DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
drepturile mamei

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: tg mures
Data: 28-07-2017

Titlu/Subiect: drepturile mamei
Buna ziua , Ar fii vorba de fica mea care a avut o relatie cu un baiat care a durat aprocsimativ 5 ani ,Cind fata mea a ramas insarcinata a zis sa tina copilul ca o va ajuta la cresterea , Dar cind ea a avut sarcina de 6 luni i-a trimis acasa ca s-ia gasit pe altcineva Am uitat sa precizezi ca ei au stat in Belgia in ultimi ani El si-a facut acolo firma in care si fata mea a avut pe hirtie 25 , A cumparat si o masina noua in care chiar fata mea este girant/.El nu o mai ajuta cu nimic ea venind acasa cu valiza de haine si cu 1000 de euro. De interesat nu s-a interesat de ea pina la termenul de nastere , Cind a nascut a venit in rominia , a recunoscut copilul , dar a facut si testul de paternitate care a iesit 99,99 ca e copilul lui , a stat 4 zile cit erau internati si dupa acea s-a intors in Belgia la actuala prietena de atunci a trecut aproape 4 luni , De copil se interesa prin telefon , fata mai trimitea cite o poza cu bebele, el mai trimitea citeodata 100 de euro cind avea timp , cam in 4 luni 500 de euro.acum a zis ca nu mai trimite nimic si cind o sa aiba timp va cumpara haine pentru bebe. Acum vrea sa vina acasa cu prietena actuala si vrea sa faca botezul , si fata mea nu vrea sa fie de fata si actuala prietena De aici vin amenintarile ca vine cu politia si o ia copillul , ca el are bani si isi ia avocat , Ce drepturi are tatal fata de copil,am sa precizezi ca stam la tara si din pacate parinti si neamurile lor stau aproape de noi , si din pacate este si o familie de romi. Am avut amenintari ca o pun pe cineva sa imi bata sotul si baiatul, ca imi da foc la casa , chiar mamasa a venit beat la noi si arunca cu pietre , si vorbe urite . avem dovata ca a vrut sa plateasca pe cineva sa ne bata , si inregistrari cu mamasa cum arunca cu pietre si vorbele spuse de dinsa ,inca nu ne=am dus la politie cu dovezile Am incercat sa fim rezonabil si corecti, Intradevar el are foarte multi bani noi sintemm o familie mai saraca si nu ne permitem sa ne luam avocat , Ce putem face ? el a zis ca daca cerem pensie alimentara o sa scoata firma de pe numele lui si il v-a pune pe frates-o.c-a sa nu ii plateasca numai cit vrea el .care e procedura ce drepturi are ca tatal copilului si ce drepturi avem noi ? Va multumesc.

1qaz2wsx [28-07-2017]
rteNu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Familie
Familia are la baza casatoria liber consimtita intre soti.

In Romania statul ocroteste casatoria si familia; el sprijina, prin masuri economice si sociale, dezvoltarea si consolidarea familiei.

Relatiile de familie se bazeaza pe prietenie si afectiune reciproca intre membrii ei, care sunt datori sa-si acorde unul altuia sprijin moral si material.

Familia si relatiile de familie sunt reglementate de Codul Familiei
Definitie Familie
Dreptul FamilieiDefinitie Paternitate
Copilul nascut in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei. Copilul nascut dupa desfacerea, declararea nulitatii sau anularea casatoriei are ca tata pe fostul sot al mamei, daca a fost conceput in timpul casatoriei si nasterea sa a avut loc inainte ca mama sa fi intrat intr-o noua casatorie.

Paternitatea poate fi tagaduita, daca este cu neputinta ca sotul mamei sa fie tatal copilului. Actiunea in tagaduirea paternitatii poate fi pornita de oricare dintre soti, precum si de catre copil; ea poate fi continuata de mostenitori.

Copilul conceput si nascut in afara de casatorie poate fi recunoscut de catre tatal sau; dupa moartea copilului, acesta poate fi recunoscut numai daca a lasat descendenti firesti. Recunoasterea se face prin declaratie facuta la serviciul de stare civila, fie odata cu inregistrarea nasterii, fie dupa aceasta data; recunoasterea poate fi facuta si prin inscris autentic sau prin testament. Recunoasterea, chiar facuta prin testament, nu se poate revoca.

Mai multe detalii despre paternitate pot fi regasite in Codul Familiei
Definitie Paternitate
Dreptul FamilieiDefinitie Termen
Un eveniment viitor si sigur ca se va produce, care afecteaza fie executarea, fie stingerea unei obligatii
Definitie Termen
General, extins

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
34 useri online

Useri autentificati: