DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
ziua.Lucrez la o firma de 10 ani iar acum s

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Brasov
Data: 02-03-2018
Buna ziua.Lucrez la o firma de 10 ani iar acum sunt in concediu de crestere a copilului.Pe perioada cat am lucrat, unei persoane din cadrul firmei i-am spus ca locuiesc intr-un apartament cu 2 camere.Ulterior o persoana care ma cunostea bine i-a spus ca l-am mintit si ca locuiesc intr-o garsoniera.Acesta a raspandit in toata firma faptul ca sunt o mincinoasa si tot felul de ofense jignitoare la adresa mea inclusiv sefilor mei si ca atunci cand ma intorc din CCC o sa ma concedieze.In concluzie pot sa spun ca intr-un fel are dreptate ca am mintit,dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma puna la zid.Intrebarea mea este daca faptul pe care eu l-am savarsit poate reprezenta o abatere disciplinara care ulterior cand ma intorc din CCC in vara sa ma duca la demisie.Problema este destul de grava deoarece aceasta persoana incearca sa-i intoarca pe colegii mei impotriva mea .Eu pot sa spun ca recunosc ca am gresit dar consider ca sunt libera sa spun despre mine ceea ce doresc atata timp cat nu aduc prejudiciu altei persoane.Vreau sa stiu ce drepturi am in aceasta situatie si ce pot sa fac.NU stiu cum sa fac in situatia aceasta,daca sa-mi caut un loc de munca sa fiu pregatita in vara ce va veni.Astept raspuns din partea d- voastra.Multumesc.

av.consi [02-03-2018]
va recomandam sa formulati o actiune in instanta prin intermediul unui avocat , impotriva colegului care va discrediteazaBlack_Cat [02-03-2018]
Potrivit art. 247 Codul Muncii : "Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici. " Sincer, nu prea va temei in baza caruia sa vi se antreneze raspunderea disciplinara. Pe de alta parte, in situatia in care angajatorul apreciaza ca ati savarsit o abatere, are la indemana mijloacele legale pentru a va sanctiona. Insa, decizia poate fi contestata la instanta de judecata si din nou, nu prea vad cum poate justifica legal sanctionarea Dv. pentru conduita din timpul concediului maternal. In fine, DEMISIA este un act unilateral, ce tine exclusiv de vointa Dv. Prin urmare, nu puteti fi "dusa la demisie" si nu puteti fi obligata sa va semnati demisia impotriva vointei Dv. BAFTA !Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
43 useri online

Useri autentificati: