DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Contestatie proces verbal

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Timisoara
Data: 01-04-2018

Titlu/Subiect: Contestatie proces verbal
Bună ziua, Domnule avocat, sunt în necunoștiință de cauză în legătură cu câteva amănunte legate de contestarea unui proces verbal. Doresc să contest un proces verbal, mi-a fost suspendat permisul pentru o lună, cu amendă de 290 Ron în 48 ore. Motivul, neacordare de prioritate unui pieton. Martori la fața locului au fost, dar nu a fost solicitat niciunul pentru a susține de vreo parte procesul verbal. Domnul polițist a scris în procesul verbal că pietonii s-au oprit pentru a nu fi acroșați. În primul rând, era vorba de un singur pieton, inclusiv când acesta vorbea cu mine spunea încontinuu... doamna s-a oprit, iar în proces a exagerat situația. În al doilea rând eu susțin si am menționat în procesul verbal că acesta abia pășise pe trecerea de pietoni în momentul în care eu am trecut. Menționez că nu am fost oprită pe loc în acel moment, au trecut în jur de 30-40 de secunde timp în care eu m-am deplasat, am trecut si de o intersecție semaforizată când mașina de poliție a venit în urma mea. De ce nu am fost oprită fix la momentul constatării faptei ,,săvârșite". În al treilea rând nu înțeleg de ce nu mi-a fost completat procesul verbal pe loc, am primit două posibilități, și anume: 1) fie vin la secția de poliție atunci să mi-l completeze sau 2) fie vin mai târziu după el, tot la secția de poliție. Concluzionând, doresc să contest procesul verbal și am următoarele nelămuriri: 1) Dacă îl contest și pierd trebuie să plătesc cheltuielile de judecată? 2) Dacă îl contest și pierd mi se va aplica o altă sancțiune decât cea aplicată în procesul verbal? 3) În ziua soluționării procesului, trebuie să mă prezint în instanță? 4) Am șanse de câștig la situația prezentată mai sus? 5) Îmi puteți spune cum ar trebui formulată cererea pentru contestație? 6) Dacă am un martor care nu a fost prezent la întocmirea procesului verbal, dar a fost prezent alături de mine la secția de poliție îl pot menționa în contestație? Dacă da, cum? Asta referitor la faptul că am fost chemată la secție fără a mi se da dreptul să îmi fie întocmit la locul unde am fost oprită cum se face în general). Toate cele bune

carpatina [01-04-2018]
afirmatia dv citez "În al doilea rând eu susțin si am menționat în procesul verbal că acesta abia pășise pe trecerea de pietoni în momentul în care eu am trecut". Va invinuiti singura. De ce? Fiindcs atunci cand va apropiati de o trecere de pietoni aveti oligatia sa va asigurati ca nu exista nici un pieton angajat in traversarea strazii. Dv singura afirmati ca exista deja un pieton angajat sa traverseze si ca acesta "abia pasise pe trecerea de pietoni" Cu aceste cuvinte v-ati tradat ca ati incalcat legea!Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Martor
Persoana care are cunostinta despre vreo fapta sau despre vreo imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in procesul penal poate fi ascultata in calitate de martor.

Calitatea de martor are intaietate fata de calitatea de aparator, cu privire la faptele si imprejurarile pe care acesta le-a cunoscut inainte de a fi devenit aparator sau reprezentant al vreuneia dintre parti.

Sotul si rudele apropiate ale invinuitului sau inculpatului nu sunt obligate sa depuna ca martori.

Martorul este definit si in Codul de Procedura Penala
Definitie Martor
Drept Procesual PenalDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
47 useri online

Useri autentificati: