DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Suspendare permis conducere

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Segarcea
Data: 20-03-2018

Titlu/Subiect: Suspendare permis conducere
Buna ziua, In data de 15 septembrie 2017 am fost implicat intr-un accident auto. Eu ma deplasam pe drum cu prioritate, iar din partea dreapta de pe o strada secundara a iesit un vehicul cu un sofer fara sa se asigure la semnul STOP pe care il avea. In urma accidentului am fost proiectat intr-un copac de pe parte stanga a drumului, iar masina mea a suferit daune grave, dar si eu m-am ales cu o fractura a sternului. In urma cercetarilor facute de politie a reiesit din alcooltest ca soferul respectiv avea o alcoolemie de 0,66 in aerul expirabil, iar eu o alcoolemie de 0,31. Ni s-au retinut permisele de conducere, si ni s-au luat probe biologice . In urma rezultatelor eu am avut o alcoolemie de 0,75 cu 0,55 iar respectivul in jur de 1,3 . Avand in vedere ca eu ar trebui sa fiu sanctionat contraventional cu suspendard de 90 de zile, nici pana in ziua de azi nu mi-am mai obtinut permisul de conducere, invocandu-se faptul ca conform nu stiu carui articol din codul rutier, nu se poate sa mi- l dea pana nu se stanileste rezultatul unei expertize finale a accidentului, care se va realiza de catre un inspector de pe langa tribunalul Dolj. Cum este posibil sa mi se incalce drepturile si libertatile de 3 luni de zile ,daca luam in calcul ca fapta mea ar fi dus la o suspendare din data de 15.09.2017 pana in 15.12.2017 ? Specific ca permisul meu este obtinut in italia si sunt rezident in acea ╚Ťara, iar alcoolemia din codul Rutier din italia nu este aceeasi cu cea din Romania. Este permisa o norma mai inalta de alcool. Nu cumva este un abuz faptul ca mie imi este retinut permisul aici, fara ca ei sa se consulte cu oficialii italieni ? Vreau sa stiu daca pot face ceva pentru a-mi obtine permisul inapoi, si pentru a-i da in judecata pentru incalcarea drepturilor si libertatilor ?

av.consi [20-03-2018]
puteti solicita autoritatiilor din Romania sa va restituie permisul de conducere sub rezerva dreptului de a nu conduce pe teritoriul RomanieiNu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Dol
Orice manopera frauduloasa, orice mijloc viclean intrebuintat pentru a insela pe cineva cu ocazia incheierii unui act juridic.

Dolul viciaza vointa autorului prin faptul ca o induce in eroare. Dolul nu este, deci, un viciu, decat in masura in care are drept rezultat sa determnine o eroare in vointa autorului actului. Daca autorul cunoaste sau descopera dolul inainte inceierea actului, nu se mai poate spune ca a incheiat actul sub impulsul erorii provocate de dol si ca vointa sa a fost viciata.

Dolul este o simpla speta a erorii, deosebindu-se de eroarea propriu0zisa numai prin cauza care-l determina: eroarea propriu-zisa este determinata printr-o circumstanta fortuita, pe cand dolul este opera unei vointe care provoaca eroarea prin mijloace viclene (C. Hamangiu, Drept Civil Roman)
Definitie Dol
Drept CivilDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
43 useri online

Useri autentificati: