DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Amenda stationare auto

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Bucuresti
Data: 05-12-2017

Titlu/Subiect: Amenda stationare auto
Buna ziua, La parterul blocului exista un magazin. Foarte rar parchez in dreptul vitrinei acestui magazin pe trotuar) iar intr-o zi, cand eram la munca, proprietarul a chemat politia locala care mi-a dat amenda. Am primit o invitatie la sediul politiei pentru a declara ca eu am parcat masina pentru a se emite amenda) si in acea invitatie era invocat art. 142, litera n din RAOUG 195/2002. Cautand pe Internet aflu ca acest articol/litera interzice oprirea voluntara "pe trotuar, dacă nu se asigură spaţiu de cel puţin 1 m pentru circulaţia pietonilor". Trotuarul este foarte larg, ramane in mod sigur 1m pentru pietoni chiar daca era o alta masina oprita vizavi, pe acelasi trotuar. Totodata, dupa completarea unui formular la sectia de politie locala, astazi mi-a venit amenda am ridicat recomandata de la posta). In amenda este mentionat acelasi articol 142 si inca unul la care nu inteleg scrisul), si sanctionata de art. 108 lit a/8. In sectiunea "a savarsit urmatoarele" scrie: "a oprit voluntar neregulamentar auto marca ...) pe trotuar spatiul nefiind amenajat de administratorul drumului public pentru opriri". Cautand pe Internet, descopar ca RAOUG 195/2002 a fost actualizat in mai multe randuri, ultima oara in 2017. In actualizare nu gasesc art. 142 nu stiu daca in actualizare nu exista deoarece art. 142 nu a fost actualizat SAU daca in urma actualizarii a disparut). Eu vad aici 2 variante nu stiu care este cea corecta): 1. art. 142 a disparut in urma actualizarilor, ceea ce inseamna ca in invitatie si in amenda a fost trecut un articol inexistent 2. art. 142 nu exista in actualizari deoarece nu a fost actualizat ceea ce inseamna ca intr-adevar amenda este deoarece "nu am lasat 1m pentru pietoni". Ceea ce iar nu mi se pare a fi corect deoarece, atunci cand am fost la sectia de politie locala mi s-a spus ca de anul acesta se poate amenda orice auto parcat pe trotuar nu mai conteaza daca e lasat 1m sau nu). Dar acel articol nu il gasesc nici pe Internet nici in amenda mea). Pe de alta parte, fiind multe masini parcate in permanenta pe trotuar, de ce doar eu am fost amendat? Este corect avand in vedere ca s-a facut sesizare numai pentru masina mea)? Va multumesc frumos.Niciun raspuns nu a fost postat inca


Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Amenda
Sanctiune penala, administrativa, civila ... samd, ce consta in plata unei sume de bani, aplicata in urma incalcarii unei norme legale.
Definitie Amenda
General, extinsDefinitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Mandat
Contractul in temeiul caruia o persoana numita mandant, imputerniceste pe o alta persoana, numita mandatar, sa incheie in numele ei si pentru ea anumite acte juridice.
Definitie Mandat
Drept CivilDefinitie Marca
Reprezinta un semn susceptibil de reprezentare grafica.
Poate constitui o marca orice semn susceptibil de reprezentare grafica, conform art. 2 din lege.
Prin semne cu inalta valoare simbolica, in sensul art. 5 alin. (1) lit. m) din lege, se intelege: simboluri religioase, simboluri sau embleme apartinand unor societati sau fundatii de caritate, simboluri apartinand unor asociatii culturale cu scop educativ, numele unor personalitati istorice importante.
Pentru a aprecia daca o marca contine semne cu inalta valoare simbolica, in special un simbol religios, OSIM poate sa ceara, in masura in care considera necesar, avizul autoritatilor competente.
Pentru a aprecia daca o marca contine ecusoane, embleme, blazoane, semne heraldice, altele decat cele avute in vedere de art. 6 ter din Conventia de la Paris Conventia pentru protectia proprietatii industriale din 20 martie 1883, Paris, asa cum a fost revizuita si modificata, ratificata de Romania prin Decretul nr. 1.177/1968, OSIM solicita avizul autoritatilor competente.
Protectia marcii si cadrul ei juridic sunt reglementate de HG 1134/2010
Definitie Marca
Dreptul Proprietatii Intelectuale si IndustrialeDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civil

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
59 useri online

Useri autentificati: