DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
Am cumparat o rulota de la o persoana care mi-a

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Targu Jiu
Data: 23-10-2017
Am cumparat o rulota de la o persoana care mi-a aratat ca proprietarul este ginerele lui si este proprietarul rulotei.Am facut un act de mana pana cand este posibil contractul cu proprietarul care este cetatean german si se afla in germania.Ducandu-ma la RAR in vederea inmatricularii,am platit taxele de identificare iar la revenire pentru a ridica cartea,un politist m-a chemat in biroul si mi-a spus ca rulota este blocata si mi-o ia.A luat actele originale germane si m-a invitat la postul de politie.Mi-a luat o declaratie,in care am descris de la cine am cumparat rulota,ca am cumparat-o cu un act de mana cu martori vazand ca detine actele originale si proprietarul este ginerele lui.Politistul m-a informat ca rulota a fost furata,si-mi da un document ca o lasa in custodia celui ce o avusese.Am aflat tot atunci ca cumnatul proprietarului are deschis un dosar de violare de domiciliu si de furt al bunului.Ducandu-ma peste cel de la care am cumparat rulota,m-a informat ca el nu a furat rulota,ci a luat-o inapoi de la cineva care nu- i daduse banii pe ea,si nu are nici un act de vanzare cu el.Ulterior,procesul lui s-a terminat,nefiind acuzat de nici o fapta mentionata,a facut o cerere de restituire a actelor,care a fost respinsa de tribunalul Novaci,iar eu in speranta ca i-mi revine bunul,am asteptat un an si sapte luni.Acum nu inteleg increngatura si caut o solutie pentru a recupera rulota.Au fost depuse la dosar langa actele originale si documente care arata ca eu am cumparat-o si am platit toate taxele pana cand a fost ridicata din RAR.inclusiv contractul de vanzare cumparare facut de mana cu martori,ulterior contract de vanzare cumparare intr-e proprietar si el,hartia scrisa de politist ca mi-o ridica lasando in custodia unei persoane care nu detinea nici un document de nici un fel.Am tinut legatura cu avocatul care se ocupa de caz,iar ieri cand mi-a spus ca ai pare rau dar are o veste proasta,m-am hotarat sa inteleg si eu cum functioneaza legea.Neavand somn ma apelat la experienta dumneavoastra unde sper sa gasesc solutii sau un raspuns cu logica asteptata.Va multumesc anticipat.

Carpatina [23-10-2017]
rulota nu o veti mai vedea niciodata. Ceea ce puteti face este sa chemati in judecata pe vanzator sa va despagubeasca , respectiv sa va dea banii inapoi platiti pentru rulota plus alte daune suferite de dv din cauza acestei vanzari.consi.jud [23-10-2017]
este necesara formularea unei actiuni in instanta prin care dvs ve-ti solicita suma achitataNu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Apel
Cale de atac
Actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei
Definitie Apel
General, extinsDefinitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Contract
Acordul intre doua sau mai multe persoane, pentru a constitui sau a stinge intre dansii raporturi juridice (art. 942 Codul civil).
Definitie Contract
Drept CivilDefinitie Martor
Persoana care are cunostinta despre vreo fapta sau despre vreo imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in procesul penal poate fi ascultata in calitate de martor.

Calitatea de martor are intaietate fata de calitatea de aparator, cu privire la faptele si imprejurarile pe care acesta le-a cunoscut inainte de a fi devenit aparator sau reprezentant al vreuneia dintre parti.

Sotul si rudele apropiate ale invinuitului sau inculpatului nu sunt obligate sa depuna ca martori.

Martorul este definit si in Codul de Procedura Penala
Definitie Martor
Drept Procesual Penal

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
36 useri online

Useri autentificati: