DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Proprietar - handicap grav cu datorii la impozit pe imobil

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Galati
Data: 19-01-2018

Titlu/Subiect: Proprietar - handicap grav cu datorii la impozit pe imobil
Proprietar - handicap grav cu datorii la impozit pe imobil Buna ziua Am o problema, de mai multi ani cu muuuult stres si bataie de cap despre a fi sau a nu fi datori …) cu taxele de impozit pe cladire si curte,aplicate de primaria localitatii, pe o casa la sat, a carui proprietar este fiul meu cu handicap grav. Este un imobil, care nu-i prevazut ca domiciliu in actul de identitate a fiului meu, la care mergem sa locuim, doar când se poate sta afara,in curte la aer curat iar in perioada mai rece a anului ,locuim la bloc in oras . Fiul meu are pe actul de identitate trecuta adresa de la oras dar aici el nu beneficiaza de aceasta facilitate de a fi scutit la taxe impozit pe imobil ,eu platind anual impozitul pe cladire pentru ca este proprietatea pe numele meu. Va rog frumos sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns la problema mea, ce pot sa fac,daca am solutii pozitive asa cum prevede legea speciala 448 ,in favoarea nostra sau sunt nevoita sa platesc aceste taxe de impozit , la singura proprietate a fiului meu, pentru motivul ca nu are trecuta adresa in actul de identitate C I ) Mentionez ca, se propusese executare silita pentru neplata datoriilor acumulate aproximativ 800 lei). Este posibil sa ramanem fara casa? Ce putem face pentru a rezolva aceasta situatie ? Multumesc frumos , pentru un eventual raspuns.

av.consi [19-01-2018]
este necesara trimiterea unei adresa catre primarie pentru a pune in vedere acesteia faptul ca nu este necesar ca proprietarul imobilului sa isi aiba domiciliul la aceiasi adresa, intrucat legea face referire la calitatea de proprietar nevand obligatia transformarii acesteia in domiciliu[19-01-2018]
Am tot trimis cerere de aprobare a facilitatilor fiscale si actele ce justifica cererea noastra dar primaria a invocat mereu problema domiciliului din actul de identitate al fiului meu si ca noi nu apartinem localitatii pentru ca avem alta adresa dar cand vine vorba de habitat,suntem incarcati si cu aceasta taxa pentru intreg anul. Dansii actioneaza dupa bunul lor plac si sunt multe nereguli de discutat pe care le aplica fara probleme. Cu ceva timp in urma ,am dorit sa vorbesc si cu directorul de la FINANTE si o persoana de pe langa dumnealui ,spunand ca ei au hotarat asa, m-a sfatuit sa fac cum spune primaria ca sa nu am probleme. Parerile sunt impartite. Sunt persoane cu cunostinte juridice ce ma indruma sa platesc sau sa dau primaria in judecata. Consider ca nu este constitutional ca,in timp ce o parte din persoanele cu dizabilitati beneficiaza de aceste facilitati,de a nu datora taxe de impozit pe imobil,altele sa nu beneficieze . Aceasta atitudine o vad ca si discriminatorie si din acest motiv nu am platit pana acum impozitul in cauza. Sper ca cineva sa se sesizeze si sa se rezolve ceva in tara asta unde abuzurile sunt intalnite fregvent. Nu stiu cum vor evolua lucrurile dar daca primesc executare silita trebuie sa platesc pentru ca nu am posibilitati sa lupt cu domniile lor. Stiu ca FISCUL are nevoie de bani dar trebuie sa se uite si de la cine ii aduna. .Mai bine nu ar mai adauga principii la facilitati fiscale . . Sunt iarasi si iarasi... dezamagita de - capacitatea actuala - pe care o avem , de a lua decizii corecte pentru noi toti. Multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra. Toate cele bune .Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept Civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
54 useri online

Useri autentificati: