DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
moștenire

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Abrud
Data: 26-02-2018

Titlu/Subiect: moștenire
Bună ziua! Vă rog să mă ajutați în legătură cu următoarea problemă Părinții mei au deținut o casă.În urma exproprierii din 1976, familiei mele - tata, mama și doi copii, frați, ambii majori la data exproprierii) - i sa repartizat două apartamente identice,în aceleși bloc de apartamente).Actele de repartizare ale celor două apartamente, proprietate de stat la acea dată, au fost întocmite astfel: unul dintre apartamente i-a fost repartizat tatălui și mamei mele, iar celălalt a fost repartizat celor doi frați.Evident că în cazul decesului celor doi părinți, cei doi frați urmau să moștenească cele două apartamente, câte unul pentru fiecare. Ulterior, în timpul vieții celor doi părinți, unul dintre frați s-a căsătorit, 1988).La cererea părinților, celălalt frate a semnat o hârtie în urma căreia fratele proaspăt căsătorit devenea singurul locatar, cu scopul ca ulterior să poată să cumpere apartamentul și astfel să devină proprietar. Ceeace s-a și întâmplat.Totodată, părinții, fiind în viață, au promis că apartamentul acestora va reveni celuilalt frate, însă nu i-au făcut acestuia nici un act din care să rezulte acest lucru.Totul s-a rezumat la buna credință a celor doi părinți cât și a celor doi frați.Mai târziu, succesiv, a intervenit decesul celor doi părinți, care din diverse motive, au neglijat total întocmirea unor acte de moștenire legate de apartamentul lor, cu atât mai mult cu cât fratele căruia i se promisese moștenirea apartamentului lor are serviciul într-o localitate destul de îndepărtată, unde, de fapt și locuiește.Urmare a decesului, fratele rămas fără apartament, i-a propus celuilalt frate împărțirea moștenirii, așa cum a fost vorba/cuvântul/vrerea părinților.Dar, așa cum intuiți, fratele proprietar nu mai recunoaște cele ce au fost stabilite prin bună înțelegere în timpul vieții părinților, el dorind partajarea numai a apartamentului părinților, pe care, de la decesul acestora și până în prezent, tot el îl administrează. Ce soluții recomandați fratelui rămas, în fapt, fără nici un apartament? Ce sanse ar avea dacă, în instanță, ar cere anularea hârtiei pe care a semnat-o în favoarea celuilalt frate?

av.consi [26-02-2018]
este necesara formulara unei actuni in instanta prin intermediul unui avocat, este necesar sa solicitati an siNu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Familie
Familia are la baza casatoria liber consimtita intre soti.

In Romania statul ocroteste casatoria si familia; el sprijina, prin masuri economice si sociale, dezvoltarea si consolidarea familiei.

Relatiile de familie se bazeaza pe prietenie si afectiune reciproca intre membrii ei, care sunt datori sa-si acorde unul altuia sprijin moral si material.

Familia si relatiile de familie sunt reglementate de Codul Familiei
Definitie Familie
Dreptul FamilieiDefinitie Partaj
In cazul procesului de divort, cei doi soti pot solicita si efectuarea partajarii bunurilor comune din casatorie, a partajului. Partajul se poate efectua, insa, si dupa ce hotararea de divort ramane definitiva, la solicitarea uneia dintre parti.

Existenta unor drepturi exclusive cu privire la bunuri (imobile si mobile) reprezinta, conform Codului Civil, un scop prioritar. Desi starea de indiviziune se poate sfarsi si prin alte modalitati, partajul ramane calea cea mai folosita pentru iesirea din indiviziune din punctul de vedere al proprietatii.

Mai multe detalii privind partajarea bunurilor comune din casatorie: Partaj divort
Definitie Partaj
Dreptul Familiei

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
66 useri online

Useri autentificati: