul sa faca in garda, in afara de consultatii tip policlinica, pe care isi pun parafa proprie. Cand opereaza nu inteleg de ce frecvent in protocolul operator trec in mod fals ca operator si pe seful garzii, care de regula nici nu intra in operatie. Externii sunt fosti rezidenti ai sefului sectiei, care nu au obtinut post in spital si ca alternativa primesc garzi. Pe sectie sunt 10 medici titulari care pot acoperi complet toate garzile dintr-o luna, dar cativa au fost “convinsi” sa nu vrea mai mult de o garda pe luna, pentru a ramane garzi pentru externi. Am informat managerul spitalului asupra acestor aspecte, fara nici un rezultat. Va rog sa ma lamuriti ce drepturi si ce raspundere au externii, ce pot face eu pentru a nu ma mai expune diverselor litigii pentru ei si daca aceste reglemetari interne ale sefului sectiei sunt legale. Va multumesc!

mariutza [20-12-2018]
Buna ziua, Ar fi bine sa sesizati conducerea spitalului, ITM, si chiar o scrisoare la minister cu privire la aceasta practica. Dar, trebuie sa fiti constient ca un astfel de ”razboi” este dificil de dus mai ales ca dvs. veti ramane in continuare sa lucrati in acel loc. Va trebui sa va asteptati la o atmosfera cel putin ostila, in urma aflarii de aceste demersuri.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Contract
Acordul intre doua sau mai multe persoane, pentru a constitui sau a stinge intre dansii raporturi juridice (art. 942 Codul civil).
Definitie Contract
Drept Civil

Termeni juridici, grupare tematica
Coordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
17 useri online

Useri autentificati: