DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Permis de sedere

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Italia
Data: 05-06-2018

Titlu/Subiect: Permis de sedere
Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati ...Eu sunt in Italia ,m-am casatorit cu un barbat marocan aici in italia,el avand doar pasaportul ,a enit prima data cu Visa pentru munca dar acel patron nu a mai vrut sa plateasca sau sa il tina nu am inteles.Avem 6 luni de casatorie, dupa ce ne-am casatorit am fost la sediul politiei de stat din CATANIA,ne-au programat peste 2luni ,am fost dupa acele 2 luni a primit o foaie cu fotografia lui cu detaliile lui si cum ca este casatorit cu mine si ca trebuie sa astepte permisul de sedere,au trecut alte 3 luni nimic,eu urmarind un cod pe site-ul politiei de stat de Italia.Prima data scria permisul de sedere in tratament,trattazione, Dupa ce controlam mereu numai imi scria nimic asa ca am fost din nou sa vedm ce se intampla. Au spus ca a ramas in tratament... atunci de ce nu imi apare pe site scriind lucrul asta ? Au spus ca au probleme de sistem si atunci cand va fi gata pentru a-l primi o sa scrie ca este livrat si sa ma prezint cu foaia aia care am primit-o de la ei,ha dar stiri si ultimele actualitati le pun pe site . Ceva mie nu imi miroase bine. Avem extractul de casatorie. I-am facut cerere pentru permisul de sedere , Aici majoritatea fac cu acel pachetel de la posta ,noi nu am luat acel pachetel de la posta,este valail doar pentru persoanele care nu sunt in Europa ...de ce nu ii da mai repede permisul de sedere,eu facand parte din U.E. Dupa o alta problema este cum putem sa venim in Romania, vreau sa ii fac cetatenie romana vreau sa ii iau numele lui de familie . Va rog frumos sa ma ajutati sunt disperata ...m-am gandit sa divortez si sa ma recasatoresc in Romania cu el asa poate ca are legile din Romania de partea lui... nu am idee,dar noi chiar ne iubim si nu vreau sa il pierd ,vreau sa ia si el drepturile mele sa fie egal cu mine ! este recunoscuta casatoria mea cu el in Romania ?Ce trebuie sa fac? Avand probleme cu permisul de sedere nici nu poate munci cu contract... probleme peste probleme ...Va multumesc mult!

av.consi [05-06-2018]
puteti sa solicitati incheirea casatoriei in RomanieiNu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Casatorie
Numai casatoria incheiata in fata delegatului de stare civila da nastere drepturilor si obligatiilor de soti prevazute in Codul Familiei.

Varsta minima de casatorie este de optsprezece ani. Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vārsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.

Casatoria se incheie in fata delegatului de stare civila al Consiliului popular al comunei, orasului, al municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in cuprinsul caruia se afla domiciliul sau resedinta oricaruia dintre viitorii soti.

Cei care vor sa se casatoreasca vor face, personal, declaratia de casatorie la serviciul de stare civila la care urmeaza a se incheia casatoria. Daca unul dintre viitorii soti nu se afla in localitatea unde urmeaza a se incheia casatoria, el va putea face declaratia de casatorie in localitatea unde se afla, la serviciul de stare civila, care o va transmite, din oficiu si fara intirziere, serviciului de stare civila competent pentru incheierea casatoriei.
Definitie Casatorie
Dreptul FamilieiDefinitie Contract
Acordul intre doua sau mai multe persoane, pentru a constitui sau a stinge intre dansii raporturi juridice (art. 942 Codul civil).
Definitie Contract
Drept CivilDefinitie Familie
Familia are la baza casatoria liber consimtita intre soti.

In Romania statul ocroteste casatoria si familia; el sprijina, prin masuri economice si sociale, dezvoltarea si consolidarea familiei.

Relatiile de familie se bazeaza pe prietenie si afectiune reciproca intre membrii ei, care sunt datori sa-si acorde unul altuia sprijin moral si material.

Familia si relatiile de familie sunt reglementate de Codul Familiei
Definitie Familie
Dreptul FamilieiDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
137 useri online

Useri autentificati: