DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  


Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English


Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
apel dupa partaj

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: craiova
Data: 24-06-2016

Titlu/Subiect: apel dupa partaj
Apel la partaj Buna ziua, V-am mai scris si va multumesc frumos pentru raspunsurile primite. S-a incheiat judecata de partaj la prima instanta si am facut apel,la termen. Am facut apel pentru ca n-am fost multumit de hotararea care s-a luat de prima instanta ,adica din masa partajabila compusa dintr-un imobil apartament cu doua camere nedecomandat),un autoturism,garajul pentru acesta si bunurile aflate in imobil,mie mi s-a dat autoturismul si garajul ,ambele valorand aprox. 20.000 ron,iar fostei sotii i s-a atribuit apartamentul cu absolut toate bunurile din acesta,ambele valorand aprox. 120.000 ron.Aceeasi instanta ,la o sedinta trecuta,a stabilit cota de participare la averea totala de 60 pentru mine si 40 pentru fosta sotie.Din casatorie n-au rezultat copii. La dosarul cauzei sunt depuse de mine inscrisuri care atesta ca absolut toata averea este achizitionata de mine,datorita faptului ca am avut venituri mai mari decat ale fostei sotii de 9 oriacestea sunt justificate prin foarte multe dovezi scrise dar si cuprinse in depozitia martorilor mei si partial si de martorii ei. Apartamentul l-am cumparat ,in rate,pe numele meu si cu un avans substantial primit de la parintii mei,fapt confirmat de martori.In acest sens,foarte greu,am primit documentele de vanzare -cumparare de la I.G.O.,in care scrie foarte clar ca mie mi s-au oprit banii,din salariu,pentru achitarea ratelor. In schimbul valorii acordate fostei sotii,acesteia i s-a pus in vedere sa-mi plateasca o sulta foarte mare de aprox. 70.000 ron,pentru echilibrarea loturilor,fara sa se precizeze in cat timp sa achite aceasta sulta. In cererea de partaj,cat si pe timpul judecarii fondului,eu,prin avocatul meu,am solicitat sa mi se acorde mie toata averea si sa-i platesc sulta cuvenita.Dar ,am scris mai sus ce s-a intamplat. Acum la apel,am solicitat acelasi aspect,toata averea in schimbul sultei am posibilitatea de a-i plati sulta toata odata) Si fosta sotie a facut apel inca nu stiu ce a solicitat). Va intreb ,la ce sa ma astept,in urma judecarii apelului,la atribuirea intregii averi ,asa cum am solicitat?la atribuirea in lotul meu a apartamentului,cum s-ar cuveni de drept legal si de fapt,avand in vedere ca am o cota mai mare cu 20 fata de ea? Daca va ramane apartamentul in lotul fostei sotii,aceasta nu are posibilitatea financiara sa plateasca sulta,toata odata eu nu doresc sa primesc sulta in rate),deoarece are un venit din pensie de 700 ron. Mai mentionez ca fosta sotie locuieste in apartament,a schimbat yala de la usa de la intrare,eu nu pot sa mai merg acolo.Eu locuiesc la tara,la casa parintilor,unde n-am acte pe casa deoarece nu s-a facut succesiunea,mai am o sora. Astept raspunsul dvs. si va multumesc anticipatNiciun raspuns nu a fost postat inca


Nu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Apel
Cale de atac
Actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei
Definitie Apel
General, extinsDefinitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Casatorie
Numai casatoria incheiata in fata delegatului de stare civila da nastere drepturilor si obligatiilor de soti prevazute in Codul Familiei.

Varsta minima de casatorie este de optsprezece ani. Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vārsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.

Casatoria se incheie in fata delegatului de stare civila al Consiliului popular al comunei, orasului, al municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in cuprinsul caruia se afla domiciliul sau resedinta oricaruia dintre viitorii soti.

Cei care vor sa se casatoreasca vor face, personal, declaratia de casatorie la serviciul de stare civila la care urmeaza a se incheia casatoria. Daca unul dintre viitorii soti nu se afla in localitatea unde urmeaza a se incheia casatoria, el va putea face declaratia de casatorie in localitatea unde se afla, la serviciul de stare civila, care o va transmite, din oficiu si fara intirziere, serviciului de stare civila competent pentru incheierea casatoriei.
Definitie Casatorie
Dreptul FamilieiDefinitie Mandat
Contractul in temeiul caruia o persoana numita mandant, imputerniceste pe o alta persoana, numita mandatar, sa incheie in numele ei si pentru ea anumite acte juridice.
Definitie Mandat
Drept CivilDefinitie Martor
Persoana care are cunostinta despre vreo fapta sau despre vreo imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in procesul penal poate fi ascultata in calitate de martor.

Calitatea de martor are intaietate fata de calitatea de aparator, cu privire la faptele si imprejurarile pe care acesta le-a cunoscut inainte de a fi devenit aparator sau reprezentant al vreuneia dintre parti.

Sotul si rudele apropiate ale invinuitului sau inculpatului nu sunt obligate sa depuna ca martori.

Martorul este definit si in Codul de Procedura Penala
Definitie Martor
Drept Procesual PenalDefinitie Partaj
In cazul procesului de divort, cei doi soti pot solicita si efectuarea partajarii bunurilor comune din casatorie, a partajului. Partajul se poate efectua, insa, si dupa ce hotararea de divort ramane definitiva, la solicitarea uneia dintre parti.

Existenta unor drepturi exclusive cu privire la bunuri (imobile si mobile) reprezinta, conform Codului Civil, un scop prioritar. Desi starea de indiviziune se poate sfarsi si prin alte modalitati, partajul ramane calea cea mai folosita pentru iesirea din indiviziune din punctul de vedere al proprietatii.

Mai multe detalii privind partajarea bunurilor comune din casatorie: Partaj divort
Definitie Partaj
Dreptul FamilieiDefinitie Termen
Un eveniment viitor si sigur ca se va produce, care afecteaza fie executarea, fie stingerea unei obligatii
Definitie Termen
General, extins

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
40 useri online

Useri autentificati: