DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Sustragere minori

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Constanta
Data: 17-01-2018

Titlu/Subiect: Sustragere minori
Buna ziua, Sunt o mamá singura,am trei copii un baiatul major de estaré,si doua fete de 5 si 6 ani),fetele locuiesc cu mine in prezent.Le am nascut in Spania ,in Zaragoza.Fata de 6 ani este recunoscută de tatăl ei spaniol,si ii plăteste 200€ lunar.Cealalta fetita este înregistrată pe numele meu doar . tatăl ei este roman ,este fostul meu sot cu care am conceput si baiatul.In Spania am fost victima de violenta,si fostul meu sot a fost condamnat la 2 ani să muncească.Niciodată nu mi a platit pensie alimentara nici pt băiat ,nici pt fata.In luna iunie ,a luat fetițele sa le vada,si le a oprit la el cu fiul meu impreuna),ulterior a aparut un document - precum ca,el si fiul meu vor avea grija de fetele mele ,si ca el fostul meu sot isi asuma responsabilitatea familiară de a avea grija de fetite pentru o perioada de 3 luni.Cei de la Protecția copilului din Spania mi au dat notificarea in scris,eu am semnat ca primesc notificarea dar nu sunt de acord cu ceea ce scria.In acel act scria ca,fetele vor mentine relatia cu mama lor.Dar fostul meu sot nu imi permitea sa le vad sau sa le vorbesc.Dupa o luna ,am reusit sa le iau acasa pentru 24 de ore.Cind le am înapoiat pe fete ,fetele plîngeau si fugeau de el.Ma ajutat lumea sa le scot din mîinile lui.Erau foarte speriate,m am întors cu ele la mine acasa.El a chemat politia si a fost arestat tot el.Eu nu am vrut sa merg sa declar nimic la tribunal eram tulburate toate 3),Apoi m au sunat cei de la Protecția Copilului din Spania sa imi spuna ca,daca nu ii dau fetele inapoi,acestea vor ajunge intr o casa tutelară Eu m am speriat ,mi am luat fetele si am plecat in Romania cu ele.Dupa aceea el mi a pus o denuncie la politie pt ca am " sustras minorii).Aici in Romania au venit cei de la Interpol,le am aratat actele pe care le am, Guarda si Custodia fetei de 6 ani,si certificatul de nastere al celeilalte fetite unde se vede ca nu este recunoscută de tatăl ei.,fiind doar eu unicul părinte.)Recent am aflat ca exista o denuncie in Judecătoria de Instructie nr.7 de ZaragozaSpania),unde apar eu ca denuntator impreuna cu fostul meu sot,dar denunțată sunt eu.Motivul ,sustragere de minori" Apoi apare numele fiului meu ce drepturile lui ca declarant) Si mai scrie ca, daca partile renunta la denumire,Ministerul fiscal continua cu investigația.Asta mi imi spune ca este un proces penal.Nu stiu mai multe date, am doar o fotografie de la prima pagina a denuntiei. Am sunat la acel tribunal sa cer mai multe informatii,dar mi au spus ca prin telefon nu se poate,si ca trebuie sa numesc un avocat sau un procuror care sa ma reprezinte.Nu imi permit sa plătesc un avocat.Vreau doar sa stiu ce repercusiuni pot avea toate astea.Ma vor aresta si condamna? Eu pot sa,ma mai întorc cu fetițele in Spania ,sau mi le vor lua din nou.M as duce in alt oras.Dar daca acest proces va continua,ce riscuri exista? Am nevoie de o opinie profesională,cum sa procedez?. Va multumesc pentru timpul acordat . Salutări Cordiale.

av.consi [17-01-2018]
puteti trimite o solicitare scrisa catre Tribunal prin care sa vi se ofere informatiile despre dosarul respectivNu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Proces penal
Are ca scop constatarea la timp si in mod complet a faptelor care constituie infractiuni, astfel ca orice persoana care a savarsit o infractiune sa fie pedepsita potrivit vinovatiei sale si nici o persoana nevinovata sa nu fie trasa la raspundere penala.

Procesul penal trebuie sa contribuie la apararea ordinii de drept, la apararea persoanei, a drepturilor si libertatilor acesteia, la prevenirea infractiunilor, precum si la educarea cetatenilor in spiritul respectarii legilor.

Procesul penal se desfasoara atat in cursul urmaririi penale cat si in cursul judecatii, potrivit dispozitiilor prevazute de lege. Actele necesare desfasurarii procesului penal se indeplinesc din oficiu, afara de cazul cand prin lege se dispune altfel.

In desfasurarea procesului penal trebuie sa se asigure aflarea adevarului cu privire la faptele si imprejurarile cauzei, precum si cu privire la persoana faptuitorului.

Procesul penal este definit in Codul de Procedura Penala, consolidat
Definitie Proces penal
Drept Procesual PenalDefinitie Tutela
In cazul in care ambii parinti fiind morti, necunoscuti, decazuti din drepturile parintesti, pusi sub interdictie, disparuti ori declarati morti, copilul este lipsit de ingrijirea ambilor parinti, copilul va fi pus sub tutela.

Tutela se exercita numai in interesul minorului. Cel numit tutore nu poate refuza aceasta sarcina.

Au obligatia ca in termen de cel mult cinci zile de la data cand afla de existenta unui minor lipsit de ingrijire parinteasca, sa instiinteze autoritatea tutelara:
 • persoanele apropiate minorului, precum si administratorii si locatarii casei in care locuieste minorul;
 • serviciul de stare civila, cu prilejul inregistrarii mortii unei persoane, precum si biroul notarial de stat, cu prilejul deschiderii unei mosteniri;
 • instantele judecatoresti, procuratura si militia, cu prilejul pronuntarii, luarii sau executarii unor masuri privative de libertate; d) organele administratiei de stat, organizatiile obstesti, institutiile de ocrotire, precum si orice alta persoana.

  Tutela este reglementata de Codul Familiei
  Definitie Tutela
  Dreptul Familiei

 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  46 useri online

  Useri autentificati: