DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
pensie de intretinere

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: Timisoara
Data: 28-06-2015

Titlu/Subiect: pensie de intretinere
Buna ziua, As dori si eu un mic ajutor din partea dumneavoastra.Stau in concubinaj de 10 ani ,perioada in care au rezultat 2 copii.Concubinul i-a recunoscut si copii poarta numele lui.Situatia mea actuala este urmatoarea:stau la concubin mai bine zis in casa mamei lui,servici am doar din cand in cand deoarece 1 din copii e bolnav,este autist si sufera si de ADHA.Nici pana in ziua de azi nu am reust sa ii scot certificatul de handicapat deoarece nu dispun de banii necesari.Mentionez ca concubinul n "lunile"lui bune contribuie cu 300 maxim 400 de lei la intretinerea celor 2 copii desi la ora actuala are 2 servicii .Pana si alocatia de stat care bineinteles este tot pe numele lui o retine el.Vreau sa va specific ca copii mexi nux frecventeaza gradinita deoarece aceasta costa 180-200 lei/copil pe luna suma de care eu dispun doar in perioada in care lucrez eu.Cu baietelul autist am fost la neurolog,am fost si la terapie la un centru in Timisoara,dar acest centru fiind foarte departe de domciliul meu cca 10km si nedispunand de ajutor financiar fiind obligata sa meerg la serviciu a trebuit sa abandonez terapia.Mentionez ca tatal copiilor desi sta la acelasi domiciliu cu noi,sta pe casa scarii,are pat acolo ,nu interactioneaza cu copii aproape deloc,consuma alcool frecvent cu rea vointa ignora copii,are impresia ca daca nu da bani in casa ma priveaza pe mine nu isi da seama ca ii priveaza pe copii.As dori sa va intreb daca pot sa il dau in judecata pentru pensie de intretinere,daca pot sa trec alocatia de stat a celor mici pe numele meu si daca pot cere tutela deplina si care ar fi demersurile? Va multumesc pentru ca m-ati ascultat si va doresc o zi buna in continuare

sramoniq [28-06-2015]
pentru ca nu realizeze venituri iti recomand sa mergi la baroul timis si sa depui o cerere pentru ajutor public judiciar solicitand un avocat care sa se ocupe de problemele tale daca nu doresti acest lucru va trebui sa depui o actiune la judecatoria Timisoara in care sa ceri execitarea autoritatii minorilor,stabilirea domiciliului si plata pensiei.Prin stabilirea domiciliului vei rezolva problema alocatiei .SuccesNu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Bun
Valoare economica destinata a satisface nevoi materiale sau spirituale, susceptibila de apropriatiune sub forma dreptului patrimonial (prof. univ. dr. Ghe. Beleiu)
Un lucru, dreptul patrimonial care are ca obiect lucrul.
Definitie Bun
Drept CivilDefinitie Parte
Persoana ce a participat la incheierea unui act juridic, personal sau prin reprezentant, fata de care se produc efectele actului juridic.
Definitie Parte
Actul juridic civilDefinitie Pensie de intretinere
Instanta judecatoreasca va hotaro, odata cu pronuntarea divortului, caruia dintre parinti vor fi incredintati copiii minori, precum si contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copiilor.

Invoiala parintilor privitoare la incredintarea copiilor si la contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a acestora va produce efecte numai daca a fost incuviintata de instanta judecatoreasca

Mai multe detalii privind stabilirea pensiei de intretinere a minorilor pot fi gasite pe Portalul specializat pe probleme de divort: Avocat-divort.ro: Pensie de intretinere pentru minor
Definitie Pensie de intretinere
Dreptul FamilieiDefinitie Tutela
In cazul in care ambii parinti fiind morti, necunoscuti, decazuti din drepturile parintesti, pusi sub interdictie, disparuti ori declarati morti, copilul este lipsit de ingrijirea ambilor parinti, copilul va fi pus sub tutela.

Tutela se exercita numai in interesul minorului. Cel numit tutore nu poate refuza aceasta sarcina.

Au obligatia ca in termen de cel mult cinci zile de la data cand afla de existenta unui minor lipsit de ingrijire parinteasca, sa instiinteze autoritatea tutelara:
 • persoanele apropiate minorului, precum si administratorii si locatarii casei in care locuieste minorul;
 • serviciul de stare civila, cu prilejul inregistrarii mortii unei persoane, precum si biroul notarial de stat, cu prilejul deschiderii unei mosteniri;
 • instantele judecatoresti, procuratura si militia, cu prilejul pronuntarii, luarii sau executarii unor masuri privative de libertate; d) organele administratiei de stat, organizatiile obstesti, institutiile de ocrotire, precum si orice alta persoana.

  Tutela este reglementata de Codul Familiei
  Definitie Tutela
  Dreptul Familiei

 • Termeni juridici, grupare tematica
  Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

  Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobile  Coordonator
  Magdalena Popeanga

  Website administrat de
  Alioth Software
  Politica de securitate
  Termeni si conditii
   RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
  70 useri online

  Useri autentificati: