DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Matusa certata cu mama, eu dat in judecata

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Oradea
Data: 23-04-2018

Titlu/Subiect: Matusa certata cu mama, eu dat in judecata
Buna ziua, N-as fi crezut ca ajung vreodata intr-o asemenea situatie Pe scurt, dupa moartea dragei mele bunici si a bunicului in urma cu cativa ani), matusa care s-a mutat in strainatate inca inainte de Revolutie, s-a certat cu mamacare tocmai divortase) pe tema vanzarii casei parintesti mentionez ca eu, fratii mei si parintii am trait acolo alaturi de bunici. Dupa o luna de la decesul bunicii, matusa a venit in tara si a facut o procura prin care m-a imputernicit sa pot semna eu contractul de vanzare cumparare in caz ca mama se hotaraste sa vanda imobilul...eu am acceptat procura, crezand ca nu vom ajunge intr-o situatie in care as putea fi pus impotriva mamei. La cateva luni, mama s-a hotarat ca nu mai poate trai acolo unde si-a petrecut anii impreuna cu tata fostul sot la ora respectiva) si vinde casa, pentru a putea incepe o viata noua peste hotare. La 3-4luni au venit clienti seriosi, dispusi sa cumpere casa, dar pentru ca nu s-a facut inca o partajare corecta a fiecareia, mama m-a rugat sa nu o anunt pe matusa, ci sa ma duc sa semnezdeoarece in procura am avut acest drept). Am acceptat cu mentiunea ca ea sa o anunte personal dupa finalizarea actelor! Banii au intrat in contul ei, exceptie avansul, care a intrat in contul meu. Mama nu a anuntat-o, iar dupa ce a aflat de vanzarea casei din alte surse, au urmat alte certuri intre ele, iar din dorinta de a se razbuna pe mama, matusa a depus o plangere pe numele meu, deoarece un avocat i- a spus ca sorei nu are ce sa ii faca, doar mie ca si imputernicit. Banii care reprezentau "avans achizitie imobil" i-am transferat mamei! Acum sunt dat in judecata ca am insusit banii ce ii cuveneau matusii din vanzarea casei...desi repet, banii respectivi erau avans. Mama imi spune ca nu mai vrea sa auda de ea, pentru ca de la data plecarii in strainatate si pana anul trecut, matusa nu a dat/trimis acasa niciun ban pentru intretinerea si renovarea casei. Eu nu vreau sa platesc bani din buzunar pentru a-i plati partea ce crede ca ii cuvine. Ce pot sa fac? Ce poate sa imi faca? Unde se ajunge intr-o situatie de asta? Multumesc.

av.consi [23-04-2018]
exista deja o plangere penala pe numele dmv sau un dosar in instanta_Ronald [23-04-2018]
Da, exista, pentru ca zilele trecute m-a sunat un politist ca trebuie sa ma duc la audienta. Se pare ca in decembrie2017 s-a facut plangerea...contractul de vanzare- cumparare a fost facut in luna iulie 2017.Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Contract
Acordul intre doua sau mai multe persoane, pentru a constitui sau a stinge intre dansii raporturi juridice (art. 942 Codul civil).
Definitie Contract
Drept CivilDefinitie Partaj
In cazul procesului de divort, cei doi soti pot solicita si efectuarea partajarii bunurilor comune din casatorie, a partajului. Partajul se poate efectua, insa, si dupa ce hotararea de divort ramane definitiva, la solicitarea uneia dintre parti.

Existenta unor drepturi exclusive cu privire la bunuri (imobile si mobile) reprezinta, conform Codului Civil, un scop prioritar. Desi starea de indiviziune se poate sfarsi si prin alte modalitati, partajul ramane calea cea mai folosita pentru iesirea din indiviziune din punctul de vedere al proprietatii.

Mai multe detalii privind partajarea bunurilor comune din casatorie: Partaj divort
Definitie Partaj
Dreptul FamilieiDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
35 useri online

Useri autentificati: