DreptOnline.ro, portal juridic, stiri, legislatie, raspunsuri juridice
Comunitate juridica online: DreptOnline.ro   AvocatRomania.ro   Avocat-Divort.ro   Avocat-Partaj.ro  
Intreaba un avocat

Sitemap

Comunitate
Home
Resurse
Tribuna
Jurisprudenta
Stiri
Dezbateri
Cariere
Comunitate
Dictionar juridic
Carti juridice
Evenimente

Monitorul Oficial
Monitorul Oficial
Arhiva Monitor

Raspunsuri juridice
Intreaba un avocat
Raspunsuri juridice
Arhiva raspunsuri

Traducatori
Cautare
Lista

Utile
Decizii RIL si NC
Hotarari CEDO
Informatii utile
Avocat
Legislatie
Legislatie pag 2
Divortul
Divort din strainatate
Personalitati
Interviuri
Modele cereri
Istorie
Adrese utile
Institutii
Curs valutar BNR
Calculator TVA
Verificare IBAN

Interactiv
Teste grila
Confruntare
Jurist vs Jurist
Dezbateri spete
Argumente
Jocul mintii
Test cunostinte
Fise tari
Afla profesia

User
Contact
Newsletter
Login
Inregistrare
Echipa DreptOnline
Linkuri
English
Login | Intreaba un avocat | Recomanda | Discutii |
Carti juridice Recursuri in interesul legii | Exceptii de neconstitutionalitate
   

Raspunsuri juridice
asociatie de proprietari

Intrebarile au fost introduse prin formularul
Intreaba un Avocat


DreptOnline.ro nu solicita, nu stocheaza si nu prelucreaza date personale, nu utilizeaza cookies. Pentru orice intrebare sau sesizare legata de politica GDPR, va asteptam cu un e-mail la: office@dreptonline.ro.

Intrebari si raspunsuri juridice
Arhiva intrebari juridice

Cautare intrebare + raspuns juridic:
Dreptul securitatii sociale
Moarcas Costea Claudia-Ana,Moarcas Costea Claudia-Ana

Detalii si comenzi
Pret lei: 54.9
46.67Localitate: bucuresti
Data: 27-06-2014

Titlu/Subiect: asociatie de proprietari
Reprezentam Asociatia de proprietari Bl. R 29 din str. Masina de Paine nr. 14, sect. 2, si ne adresam dvs. cu rugamintea de a ne indruma pentru rezolvarea unei probleme urgente si de maxima importanta pentru noi. In urma unor grave probleme aparute in administrarea si conducerea asociatiei noastre de proprietari, am organizat, conf Art. 23 din Legea 230/2007, Adunarea generala extraordinara a asociatiei de proprietari, in urma careia s-a decis cu o majoritate mai mare de 50 din proprietari schimbarea vechii conduceri a asociatiei si demiterea presedintelui. La adunarea generala au participat in calitate de observatori si ofiteri din cadrul Politiei, deoarece anterior acesteia fostul presedinte a agresat persoane din bloc, a proferat amenintari si injurii, a incercat intimidarea prin orice mijloace a proprietarilor etc. Precizam ca, pe langa alte nereguli grave si nerespectarea abuziva a prevederilor Legii 230/2007 s-a constatat si o lipsa in gestiune de 15.000 lei, care a fost ascunsa proprietarilor mai bine de 2 ani. Cazul se afla in acest moment in cercetarea politiei pentru stabilirea clara a vinovatilor si tragerea lor la raspundere ) Am inregistrat componenta noului comitet executiv la Primaria sector 2 - Relatii cu asociatiile de proprietari, dar acolo n-i s-a comunicat ca fostul presedinte depusese o petitie prin care comunica existenta unui dosar penal ?) si solicita ca orice documente care nu sunt contrasemnate de el sa nu fie inregistrate, cu alte cuvinte n-i s-a refuzat orice sprijin. Cum schimbarea conducerii asociatiei de proprietari nu reprezinta o schimbare de statut, deci nu se incadreaza in prevederile Art. 8 din Legea 230/2007, nu avem baza legala de a o inregistra la judecatorie. In aceste conditii, vechiul presedinte refuza sa predea actele asociatiei, CIF-ul si stampila, desi a fost somat inclusiv prin executor judecatoresc. Care este institutia statului care ne poate sprijini in a obtine actele asociatiei, CIF-ul si stampila? Pentru a preintampina si alte pagube produse proprietarilor, va rugam cu respect sa ne spuneti cum ar trebui procedat? Va multumim.

cemil [27-06-2014]
Legea 114/1996 modificata si republicata Legea Locuintei nu va opbliga sa va faceti asociatiew de proprietari, studiati Art.34 si 35 din lege. ╬ncercati si varianta astaNu poti introduce un raspuns si obtine datele de contact ale celui(ei) care intreaba fara a fi inregistrat(a).
Pentru a te inregistra ca membru intra aici


Raspunsurile prezentate aici nu au un caracter oficial, nu este asigurata corectitudinea celor afirmate, avand cu preponderenta rol de sfaturi bazate pe cunostinte si/sau experienta

Sectiunea intrebarilor publiceExplicatii termeni - definitii juridice din Dictionar juridic

Definitie Asociatie de proprietari
Forma de asociere autonoma si nonprofit a majoritatii proprietarilor dintr-un condominiu.

Asociatia de proprietari are drept scop administrarea si gestionarea proprietatii comune care, pe langa drepturi, impune obligatii pentru toti proprietarii.

Asociatia de proprietari se infiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, din cadrul unei cladiri.

Cererea pentru dobandirea personalitatii juridice a asociatiei de proprietari, impreuna cu statutul, acordul de asociere si procesul-verbal al adunarii generale de constituire se depun si se inregistreaza la organul financiar local in a carui raza teritoriala se afla cladirea.

Asociatia de proprietari este definita in Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Definitie Asociatie de proprietari
Drept CivilDefinitie Executor judecatoresc
Executarea silita a dispozitiilor cu caracter civil din titlurile executorii se efectueaza de catre executorii judecatoresti, daca legea nu prevede altfel. Executorii judecatoresti indeplinesc si alte atributii date prin lege in competenta lor.

Executorii judecatoresti sunt investiti sa indeplineasca un serviciu de interes public. Actul indeplinit de executorul judecatoresc, in limitele competentelor legale, purtand stampila si semnatura acestuia, precum si numarul de inregistrare si data, este act de autoritate publica si are forta probanta prevazuta de lege.

La cererea executorului judecatoresc cei care datoreaza sume de bani debitorului urmarit ori detin alte bunuri ale acestuia, supuse urmaririi potrivit legii, au obligatia sa dea informatiile necesare pentru efectuarea executarii silite.

Executorul judecatoresc are urmatoarele atributii:
a) punerea in executare a dispozitiilor cu caracter civil din titlurile executorii;
b) notificarea actelor judiciare si extrajudiciare;
c) comunicarea actelor de procedura;
d) recuperarea pe cale amiabila a oricarei creante;
e) aplicarea masurilor asiguratorii dispuse de instanta judecatoreasca;
f) constatarea unor stari de fapt in conditiile prevazute de Codul de procedura civila;
g) intocmirea proceselor-verbale de constatare, in cazul ofertei reale urmate de consemnarea sumei de catre debitor, potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila;
h) intocmirea, potrivit legii, a protestului de neplata a cambiilor, biletelor la ordin si a cecurilor, dupa caz;
i) orice alte acte sau operatiuni date de lege in competenta lui.

Profesia executorului judecatoresc este reglementata de Legea nr. 188/2000 a executorilor judecatoresti
Definitie Executor judecatoresc
Profesii juridice

Termeni juridici, grupare tematica
Vezi reducerile de azi la televizoare 4k.

Aici gasesti cele mai noi si ieftine telefoane mobileCoordonator
Magdalena Popeanga

Website administrat de
Alioth Software
Politica de securitate
Termeni si conditii
 RSS DreptOnline.ro - Canale RSS juridice
106 useri online

Useri autentificati: